Uyku Eğitimi
141 görüntüleme
K
Kübra
7 Şubat 2026 19:21
Oğlum 5.5 aylık ve eğitim vermeye başladım uyanıklık sürelerini takip ediyorum ama gündüz yatağa koyduğumda çok ağlıyor mesele saat 07.30 da uyandiysa 09.00 da yatağa koyuyorum ama çok ağlıyor 2. Ve 3. Uykusunda da öyle ama şuan yatağa koydum saat 16.30 dan beri uyumuyor ve şuan 19.15 te yatağına koyduğumda neredeyse çok ağlamadan uyudu diyebilirim yani gündüz ben çok mu erken yatırıyorum acaba sizde durumlar nedir?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
8 Şubat 2026 19:32
Merhaba,
Gündüz uykuları konusunda zorlanıyorsunuz gibi görünüyor. 5,5 aylık oğlunuzu yatağa koyduğunuzda çok ağlıyor ve uyumuyor.
Kullandığınız yöntem hakkında bilgi verelim:
1. Uyanıklık sürelerini takip ediyor musunuz?
2. Gündüz uykularını düzenlemek için bir rutin oluşturmayı denediniz mi?
3. Bebeğinizin yatağında uyuması için ona bu konuda yardımcı olacak bir ortam hazırlayabilirsiniz.
4. Biraz daha sabredin, uyku eğitimi zamanla işe yarayacaktır.
Ayrıca, bazı bebekler gündüz uykularını kısa süreli yapabilir, bu nedenle endişe etmeyin. Eğer sorunuz devam ederse, daha fazla bilgi için uzman bir doktordan yardım alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Eğitimi
2. Tükendim
3. Uyku Eğitimi
Gündüz uykuları konusunda zorlanıyorsunuz gibi görünüyor. 5,5 aylık oğlunuzu yatağa koyduğunuzda çok ağlıyor ve uyumuyor.
Kullandığınız yöntem hakkında bilgi verelim:
1. Uyanıklık sürelerini takip ediyor musunuz?
2. Gündüz uykularını düzenlemek için bir rutin oluşturmayı denediniz mi?
3. Bebeğinizin yatağında uyuması için ona bu konuda yardımcı olacak bir ortam hazırlayabilirsiniz.
4. Biraz daha sabredin, uyku eğitimi zamanla işe yarayacaktır.
Ayrıca, bazı bebekler gündüz uykularını kısa süreli yapabilir, bu nedenle endişe etmeyin. Eğer sorunuz devam ederse, daha fazla bilgi için uzman bir doktordan yardım alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Eğitimi
2. Tükendim
3. Uyku Eğitimi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Azra
8 Şubat 2026 20:32
Kübra hanım bebeğinizi gözlemleyiniz göz ovuşturma, huysuzluk olduğunda uyku sinyali olur erken uyutmak hata olduğu gibi o sinyalleri kaçırmamakta gerekiyor. sabah 7:30 da uyandıysa 9:30 da ilk uyku 2 saati geçmesin günlük 3 uyku yapmanız lazım onu da 4-4,5 saati geçmemesi gerekiyor. Son uykusunu ise en geç 17:30 da sonlandırın ve son uykuyu biraz daha kısa tutun örneğin ilk uyku 1 saat 45 dakika iki saat bekleme ikinci uyku 1 buçuk saat iki saat yine bekleme ve son uyku 45 dakika mesela.. tabi bebeğe göre ayarlayın ama kabaca bu şekilde. Akşam da 20:00 da gece uykusuna geçer muhtemelen.. kolaylıklar diliyorum 🌸
K
Kübra
8 Şubat 2026 20:53
Teşekkürler Azra hanım

Damla A. ..
10 Şubat 2026 21:28
Benim kafama takılan asıl soru uyku eğitimi diye bir şey var mi yoksa bebeği mi takip etmeli uykusu gelince ne de olsa uyuyacak mi demeli
K
Kübra
11 Şubat 2026 11:16
Benim kafama takılan asıl soru uyku eğitimi diye bir şey var mi yoksa bebeği mi takip etmeli uykusu gelince ne de olsa uyuyacak mi demeli

Damla A. ..
11 Şubat 2026 11:17
Ana kucağı yatağından nasil kurtuldunuz
K
Kübra
11 Şubat 2026 12:12
Kurtulmadım çünkü daha destekli uyuyoruz yeni basladigim için ilk hafta uyku saatlerini düzenlemek istedim tam düzeldi dediğim zaman gece uykusunda sorun yaşadım o yüzden gece saatini de çözüp destekleri yavaş yavaş çekeceğim yavaş ilerliyorum hem kendimi yormadan hemde çocuğumu yormadan
D
Derya S. ..
11 Şubat 2026 12:18
Kübra hanım bebeğinizi gözlemleyiniz göz ovuşturma, huysuzluk olduğunda uyku sinyali olur erken uyutmak hata olduğu gibi o sinyalleri kaçırmamakta gerekiyor. sabah 7:30 da uyandıysa 9:30 da ilk uyku 2 saati geçmesin günlük 3 uyku yapmanız lazım onu da 4-4,5 saati geçmemesi gerekiyor. Son uykusunu ise en geç 17:30 da sonlandırın ve son uykuyu biraz daha kısa tutun örneğin ilk uyku 1 saat 45 dakika iki saat bekleme ikinci uyku 1 buçuk saat iki saat yine bekleme ve son uyku 45 dakika mesela.. tabi bebeğe göre ayarlayın ama kabaca bu şekilde. Akşam da 20:00 da gece uykusuna geçer muhtemelen.. kolaylıklar diliyorum 🌸
Kubra Hanim’a o kadar iyi yazmissiniz ki ben de kendi bebegim icin sormak istedim? :)
A
Azra
11 Şubat 2026 13:19
3. ayini bugun tamamlayan bir bebek icin nasil bir uyku duzeni olmali sizce?
Kubra Hanim’a o kadar iyi yazmissiniz ki ben de kendi bebegim icin sormak istedim? :)
4 aylık bebeğin gündüz uyku süresi 4,5 saat olmalı ve 3-4 uyku yaparlar genelde 4 uyku ama 4. Uyku şekerleme olur kısa süreli olur uyku aralıkları ise 1 saat 45 dakika gece uykusuna geçmeden ise 2 saat uyanık kalıp 20:00 veya 20:30 da gece uykusuna geçer 🌸 tabi dediğim gibi bunları bebeğiniz ve size göre ayarlayınız mutlaka bir düzen oluşur eğer bebeğin biri sıkıntısı yok ise
D
Derya S. ..
11 Şubat 2026 15:10
Teşekkür ederim derya hanım
4 aylık bebeğin gündüz uyku süresi 4,5 saat olmalı ve 3-4 uyku yaparlar genelde 4 uyku ama 4. Uyku şekerleme olur kısa süreli olur uyku aralıkları ise 1 saat 45 dakika gece uykusuna geçmeden ise 2 saat uyanık kalıp 20:00 veya 20:30 da gece uykusuna geçer 🌸 tabi dediğim gibi bunları bebeğiniz ve size göre ayarlayınız mutlaka bir düzen oluşur eğer bebeğin biri sıkıntısı yok ise
A
Azra
11 Şubat 2026 15:14
Cok tesekkur ederim bilgi icin. Peki gece uykusu kesintisiz mi olmali? Gece de yaklasik 3.5-4 saatte bir uyaniyor cunku. Yapilacak bir sey var mi sizce?