Uyku Düzeni Acil
94 görüntüleme

Gülcan A.
10 Ağustos 2025 06:52
Bebeğiniz kaç aylık ve uyku düzeni nasıl ?
Bebeğim 1 yaşında ve çift uyku tek uyku sürekli bir deneme yanılma içindeyiz ama bazen gece kesintisiz uyusa bile genel olarak sürekli uyanıyor ve uykuya geçişi zor oluyor eğer saat 4 sonrasıysa hiç uykuya geçmiyor güne başlıyor. İki uyku yaptığı günler en geç20.30 da.tek uyku yaptığı günler en geç 19.30 da uykuya geçiyor akşam. Ama gece uyanmaları gene de oluyor ve bazen uyuyor ama bazen uyuyamıyor komple kalkıyoruz
Bebeğim 1 yaşında ve çift uyku tek uyku sürekli bir deneme yanılma içindeyiz ama bazen gece kesintisiz uyusa bile genel olarak sürekli uyanıyor ve uykuya geçişi zor oluyor eğer saat 4 sonrasıysa hiç uykuya geçmiyor güne başlıyor. İki uyku yaptığı günler en geç20.30 da.tek uyku yaptığı günler en geç 19.30 da uykuya geçiyor akşam. Ama gece uyanmaları gene de oluyor ve bazen uyuyor ama bazen uyuyamıyor komple kalkıyoruz
Ş
Şule G.
10 Ağustos 2025 06:59
Benim bebeğim haftaya 15 aylık olacak. Sabah 10dan önce uyandıysa çift uyku yapar, 10 dan sonra kalktıysa öğleden sonra tek uyku yapar. Akşam uykuya geçme saati genelde 9 9 buçuk arası. 8 buçuktan önce uyutursam biraz şekerleme yapıp geri uyanıyor 11 12 ye kdr uyanık kalıyor. Eğer enerjisini attıysa gece uyanması olmaz ama rahatsızlık sıcak vb durumlar varsa sık sık uyanabilir

Gülcan A.
10 Ağustos 2025 07:02
Uyku rutinin oluşturduğumuz günden beri asla gündüz uyanmasında 7 yi görmedik her zaman erken yatan erken kalkan bir bebekti. Akşam 9 u hiç görmedi mesela. İki uykunun başlarında düzeni gayet iyiydi ilk uykuyu 9-9,5 gibi yapıyordu. İkincisini de yaklaşık 14.00 gibi. Akşam da en geç 8 de uyurdu. Sabah 6 da uyanırdı. Ama son bir iki aydır bu haftanın iki günü güzel gidiyorsa haftanın 5 günü düzensiz uykuyla ugrasıyoruz. Epey aktif gün içinde suan köydeyiz anneannesinde yani enerjisini atacak alan insan her şey var. Uykusu da geliyor o şekilde uyuyor ama gene de düzeni kalmadı. Belki tek uykuya geçmek istiyordur diye düşünüp onu da deniyorum ama bir kere tutarsa sonra o da tutmuyor
Ş
Şule G.
10 Ağustos 2025 07:13
Belkide geçiş sürecidir. Bazen tek uyku az geliyorken iki uyku fazla geliyor olabilir. Bizde ilk zamanlar 8 civari uyurken yaz gelmesiyle 9 civarına kaydık. Mevsimlerde biraz etkiliyor diye tahmin ediyorum. Bebeğiniz güneş doğmasına yakın saatlerde uyanıyor anladığım kadarıyla. Güneş yazın erken doğunca erken uyanıyor olabilir

Gülcan A.
10 Ağustos 2025 07:22
Evet evet güneşe göre hareket ediyor desek yalan olmaz. Belki o da adapte olmaya çalışıyordur zamanla geçişimiz gerçekleşir. Sizinki anladığım kadarıyla yaklaşık 12 saat gece uykusu uyuyor. Bunu nasıl yakalayabilirim , en fazla on saat uyuyor gece uykusunu benim bebeğim
Ş
Şule G.
10 Ağustos 2025 07:36
Geçiş sürecine göre uyku saati de oturacaktır. Belki de bünyeye göre değişiklik gösteriyorsa 10 saatlik uyku ona yetiyordur