Uyku Eğitimi

279 görüntüleme
A

Aslınur K.

25 Temmuz 2026 10:13
Arkadaşlar uyku eğitimi kısmını nasıl halletiniz? Kızım 4.5 aylık 5 ay olmak üzere ben olmadan uyumuyor illa kucakta sallanıp uyumak istiyor sonra yanına uzanmam iyice dalmasını bekleyip kalkmam ve beşiğine yatırmam gerekiyor. Uyku arkadaşı işinden de korkuyorum yanına bir şey koymaya.
P

Pınar A.

25 Temmuz 2026 10:31
5 ay olduktan sonra uyku eğitimi alın derim ileride falan düzeldiği yok sinir sisteminiz bozuluyor artık
R

Rumeysa K.

25 Temmuz 2026 12:10
3 aydan sonra başlamıştım. Uzmanlar 5 aydan sonra diyorlar. Akşam saat 8 de yatmaya alıştırmıştım. Alışana kadar zordu. 2 saat kucakta ayakta ileti geri yaptığımı bilirim. Ama alışınca saat sistemi oturdu çok şükür. Kucakta ve ayakta alıştırdığım için 14 kilo olana kadar öyle devam etti. En son artık yeter dedim. Yatağında yatırmaya başladım. Nasıl başlarsa öyle devam ediyor. Konforunuzu düşünerek bebeğe en uygun yolu tercih etmelisiniz. Birkaç gün zor olsa da alışıyorlar
S

Seda .. Ç.

25 Temmuz 2026 13:21
Ben de uyku eğitimine başlamak istiyorum ama çok uykusu olmasına rağmen inatla ayakta sallamamı istiyor kızım 5 ay 20 günlük

Maalesef görümcem ve kayınvalidem alıştırdı onu ayakta sallamaya o yüzden şuan vazgeçirmeye çalışıyorum gece uykusu 9da başlıyor ancak geceleri kendi kendine yatırmaya çalışıyorum gündüzleri uykuları yarım saat sürüyor sadece ek gıdaya geçtim bu arada karnı da dolmasına rağmen çok az uyuyor gündüzleri nasıl kendi kendine uyuyacak bu çocuk 沈
N

Nida K.

25 Temmuz 2026 13:51
6 ay 23 günlük gece 2 saatte bir en geç kalktığı için eğitim veremiyorum emerek uyuyor ne önerirsiniz
P

Pınar A.

25 Temmuz 2026 13:57
Karnı aşırı doyan çocukta uyuyamaz yatırmadan yarım saat önce yemek işi bitiyo
P

Pınar A.

25 Temmuz 2026 14:01
İki uyku arası çocuk aylarına göre uyanık kalma sürelerine dikkat edilecek sisteme çocuk alışıyor siz çocuğu nasıl alıştırırsanız ona uyum sağlıyor ben ha hadi olacak hadi geçecek dedim ama geçmedi sadece kendimi avuttum ve arkadaşlar ben yoruldum tükendim eğitime başladım sisteme bağlı kaldım ve hala eğitimi veriyorum yok böyle rahatlık yardımcı olmak adına söylüyorum gece gündüz çocuğun istekleri bitmiyor ve siz günden güne tükeniyosunuz bebeğine yetmen için ona sınırlar koyunca bebeğin ve sen daha mutlu oluyosun deneyenler bilir aşırı konfor
P

Pınar A.

25 Temmuz 2026 14:02
Yarım saatlik uyku uyku değil şekerleme bebekler bile memnun değil doymuyordur uykuya o yüzden sürekli huzursuz
S

Seda .. Ç.

25 Temmuz 2026 16:06
Pınar Aybüke
İki uyku arası çocuk aylarına göre uyanık kalma sürelerine dikkat edilecek sisteme çocuk alışıyor siz çocuğu nasıl alıştırırsanız ona uyum sağlıyor ben ha hadi olacak hadi geçecek dedim ama geçmedi sadece kendimi avuttum ve arkadaşlar ben yoruldum tükendim eğitime başladım sisteme bağlı kaldım ve hala eğitimi veriyorum yok böyle rahatlık yardımcı olmak adına söylüyorum gece gündüz çocuğun istekleri bitmiyor ve siz günden güne tükeniyosunuz bebeğine yetmen için ona sınırlar koyunca bebeğin ve sen daha mutlu oluyosun deneyenler bilir aşırı konfor
Evet uyanık kaldığı saati baz alarak uyutuyorum zaten 2en geç 2.5 saat uyanık kalmasına müsaade ediyorum

Ve her gün uyku saatinden 1 saat önce banyo ve yemek işini hallediyorum.

Diş çıkarıyor diş etleri çok kızarık ve kabarık ondan olduğunu düşünüyorum o yüzden uyku eğitimine geçmekte zorlanıyorum

Eşim de destek değil boşanma evresindeyiz extra stresli geçiyor anlayacağınız
S

Seda .. Ç.

25 Temmuz 2026 16:08
Nida Kalmış
6 ay 23 günlük gece 2 saatte bir en geç kalktığı için eğitim veremiyorum emerek uyuyor ne önerirsiniz
Eğer ek gıda veriyorsanız geceleri alışkanlığından emmek istiyor bizim ebe öyle söylemişti denedim emzirmeden pış pışladım uyudu gerçekten de :)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir