Uyku Eğitimi Hakkında
261 görüntüleme
L
Lale
30 Haziran 2026 22:53
Arkadaşlar aranızda uyku eğitimi alan var mı? Varsa kimden aldınız, memnun kaldınız mı? Yararı oldu mu veya sizi ne kadar rahatlattı eğitim almak.
Birşey daha eklemek istiyorum genellikle uyku eğitimleri görsellerinde gördüğüm ve dikkatimi en çok çeken şey bebekleri yüz üstü yatırarak uykuya geçirmeleri oldu ve bazı kişilerde yüzüstü daha iyi ve uzun uyuduğunu söylüyor. Şöyle ki benim oğlum gece yüzüstü dönerek uyuyor ve döndüğünde genelde daha uzun uyuduğunuda farkettim. Bebekliğinden beri ben sırt üstü yatırıyorum ve hep o şekilde uykuya geçiriyorum. Şimdi ise kendisi dönüyorsa bırakın düzeltmeyin deniyor. Ancak yüzüstü yattığında gerçekten daha bi etkili sanki. Sizin düşünceleriniz veya deneyimleriniz neler?
Birşey daha eklemek istiyorum genellikle uyku eğitimleri görsellerinde gördüğüm ve dikkatimi en çok çeken şey bebekleri yüz üstü yatırarak uykuya geçirmeleri oldu ve bazı kişilerde yüzüstü daha iyi ve uzun uyuduğunu söylüyor. Şöyle ki benim oğlum gece yüzüstü dönerek uyuyor ve döndüğünde genelde daha uzun uyuduğunuda farkettim. Bebekliğinden beri ben sırt üstü yatırıyorum ve hep o şekilde uykuya geçiriyorum. Şimdi ise kendisi dönüyorsa bırakın düzeltmeyin deniyor. Ancak yüzüstü yattığında gerçekten daha bi etkili sanki. Sizin düşünceleriniz veya deneyimleriniz neler?
B
Berrin G.
1 Temmuz 2026 00:05
Merhaba evet ben uyku egitimi kaldim, kizim 7 aylikken aldim ve cok memnun kaldim, kizim sadece kucagimda uyuyordu gunduz uykularini birakinca kalkiyordu tukenmistim artik ve egitim almaya karar verdim egitime basladigimda cok zorlandim kizim cok agladi kucagimda uyumak istedigi icin ama 1 gunde alisti 4 gunde kendi kendine uyumayi ogrendi. Su anda cok memnunum atak donemlerinde hala zor olabiliyor ama duzenimize sadık kaliyorum ve 1 haftada geciyor. Kizim 7 aylikken hep donerek uyuyordu, bende kizimi hep sirt ustu yatiyordum ama hep donuyordu hic ellemiyorum gayette huzurlu yatiyor.
L
Lale
1 Temmuz 2026 00:25
Merhaba evet ben uyku egitimi kaldim, kizim 7 aylikken aldim ve cok memnun kaldim, kizim sadece kucagimda uyuyordu gunduz uykularini birakinca kalkiyordu tukenmistim artik ve egitim almaya karar verdim egitime basladigimda cok zorlandim kizim cok agladi kucagimda uyumak istedigi icin ama 1 gunde alisti 4 gunde kendi kendine uyumayi ogrendi. Su anda cok memnunum atak donemlerinde hala zor olabiliyor ama duzenimize sadık kaliyorum ve 1 haftada geciyor. Kizim 7 aylikken hep donerek uyuyordu, bende kizimi hep sirt ustu yatiyordum ama hep donuyordu hic ellemiyorum gayette huzurlu yatiyor.
B
Berrin G.
