Uyku Eğitimi
97 görüntüleme
Ş
Şevval A.
27 Eylül 2025 06:36
Bebeğim 8 aylık 5 ay kadar kucakta salladım artık kilosundan dolayı ana kucağına alıştırdım 2 aydır onda uyutuyorum. 5 gündür uyku eğitimi veriyorum ilk baştagece yattığı odada ayakta gezinmeden salladım uzun uğraşlar sonucu uyudu . Çok zorlandığım ve yorulduğumzaman ana kucağında uyuttum tekrar sadece bir kere gece uykusuna sallamadan yatağında geçti . Sallamayı kademeli olarak azaltmayı denedim en son otururken kucakta kolumu salladım sadece başı sallandığı için uyudu . Bel fıtığı çıktı Çelik korse kullanıyorum ağrılarım oluyor sürekli yatağa koy kaldır çok zorlanıyorum lütfen bana yardımcı olur musunuz

Fatma U.
Uzman Psikolog
27 Eylül 2025 06:42
Merhabalar 🌼 Bebeğinizin uyumak için sallanmaya bağımlı olması (uyku çağrışımı), uykunun bölünmesine ve her uyku döngüsü sonunda sizin yardımınıza ihtiyaç duymasına yol açar. 5 gündür uyguladığınız uyku eğitimi, uyku alışkanlığını değiştirme yolunda attığınız çok önemli bir adımdır ve yaşadığınız zorluklar bu sürecin normal bir parçasıdır. Sallamayı kademeli bırakma çabanız doğru ancak artık sıfır sallama hedefine odaklanmalısınız. Bebeği yatağa uyanık (ancak uykulu) koyun. Ağladığında odadan tamamen çıkmak yerine, yanına gidip kısa ve sakin bir şekilde sırtını okşayın veya elinizi tutun ve tekrar yatırın. Bu teknik (Ferber veya Sandalye Metodu varyasyonu) onun desteksiz uyumayı öğrenmesini sağlayacaktır
Ş
Şevval A.
27 Eylül 2025 06:49
@fatma Evet Fatma hanım benimde artık hedefim bugün hiç sallamadan uyumasını sağlamak ancak ben hiç odadan çıkmadım ağladığımda sakinleştirdim çok fazla ağladığında kucağıma aldım tekrar geri koydum ama hep yanındaydım ya sandalye de oturdum ya da yatağıma uzandım o da park yatağındaydı yanımda acaba odadan mı çıkmalıyım artık

Fatma U.
Uzman Psikolog
27 Eylül 2025 07:01
@Şevval Akgüneş dün bebeğiniz sizi oturduğunuz konumda görüyor muydu ? Eğer ki şu ana kadar sakinleştirip tekrar yatağına yatırdığınızda bebeğiniz sizi görmeyen konumdaysanız yavaş yavaş odadan çıkabilirsiniz. Ancak bu çıkma durumu da aniden olmamalı. kademe kademe odadan uzaklaşmanız ve en sonunda odadan tamamen çıkmanız gerekir.
Ş
Şevval A.
27 Eylül 2025 07:07
@Fatma Uygur Evet görüyordu ama çoğunlukla yatağa uzanıyordum sadece elle müdahale ediyorum bazen kafamı kaldırıp kendimi gösteriyorum.Yatağa da uykulu koyuyorum tam gözleri kapanıyor sürekli yine açıyor şuan 50 dk oldu 1 kez 5 dk mola verdim kucağıma aldım geri koydum ne zaman bırakmalıyım artık denemeyi 🙏🏻