Uyku Gerilemesi

180 görüntüleme
Damla A. .

Damla A. ..

25 Şubat 2026 03:29
4.5 aylık yatağına ne zaman koysam mizmizlaniyor. Uyku saatleri değişti kucakta uyuyor ama bırakınca kendi kendini uyandırıyor uykuya geri dondurme konusunda zorlanıyorum. Bu uyku gerilemesi dedikleri bu ay olan şey mi yoksa yatağını mi sevmiyor anlamadim. Hiç yanımda yatirmadim bu arada.
Ebru K.

Ebru K.

25 Şubat 2026 05:35
Aynı kaderi paylaşıyoruz diyebilirim benim kızım da 4.5 aylık ve aynı sorunlar var bu haftalarda uyku gerilemesi oluyormuş ama düzelecek inşallah
Damla A. .

Damla A. ..

25 Şubat 2026 06:38

Ebru Kaya

Aynı kaderi paylaşıyoruz diyebilirim benim kızım da 4.5 aylık ve aynı sorunlar var bu haftalarda uyku gerilemesi oluyormuş ama düzelecek inşallah

Insallah kafasını o kadar cok oynatıyor ki uyanmasa bile sürekli buna kalkıyorum
S

Selin E.

25 Şubat 2026 07:41
Bizde 1 aydır böyleyiz bitecek diye bekliyorum
Damla A. .

Damla A. ..

25 Şubat 2026 08:05

Selin Erçelik

Bizde 1 aydır böyleyiz bitecek diye bekliyorum

Oğlumun büyümesini istemiyorum ama bu geçsin diye de gün sayıyorum:(
E

Elvan

25 Şubat 2026 09:14
4,5 aylığız iki haftadır aynı durumdayoz.saçma sapan saatlerde uyanıp bir daha uyumuyor uykusu olduğu [halde.kafa](halde.kafa) sallama bitti ayak sürtmesi başladı gerçekten bitmiyor çok yorucu ne zaman düzeliyorlar ki tahmini
Ayşegül A.

Ayşegül A.

25 Şubat 2026 09:23
Oturma ve dönme becerileri geliyor bu yüzden yaşadığınız durum 5 ay önce benimde başıma geldi hatta bir sonraki aşama dönmeyi öğrendiği için uykusunda bile bunu tekrarlayıp kendini uyandıracak. Bolca gün içinde dönme ve oturma aktiviteleri yaptırarak bu dönemi yavaş yavaş atlatmıştım..
Damla A. .

Damla A. ..

25 Şubat 2026 09:26

Elvan

4,5 aylığız iki haftadır aynı durumdayoz.saçma sapan saatlerde uyanıp bir daha uyumuyor uykusu olduğu [halde.kafa](halde.kafa) sallama bitti ayak sürtmesi başladı gerçekten bitmiyor çok yorucu ne zaman düzeliyorlar ki tahmini

22 gündür böyleyiz tam geçti diyorum yeni bir sey çıkartıyor 3 aylik süreçte bu kadar yorulmamistim artık 2 saat uyumak bile lüks oldu
Damla A. .

Damla A. ..

25 Şubat 2026 09:27

Ayşegül A.

Oturma ve dönme becerileri geliyor bu yüzden yaşadığınız durum 5 ay önce benimde başıma geldi hatta bir sonraki aşama dönmeyi öğrendiği için uykusunda bile bunu tekrarlayıp kendini uyandıracak. Bolca gün içinde dönme ve oturma aktiviteleri yaptırarak bu dönemi yavaş yavaş atlatmıştım..

Yüz üstünü hallettikte geri sürt üstüne dondermeyi nasıl öğreteceğim onu bilmiyorum
E

Elvan

25 Şubat 2026 09:28

Damla Akbulut

22 gündür böyleyiz tam geçti diyorum yeni bir sey çıkartıyor 3 aylik süreçte bu kadar yorulmamistim artık 2 saat uyumak bile lüks oldu

Damla hanım gerçekten uykular garam oldu sabır demekten başka bişey de yapamıyoruz .akşamları bebek arabasına bindirip gezdiriyorum dılarda belki öyle uyur diye bir iki saat öyle uyumaya başladı sonrası aynı
E

Elvan

25 Şubat 2026 09:29

Ayşegül A.

Oturma ve dönme 3 aydan beridir çalışıyoruz bizde ama hala uykuda gövdesini kafasını kaldırıp oturma derdinde 😊hem çok mutlu ediyor hem delirtiyor çıkmaza girdik
Ayşegül A.

Ayşegül A.

25 Şubat 2026 09:30
O zamanla oluyor ama ben döndüreceğim taraftaki bileğini gövdesinin altından tutup hafifçe çekiyordum yumuşakça dönüyordu bununla ilgili bazı videolar var
Ayşegül A.