1 Temmuz 2026 00:36
Ay maşallah nazar değmesin diyelim, çoğumuzun muzdarip olduğu bir konu bu, uyku eğitmeninizi önerirseniz instagram hesabına bakmak isterim. 1 günde alışması muazzam olmuş. Bu işin püf noktalarındansa genel bişey söyleyecek olursanız ne söylerdiniz yani süreç ve işleyiş olarak, bebeğinize bunu ağlayarak mı öğrettiniz yoksa her seferinde sakinleştirerek mi bu çok kritik anladığım kadarıyla
Yani surec basta zordu benim icin cunku cocugunuz direniyor ve agliyor hatta ben yapamiyacagim filan demistim ilk gun ama anne olarak cocugumuza tabikide zararli birsey yapmiyoruz insanlar cok yadirgiyor hic aldiris etmeyin ama ben bunu tek yapamazdim birisinin beni yonlendirmesi ve sureci takip etmesi icimi rahatlatiyordu, hatta sey dedim kendi kendime kizim 4. Gunde huzurla uyuyunca kizim aslinda hep bu anı bekliyormus gibiydi dogru olan buymus dedim kucagimda uyutmak degil😅 Uyku egitimiyle beraber kizimin yemeside duzene girdi. Umarim sizinde duzene girer 🙏🏽😇
L
Lale
1 Temmuz 2026 02:08
Cok tessekur ederim 🙏🏽 uyku egitmenimiz adi Burcu Merakli - Uyku melegi, burcu hanim harikaydi gercekten yaklasimi ilgisi muazzamdi, su sekilde oldu zaten egitmeniniz size bunlari baslamadan soyluyor bebeginiz birseye alistiysa ve bunu artik yapmazsaniz aglayarak tepki veriyor yani benim kizim kucakta uyumaya alismisti ve ben bunu birakmaya karar verince ilk gun cok agladi besiginde uyutmaya calistigim icin, onunda yaninda kaldim ve dokundum, konustum ve kucagima boyle cok agladiginda alip sakinlestirip biraktim, asla tek birakmadim hep yanindaydim bu surecte
Yani surec basta zordu benim icin cunku cocugunuz direniyor ve agliyor hatta ben yapamiyacagim filan demistim ilk gun ama anne olarak cocugumuza tabikide zararli birsey yapmiyoruz insanlar cok yadirgiyor hic aldiris etmeyin ama ben bunu tek yapamazdim birisinin beni yonlendirmesi ve sureci takip etmesi icimi rahatlatiyordu, hatta sey dedim kendi kendime kizim 4. Gunde huzurla uyuyunca kizim aslinda hep bunu ani bekliyormus gibiydi dogru olan buymus dedim kucagimda uyutmak degil😅 Uyku egitimiyle beraber kizimin yemeside duzene girdi. Umarim sizinde duzene girer 🙏🏽😇
Yani surec basta zordu benim icin cunku cocugunuz direniyor ve agliyor hatta ben yapamiyacagim filan demistim ilk gun ama anne olarak cocugumuza tabikide zararli birsey yapmiyoruz insanlar cok yadirgiyor hic aldiris etmeyin ama ben bunu tek yapamazdim birisinin beni yonlendirmesi ve sureci takip etmesi icimi rahatlatiyordu, hatta sey dedim kendi kendime kizim 4. Gunde huzurla uyuyunca kizim aslinda hep bunu ani bekliyormus gibiydi dogru olan buymus dedim kucagimda uyutmak degil😅 Uyku egitimiyle beraber kizimin yemeside duzene girdi. Umarim sizinde duzene girer 🙏🏽😇
B
Berrin G.
1 Temmuz 2026 08:44
Yazdıklarınız o kadar içimi açtı ki anlatamam, benimde oğlişim istediğinde diyelim desteksiz uykuya geçiyor özellikle gece beslenmesinden sonra hiç zorlamıyor sağolsun 2 kere uyanıyorsa ikisinde de yiyor ve hemen uyuyor sallamaya vs ihtiyaç kalmıyor ancak gün içinde olanlarda ayağımda ssllıyorum eskiden benimde hep kucağımda uyurdu veya kanguruda uyurdu bugün hala dik bi şekilde yürüdüğümde uykuya geçiyor değişik bi şekilde, ancak hem gün içindeki kısa uykular en azından bşraz daha düzenli olsun hemde gece uykusuna daha kolay geçsin istiyorum ama mesajınız gerçekten çok iyi geldi bana çünkü deneyimlemiş annelerden bunları duymak çok daha kıymetli teşekkür ederim umarım benimde işime yarar 🥹 bende bebek uyku koçu nazlı çevikten almak istiyorum bugün itibariyle görüşmeye başladım 🙏🏻
L
Lale
1 Temmuz 2026 12:25
Ya ne mutlu bana biraz da olsa iciniz rahatladiysa harika, kesinlikle cok haklisiniz, massallah ne guzel zaten gece uykulari rahatsa cok daha iyi adapte oluyorlar benim kizimda oyleydi, insallah egitim cok rahat gecer ve oglunuz hemen adapte olur bol sans 😇🙏🏽
B
Berrin G.
1 Temmuz 2026 15:07
Teşekkür ederim inşallah tüm umudum o yönde ama çoğunluktan duyduğum gerçekten eğitimin işe yaradığı ve maksimum 2 gün içinde bunun tamamen gerçekleştiği ve desteksiz uyuduğu. Birşey daha sormak istşyorum gündüz uykularınıda desteksiz mi yapıyor bebeğiniz? Gündüz uykusunuda hep yatağında mı yapıyor?
Yükleniyor...