Uyku Eğitimi
215 görüntüleme
B
Beyza
13 Temmuz 2026 23:22
6 aylık pilates topu üstünde sallanarak uyuyor ne zaman yatakta yanına yatıp pışpışlayıp uyutabilirim
V
Vesile Ç. K.
13 Temmuz 2026 23:25
Biz bir yaşındayız yanına yatıp emzirerek uyutuyorum hala ne yaptıysam da başaramadım ağlamasına kıyamadığım için diretmedim ağlatarak verilen uyku eğitimini doğru bulmuyorum maalesef…
B
Beyza
13 Temmuz 2026 23:36
Biz bir yaşındayız yanına yatıp emzirerek uyutuyorum hala ne yaptıysam da başaramadım ağlamasına kıyamadığım için diretmedim ağlatarak verilen uyku eğitimini doğru bulmuyorum maalesef…
L
Lale
14 Temmuz 2026 06:38
Uyku eğitimi yalnızca ağlatılarak verilmez. En büyük sorun zaten bebeklerin uyuyamamaları veya uykuya geçişleri. Ancak her uyku eğitiminin ağlayarak verildiğini düşünmeyin. Bebeğiniz huzursuzlanıyor tabiki, çünkü onu alışık olduğu şekilden çok daha farklı şekilde uyutmaya çalışıyorsunuz. Sallıyordunuz mesela büyük bir destek, desteği kestiğiniz an tabiki bunu arayacak kendinizden pay biçin. Hergün bi rutininiz var diyelim yapmadığınızda sizde kendinizi huzursuz hissedersiniz. Onunda gün içerisinde olan rutinini elinden alıyorsunuz, haliyle huzursuzlanıcak kendini anlatmak için yaptığı şey zaten bu. Ancak benim görüp araştırdığım kadarıyla bu durum çok sandığınız gibi aşırı ağlamalarla devam etmiyor. Aksine uyku eğitimi alan bir arkadaşımdan duyduğum bir cümleyi size aynen aktarayım, “bebeğimi alıyodum pışpışlıyodum öpüp koklayıp yatırıyodum ağlıyordu, sonra tekrar alıyordum öpüyo kokluyodum koyuyordum yatağına tekrar ağlıyordu ve tekrar alıyordum” yani döngü bile sürekli tekrardan oluşuyo. Ve emin olun bu uyku eğitimi sürecinde bebeğinizden çok siz ağlamış oluyorsunuz. Süreli al yatağına koy, yatağında sakinleştirmeye çalış, sonra tekrar kucağına al, sonra yine koy tekrar tekrar aynı döngüyü yapıyorsunuz. Ancak gerçekten 1-2 gün içerisinde çok çok olumlu sonuçlar var. Siz nerden biliyorsunuz dersenizde bende çok araştırdım, bunun hakkında başlık bile açtım. Çünkü bebeklerimizin uykuya geçmeleri uykuda kalmaları çok zor gerçekten. Siz ne yapıyorsunuz dersenizde, ben ayağımda sallıyorum. Ancak bu desteğimi çok azalttım diyebilirim uykuya geçtikten sonra çok yavaş sallayarak tamamen bitirip bırakıyorum. Eskiden sürekli sallardım ayağımdan indirmezdim. Yani bende kend çapımda şuan çok iyi ilerliyorum. Uyku eğitimi sabır işi destek alsanızda almasanızda. Benim şuan bebeğim uzun uykusunda uyandığında beslendiğinde tekrar uykuya kendisi geçitor herhangi bir destek vermiyorum geceden sabah 10a kadar olan kısımda destek vermiyorum. Ancak bebeğiniz belli bir destekle uyuyorsa onu azaltarak bırakmak en azından şuan bi uzmandan destek almazken bana daha mantıklı geliyor. Uyku eğitiminde verdiğiniz destek birden kesiliyor ancak bu süreç siz sabrınızla ilerliyor emin olun bebeğinizde huzursuzlanıyor tabiki ancak 1-2 gün huzursuzlanması emin olun hergün her uykuya geçerken huzursuzlanıp ağlamasından çok daha iyi. Bana ücretleri biraz fazla geldi bu sebeple eğitim alamadım. Kendi çapımda araştırdıklarımdan duyduklarımdan öğrendiklerimden kendimce birşeyler yapıyorum. Eğer bütceniz varsa uyku eğitimi alın derim her ebeveyn için bulunmaz bi nimet.
Çok uzun yazdım litfen kusura bakmayın ancak gerçekten çok üzerinde durup araştırdığım bi konu. bebek_uyku_kocu instagram hesabı nazlı çevik bunada bakabilirsiniz. 💘
Çok uzun yazdım litfen kusura bakmayın ancak gerçekten çok üzerinde durup araştırdığım bi konu. bebek_uyku_kocu instagram hesabı nazlı çevik bunada bakabilirsiniz. 💘
Yükleniyor...