Ayşegül A.

25 Şubat 2026 09:33

Elvan

Oturma ve dönme 3 aydan beridir çalışıyoruz bizde ama hala uykuda gövdesini kafasını kaldırıp oturma derdinde 😊hem çok mutlu ediyor hem delirtiyor çıkmaza girdik

Valla tek çözümü zaman canım beceriler oturdukça rahatlıyorsun diyeceğim ama bir yenisi geliyor biz şu an 9 aylığız emeklemeyle başımız dertte uykudan uyanınca yatakta oturup kalkmaya çalışıyor 😅 bitmeyecek bir süreç gibi olsa da en tatlı zamanları delirtiyorlar haklısın da işte ne yapalım anne olmanın dayanılmaz hafifliği diyelim 🥹
Damla A. .

Damla A. ..

25 Şubat 2026 09:34

Elvan

Tahammül kalmadı yoksa büyüdüğünü hala inanamıyorum bende cok mutlu oluyorum da destek olmayınca ne düşüneceğini bilmiyorsun
E

Elvan

25 Şubat 2026 09:37

Ayşegül A.

O zamanla oluyor ama ben döndüreceğim taraftaki bileğini gövdesinin altından tutup hafifçe çekiyordum yumuşakça dönüyordu bununla ilgili bazı videolar var

İşim kaynaklı en iyi bildiğim şeydir motor gelişim evreleri ve egzersizleri 😊emekleme döneminde Allah kolaylık versin size bir de o var 🤦🏼♀️ama çok şükür ki sağlıklılar ki yapıyorlar
E

Elvan

25 Şubat 2026 09:39

Damla Akbulut

Tahammül kalmadı yoksa büyüdüğünü hala inanamıyorum bende cok mutlu oluyorum da destek olmayınca ne düşüneceğini bilmiyorsun

o kadar haklısınız ki ben de tek başıma yabancı bir şehirde yaşıyorum eşim de işe gidiyor yani günün yüzde 70-80 i tek başımayık ve aşırı yıprandım kendinize zarar vermek hem sizi hem çocuğunuzu perişan [eder.bir](eder.bir) süre aynı kafadaydım gerçekten ama her gelişimini görünce şükrettim sağlıklı bir çocuğum var diye bu günler illa ki geçecek kendinize yarım saat bile olsa sevdiğiniz şeyleri yapmaya çalışın gerçekten iyi geliyor .uyuyunca bir çay kahve için tatlı yiyin on dk bile olsa kendimce yapmaya çalışıyorum böyle böyle biraz daha tahammül edilir seviyeye geliyor
Damla A. .

Damla A. ..

25 Şubat 2026 09:45
Gece için bir öneriniz var mı
E

Elvan

25 Şubat 2026 09:48
Gece ne kadar huysuzlanırsa ne kadar ağlarsa ağlasın oturup oyun oynama konuşma olayına girmeyin derim tabi krizler farklı [durum.siz](durum.siz) onunla o saatlerde ilgilenip konuştuğunuz sürece o kalmaya devam eder .anason ve rezene içip günde bir tane olacak şekilde aşırı bitkisel çaylar karaciğere zarar verir çünkü.ben bu şekilde geçirmeye çalışıyorum.akşam 10-11 gibi de bebek arabasına bindirp sitede gezdiriyorum bazen bebek arabasında uyuyor eve gelince 1-2 saat bu şekilde uyumuş [oluyor.emzik](oluyor.emzik) tutuyorsa çocuğunuz bir kurtarıcı bu dönemde benimki tutmuyor çok sinirlenince tutuyor
E

Elvan

25 Şubat 2026 09:49

Elvan

Gece ne kadar huysuzlanırsa ne kadar ağlarsa ağlasın oturup oyun oynama konuşma olayına girmeyin derim tabi krizler farklı [durum.siz](durum.siz) onunla o saatlerde ilgilenip konuştuğunuz sürece o kalmaya devam eder .anason ve rezene içip günde bir tane olacak şekilde aşırı bitkisel çaylar karaciğere zarar verir çünkü.ben bu şekilde geçirmeye çalışıyorum.akşam 10-11 gibi de bebek arabasına bindirp sitede gezdiriyorum bazen bebek arabasında uyuyor eve gelince 1-2 saat bu şekilde uyumuş [oluyor.emzik](oluyor.emzik) tutuyorsa çocuğunuz bir kurtarıcı bu dönemde benimki tutmuyor çok sinirlenince tutuyor

Anasonu bir çay kaşığı şeklinde çocuğa vereni de var ama ben doğru bulmuyorum ve yapmıyorum.sütünğzden geçen yeterli olur
Deniz T.

Deniz T.

25 Şubat 2026 10:03
Yarim kundak yaparak ben o sureci atlatmıştım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir