Uyku Eğitimi Alanlar

138 görüntüleme
R

Rukiye N.

28 Temmuz 2025 12:31
Bebeğim 4 aylık ve uyku gerilemesi uzun zamandır var meme reddi var desteksiz uyuyamıyor ya kucağım da yada dizimde sallıyorum ama daha da kötüye gidiyor uyku düzeni yapacağımı şaşırdım. Uzun uzun ağlama nöbetleri var hem uyumak için hemde uyumamak için direniyor. Uyku eğitimi alan var mı? Faydasını gördünüz mü
Y

Yıldız C.

28 Temmuz 2025 13:03
Aynı problemi çok ciddi düzeyde bende yaşadım kızımla , Uyku eğitimi için bende görüştüm ancak detaya baktığınızda , bebeğimin ne zaman neye ihtiyacı olduğunu öğrenip anlamaktan ve o rutini oluşturmaktan başka bişey değil onlarında anlattığı sadece daha detaylı , bence bundan kendinize bir rutin oluşturun , ancak istikrarı kaybetmeyin inanın en fazla 1 haftaya toplar , şuan kızım akşam en geç 20:30 olduğunda uyumuş olur , ama ben destekli uyutuyorum ayağımda sallıyorum anında uykuya dalıyor max 5-6 dakika , artık saatlerini biliyorum ne istediğini anlıyorum tanıyorum kısacası , sizde deneyin geçerken işe yarıyor umarım faydasını görürsünüz
M

Merve K.

28 Temmuz 2025 13:06
Yıldız hanım ne istediğini anlamayı açabilir misiniz?
R

Rukiye N.

28 Temmuz 2025 13:25
Yıldız hanım rutinleri var aslında ama işte o ağlama nöbetleriyle beraber uyutmak o kadar zor ki ne yapacağımı şaşırdım
Y

Yıldız C.

28 Temmuz 2025 13:25
Örneğin , uykusu gelmeye henüz başladığında emziği aldığında gözleri başka bakar , veya kızarır, gibi şeyler . zaten ona fırsat vermem çünkü uyku ve uyanıklık pencerelerini saat açısından öğrendim artık , uyandıktan tam 2 saat sonra huzursuzlanmaya başlar bilirim ki uykusu geldi çünkü öğrendim artık , acıkınca tepkileri faklı sıkınlınca farklı vs bunların hepsini saate bakarak öğrendim ,, onun için onu mu istiyo bunu mu istiyo diyerek vakit geçirmem hemen uyuturum , gündüzleri ona yetecek kadar uyutuyorum artık bunu da öğrendim uzun uyursa geceleri asla saatinde uyumuyo uyusada bi kaç saat sonra uykusunu almış olarak uyanıyo o zaman sabahlar olmasın :) naçizane tavsiyem 4. Ayında bebeğinizin uyanık kalma süresi max 2 saat olarak değerlendirin ve uykularını ennn fazla 45 dakikayı geçirmeyin. İnanın bi ara uyut uyansın , uyut uyansın derken bütün günüm böyle geçiyordu , ama dediğim gibi kısa sürede adapte oluyor , akşamları altını üstünü değişitirip karnını doyurup holün ışığını sarıya çevirdiğimde anlıyor ki onunda uyanıklık penceresi de dolmuş oluyor uykusu zaten var oluyor , saatleri takip edip öğrendiğiniz saatleri devam ettirmek işinizi aşırı kolaylaştırır . En ufak bi huysuzlukta saate bakıp hee evet şimdi bunu istiyo diyebiliyorsunuz. Bide gece uykusuna yatırdığınızda ilk etapta tekrar uyanıp ağlıyor vs , asla konuşmadan ışık yakmadan vs kaç kez uyanırsa uyansın geri yatırmanız gerekebiliyor bazen defalarca ama sonunda mutlaka oluyor , saatlerle bebeğinizin isteğini öğrenin ve saatlere dolayısıyla rutine bağlı kalın herşey daha da kolay olur inşallah
B

Buket B. ..

31 Temmuz 2025 05:02
Bende çok uyku eğitimi almak istedim ama kendim verdim zor oldu ama oluyor yani sürekli sallıyordum şu an yanında yatıyorum iki dönüyor uyuyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir