Uyku İmdat
122 görüntüleme
E
Emine Y.
12 Temmuz 2025 09:41
Bebeğim 8 ay 21 günlük gece saat başı kalkıyor memeye gelmeden sakinlemiyor ve uykuya ikna edemiyoruz. Sakince konuşuyoruz masaj yapıyoruz altı temiz gece uyumadan karnının tok olduğuna emin olmadanda uyutmuyoruz çok inat bu son günlerde gece çocuğumu tanıyamıyorum klimalı odadayız havalar çok sıcak olduğu için 24 25 derecede nem %40 tutuyorum üzerinde kısa kollu body ile yani herşeyi deniyorum zaten 6 diş çıkardı yinede karanfil kürü kullanıyorum yardım lütfen sizler böyle bir durum yaşadınız mı neler yaptınız

Yasemin İ. K.
12 Temmuz 2025 10:54
Tam o aylarda çıldırmanın eşiğine gelmiştim ben ilk bebeğimde. Üstelik bir de hamileydim🤦🏻♀️ çözümü 11aylıkken gündüz tek uykuya geçerek ve bebeğimi desteksiz uyutmaya geçirerek sağladım. Bugün meme ile desteğe alışıp saat başı uyanan bebeğiniz siz başka bir desteğe geçerseniz ona da alışıp yine saat başı uyanabilir. Ben oğlumu gece emzirerek uyutmaktan vazgeçip sallamaya başlamıştım bu sefer de sürekli sallanmak istiyordu. Sallamayı durdurunca hemen uyanıyordu. Kesinlikle kendi kendine uyumasına teşvik edin.evet buna da alıştırmak çok zor ama şunu unutmamak gerekiyor, bebekler kendi kendilerine uyuduklarında her uykusu bölündüğünde tekrar kendi kendine uyuyorlar ve bu da sağlıklı psikolojiye sahip annenler demek🙂
E
Emine Y.
12 Temmuz 2025 11:08
Aynen artık yaşadığım stres mi içine sürüklendiğim çıkmaz psikolojiden mi karabasanlar basıyor beni sallıyorum da yatağı öyle aldık yok önceden gece 2 3 kez beslenmeye uyanırdı bazı günler ben uyandırırdım yaz günü su ihtiyacı çok oluyor diye ama son 20 gündür rezilim cidden

Yasemin İ. K.
12 Temmuz 2025 12:09
Emine Hanım çok zor geçişler bunlar, insanı çok yıpratıyor. Ben sabaha kadar ağlıyordum cidden hiçbirini unutamam. Size ne yaptığımdan bahsedeyim. Öncelikle uyku saatlerine ve uyku öncesi rutinlerine dikkat etmeye devam edin. Instagramda bir sürü uyku eğitimi sayfası var, onları inceleyip bebeğinizin ayına göre uyku saatlerine bakın.uyku eğitimlerine para vermenize hiç gerek yok. Daha sonrasında gece kaç kez beslenmesi gerekiyor bunu öğrenin.kilosuna yaşına göre değişiyor.mesela iki kez ise gece sadece iki kez emzirin. Diğer uyanmalarda su verin, kucağınızda sakinleştirin, geri yatağına koyun.mutlaka bir uyku müziğiniz olsun,dışarda evde gündüz gece tüm uykulara geçerken bunu açın.göreceksiniz zamanla bunu duyunca uyku vakti geldiğini anlayacak ve size eee eee gibi şeyler söyleyecek. Daha sonra tabi desteksiz uyutmak öyle aşırı ağlayarak odasına bırakıp çıkmak değil asla.ben öyle yapmadım.9 aylıkken odasını ayırdım ve kamera taktım.ilk zamanlar gece de kapılarımız açık olup sesini rahatlıkla duyuyordum.daha sonra uykusu gelince tüm rutinleri yapıp yerine yatırdım, başını okşadım,ninni söyledim,uyuması gerektiğini anlattım ve sakinken odadan çıktım.kamerayı açtım izledim dinledim.ağlarsa çok huzursuzlanırsa yanına gittim ve kucağımda sakinleştirip tekrar yatağına bırakıp çıktım.bu böyle devam etti. Gece iki kez emzirdim sadece.bebeğiniz agresifleşebilir biraz huzursuz da olacak elbet.nasıl kendi kendine uyuması gerektiğini bilmiyor çünkü.bunlar gayet normal.daha sonra gece uyanmalarında kameradan takip ettim mesela 15dk ağlamayıp uyumadığında gitmedim yanına,bekledim ve bir gün kendi kendine yatakta ordan oraya dönerken uyuduğunu gördüm.park beşik kullanıyorum ve sallama modunu kapattım. Zaten içinden çıkamayacağı için güvenli. Derken çok geçmeden gece hiç emzirmez oldum bile. Ve kesintisiz sabaha kadar uyuduğunu görünce sevinçten ağladım ya gerçekten çok ağlamıştım😃 bebeğinize göre süreci başlatın be sabırla devam edin. 3-4 yaşlarına kadar sabahlara kadar o da siz de uykusuz kalacağınıza iki hafta sabırlı olun uykusuz kalın ve sonunda başarıyı göreceksiniz

Yasemin İ. K.
12 Temmuz 2025 12:12
Tüm bunlardan bağımsız olarak hastalık süreçlerinde onun odasında yattım, sarıldım, salladım, emzirdim.verilebilecek her türlü desteği verdim.iyileşince rutine döndüm hızlıca. Bir yaşına doğru belki daha sonra gündüz tek uykuya düşme sinyalleri göreceksiniz. Gece uykusu bölünüp oyun oynamak ve tekrar uyumamak istememek, gece uykusuna geç yatmak,direnmek,gündüz uykularının süresinin iyice kısalması gibi durumlarda tek uykuya geçebilirsiniz
E
Emine Y.
12 Temmuz 2025 12:13
Ayy inşAllah teşekkür ederim