Uyku Düzeni Oluşturamıyorum Lütfen Yardım

226 görüntüleme
Z

Zübeyde Ç.

18 Mayıs 2026 01:58
Bebeğim 5 aylık oldu bir türlü uyku düzeni oluşturamıyorum. Ataklarıydı alışmasıydı derken çok yıprandım artık lütfen yardımcı olun. Gece 12-1 gibi uyuyor gündüz 9-10 gibi uyanıyor. Akşam uykusunu 7-8 e alıyorum hep ama uyumuyor saatlerce karanlıkta uyutmaya çalışıyorum. Bir çözümü olan yardımcı olsun lütfen hep ayakta yürüyerek uyuyor ancak :(
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

18 Mayıs 2026 02:07
11 aylık olaçak hala oluşmadı üstüne 2 defa uyku eğtimi aşdım biri 6 aylıken biri 8 aylıken
Z

Zübeyde Ç.

18 Mayıs 2026 02:08
🧸Ebru Keleş 🧸
11 aylık olaçak hala oluşmadı üstüne 2 defa uyku eğtimi aşdım biri 6 aylıken biri 8 aylıken
Ne yapacağız böyle. Akşamları uyutmaya çalışmaktan hiçbir şey yapamıyorum artık.
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

18 Mayıs 2026 02:15
Zübeyde Çalışkan
Ne yapacağız böyle. Akşamları uyutmaya çalışmaktan hiçbir şey yapamıyorum artık.
Her yolu denedim papatya çayı bile içirdim rutin kurdum özel kırmızı ışıklar kokular yağlar ama nafile ayğım ağrıyor zt bir zaman sonra yani 1 2 saat öyle saşadığımı bilirim
Z

Zübeyde Ç.

18 Mayıs 2026 02:23
🧸Ebru Keleş 🧸
Her yolu denedim papatya çayı bile içirdim rutin kurdum özel kırmızı ışıklar kokular yağlar ama nafile ayğım ağrıyor zt bir zaman sonra yani 1 2 saat öyle saşadığımı bilirim
Çok üzücü umarım bir çözümü olan vardır
Damla B.

Damla B.

18 Mayıs 2026 02:32
Aynı sorun bizde de var. 1 yaşında kızım asla 12 1 den önce uyumuyor. Bugün saat 10da uyudu şaşkınlıktan ne yapıcam bilemedim ama gelin görün 1de uyandı ve 1 buçuk saattir yatakta cebelleşiyoruz. Uykusuzluktan tahammülüm kalmıyor sinirli agresif oluyorum. Bebeğime bağırınca da hemen üzülüyorum ama ben de insanım. En son ne zaman kesintisiz uyudum veya akşam kendime vakit ayırabildim bilmiyorum... 
E

Ece ..

18 Mayıs 2026 03:12
Hasret hoca uyku düzeni için sabah saat 8-10 arasında bebekleri düzenli yürüyüşe çıkartılması gerektiğini söylüyor ve mutlaka sabah yapılması gerekiyor diyor. Benimde bebeğim saat 11-12 den önce uyumazdı şimdi uyku saatini 20.30-21.00 a çekebildik.
B

Beyza ..

18 Mayıs 2026 07:03
Sabahları erkenden kaldırın 7 8 gibi uyanmış olmuş zaten 12 ye kadar dayanamıyor bebeğim 12 den önce asla uyumazdı uyutsam bile kalkar 12 olana kadar dururdu şu an 10 aylık akşam 7 buçuk 8 olduğunda uyumak için ağlıyor sabahları 7 de kalkıyor tabi geceleri kesintisiz uyumuyoruz sürekli kalkıyor emip uyuyor ama en azından erken yatıyor
C

Cennet ..

18 Mayıs 2026 07:30
Merhaba Zübeyde hanım benim oğlumda 5.5 aylık daha 15-20 gündür kendine bir düzen oluşturdu. Sütüm yok mamayla besleniyor. Sabah 07.30-08.00 gibi uyanıyor 09.30ta uyuyor 11.00 gibi kalkıyor. 13.00 gibi uyuyor 15.00 te kalkıyor. 17.00de uyuyor 18.30 gibi kalkıyor. Akşamda en geç 21.00de yatıyor. Çok şükür bu düzenimiz iyi geldi. Gecede her üç saatte mamaya uyanıyor. Az mama içtiği için sık uyanıyor.
S

Sevim D.

