Uyku Düzeni Bozuldu Saat Başı Uyanıyor

101 görüntüleme
Münevver K.

Münevver K.

5 Ağustos 2025 04:32
Bebeğim şu an 8 ay 23 günlük. Dördüncü aydan itibaren düzenli bir uyku rutini oturtmuştuk. Gece saat 21:00’de uykuya geçiyor, sabah 06:00’ya kadar sadece bir kez beslenme için uyanıyordu. Bu düzen uzun bir süre istikrarlı şekilde devam etti.
Ancak yedinci aydan sonra uyku düzeni bozuldu. Hâlâ gece 21:00’de uykuya geçiyor ancak 21:00–00:00 arası bir miktar daha kesintisiz uyuyor. Saat 00:00’dan sonra ise neredeyse her saat başı uyanıyor ve ancak emzirerek sakinleşip tekrar uykuya geçebiliyor. Bu durum her gece düzenli hâle geldi ve alışkanlık oluşturduğunu düşünüyorum. Sabah 05:00’ten sonra ise tamamen uyanıyor ve tekrar uyumuyor.
Gündüz uykuları da oldukça düzensiz. Bazı günler yalnızca 1 saat, bazı günlerse en fazla 2 saat kadar uyuyabiliyor. Diş çıkarma sürecinde olduğunu düşündüğüm için bu süreçte onu rahatlatacak destekleyici doğal yöntemler uyguluyorum. Ancak gece uyanmaları ve huzursuzluğu devam ediyor.
Gece emzirmeleri sıklaştığı için hem onun hem benim uyku kalitemiz ciddi şekilde düştü. Bu durumu nasıl yönetebileceğim konusunda lütfen yardımcı olun
B

Beyda N. O. ..

5 Ağustos 2025 04:39
Bizde aynı durumu yaşıyoruz maalesef. Hatta birkaç gün önce bende sordum aynı soruyu ve başka yaşayanlar da olmuş bu sorunları. Hava değişimi olabilir, diş olabilir maalesef birçok sebep var...
Münevver K.

Münevver K.

5 Ağustos 2025 05:06
Oda sıcaklığını hep sabit tutuyorum klimayla diş için granül kullanıyorum bilemiyorum belki de etkisi olmuyordur🤷🏼‍♀️ sizin bebeğiniz kaç aylık
B

Beyda N. O. ..

5 Ağustos 2025 07:10
Bizimki de yeni 8 aylık oldu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir