Uyku Eğitimi Neden Önemli
346 görüntüleme

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
22 Aralık 2025 06:08
📌Bebeklik döneminde uyku eğitimi, sadece kesintisiz bir gece geçirmek değil, çocuğun duygusal düzenleme becerilerinin temellerini atmaktır. Sağlıklı uyku, beyin gelişimi ve öğrenme süreçleri için kritik bir yakıttır. Kendi kendine uykuya dalmayı öğrenen bir bebek, zorluklarla karşılaştığında kendini sakinleştirme yetisi (öz-regülasyon) kazanır.
Ebeveynler için ise bu süreç, tükenmişliği önleyerek çocukla kurulan bağın kalitesini artırır. Dinlenmiş bir ebeveyn, bebeğine karşı çok daha sabırlı ve duyarlı yaklaşabilir. Yanlış bilinenin aksine, güvenli bağlanma çerçevesinde verilen bir eğitim, bebeğin dünyayı güvenli bir yer olarak algılamasını sağlar. Düzenli uyku rutini, biyolojik ritmi dengeleyerek uzun vadede hem fiziksel sağlığı hem de psikolojik iyi oluşu güçlü bir şekilde destekler.
Ebeveynler için ise bu süreç, tükenmişliği önleyerek çocukla kurulan bağın kalitesini artırır. Dinlenmiş bir ebeveyn, bebeğine karşı çok daha sabırlı ve duyarlı yaklaşabilir. Yanlış bilinenin aksine, güvenli bağlanma çerçevesinde verilen bir eğitim, bebeğin dünyayı güvenli bir yer olarak algılamasını sağlar. Düzenli uyku rutini, biyolojik ritmi dengeleyerek uzun vadede hem fiziksel sağlığı hem de psikolojik iyi oluşu güçlü bir şekilde destekler.
B
Behice Y.
22 Aralık 2025 06:21
Teşekkür ederiz hocam bir sorum var ama soru açamadım bir türlü. Kızım 27 aylık hangi yastığı kullanmalıyım visco güvenli mi yoksa pamuk ya da bambu mu
N
Nur D.
22 Aralık 2025 07:16
Kaç aylıkken eğitime başlamayı önerirsiniz?
G
Gülşah İ.
22 Aralık 2025 10:11
Hocam benim kızım tam olarakuykuya geçemiyor gece sürekli hareket halinde dönüp duruyor neden olabilir?
M
Merve G.
26 Aralık 2025 22:59
Merhaba hocam,bebeğim 2,5 aylık sadece benimle uyuyor beşiğine nasıl alıştırabilirm kundak vs kabul etmiyor önceden sadece üstümde uyuyordu şimdi kolumda yanımda uyuyor. Açıkçası çok yoruluyorum gündüz gece de uykumu alamıyorum bir şey olacak diye tükenmiş durumdayım psikolojik olarak
M
Menekşe Y.
26 Aralık 2025 23:59
Merve hanım benimde kızım sizin bebeğiniz gibiydi ten tene teması deneyin gün içinde destek alma durumunuz varsa destek alın çevrenizden dinlenmiş olursunuz kendi yatağında yatmasında ısrarcı olun memede uyutmamaya özen gösterirseniz geçecektir kızım şuan 2.5 yaşında yalnız başına uyuyor geçecek bu yaşadığınız süreç Allah sabır ve kuvvetvversin
M
Merve G.
27 Aralık 2025 08:38
Desteksiz büyütüyorum farklı şehirdeyiz ailelerimizle. Memede uyuma huyu asla yok emzikle önce kucağımda dalıyor uykuya ama kucağımdan bırakınca mak 10 dk yatıyor