18 Mayıs 2026 07:34
Evet ben de kendim erken uyandırarak buldum çözümü bir de uyku sinyallerini takip etmek çok önemli biraz kaçırınca uyumuyordu bizimki. Bir de işte uyuyacağı yere en az bi 20dk erken girip bez değişimi ihtiyaç varsa burun yıkama masaj vs derken rutin oluşturmak bizim işimizi kolaylaştırdı. Şuan 15 aylık sabah 7.30 ta kalkar akşam 20.30-21 gibi uyur elhamdülillah uzun zamandır bu şekilde
Z

Zübeyde Ç.

18 Mayıs 2026 08:46
Damla Beşir
Aynı sorun bizde de var. 1 yaşında kızım asla 12 1 den önce uyumuyor. Bugün saat 10da uyudu şaşkınlıktan ne yapıcam bilemedim ama gelin görün 1de uyandı ve 1 buçuk saattir yatakta cebelleşiyoruz. Uykusuzluktan tahammülüm kalmıyor sinirli agresif oluyorum. Bebeğime bağırınca da hemen üzülüyorum ama ben de insanım. En son ne zaman kesintisiz uyudum veya akşam kendime vakit ayırabildim bilmiyorum... 
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki aynı şeyleri ben de yaşıyorum doğru veya yanlış ama dediğiniz gibi uykusuz yorgun olunca hepimizin tahammülü kalmıyor
Z

Zübeyde Ç.

18 Mayıs 2026 08:48
Cennet 💐
Merhaba Zübeyde hanım benim oğlumda 5.5 aylık daha 15-20 gündür kendine bir düzen oluşturdu. Sütüm yok mamayla besleniyor. Sabah 07.30-08.00 gibi uyanıyor 09.30ta uyuyor 11.00 gibi kalkıyor. 13.00 gibi uyuyor 15.00 te kalkıyor. 17.00de uyuyor 18.30 gibi kalkıyor. Akşamda en geç 21.00de yatıyor. Çok şükür bu düzenimiz iyi geldi. Gecede her üç saatte mamaya uyanıyor. Az mama içtiği için sık uyanıyor.
Teşekkür ederim peki bu düzene nasıl alıştırdınız yani ne yapmam gerekiyor bunun için
Z

Zübeyde Ç.

18 Mayıs 2026 08:49
Sevim Doğan
Evet ben de kendim erken uyandırarak buldum çözümü bir de uyku sinyallerini takip etmek çok önemli biraz kaçırınca uyumuyordu bizimki. Bir de işte uyuyacağı yere en az bi 20dk erken girip bez değişimi ihtiyaç varsa burun yıkama masaj vs derken rutin oluşturmak bizim işimizi kolaylaştırdı. Şuan 15 aylık sabah 7.30 ta kalkar akşam 20.30-21 gibi uyur elhamdülillah uzun zamandır bu şekilde
Mesela sabah kendim erkenden uyandırsam bu şekilde alışır mı kendisi
S

Sevim D.

18 Mayıs 2026 08:51
Zübeyde Çalışkan
Mesela sabah kendim erkenden uyandırsam bu şekilde alışır mı kendisi
Tabi bir süre sonra erken kalkıp erken uyumaya başladıkça kendisi uyanacaktır
C

Cennet ..

18 Mayıs 2026 08:53
Zübeyde Çalışkan
Teşekkür ederim peki bu düzene nasıl alıştırdınız yani ne yapmam gerekiyor bunun için
Erken kalkmaya alışmamız gerekiyor 🥹 ben çok zorlandım ama oldu çok şükür. Önceleri gece geç yatıyordu 9-10 gibi kalkıyordu. Sabah ilk uyandıktan sonra özbakımlarını yapıp karnını doyurana kadar uyku vakti geliyor zaten. İlk uykudan uyanınca parka gidiyoruz biraz yürüyüş falan yapıyoruz karnını dıyuruyorum ikinci uyku bebek arabasında oluyor. Üçüncü uykusu da evde oluyor yine. Uyuyunca yemek çamaşır falan. Bu uyku arasında mızlıyor sallayıp geri daldırıyorum hemen. Beşikte uyutuyorum.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir