Uyku Düzeni

129 görüntüleme
G

Gözde Ö. K.

12 Mayıs 2026 14:44
Merhabalar. Kızım 6 ay 2 günlük. Normalde artık gündüz uykularına 2-3 kere yatması beklemiyormuş sanırım. Gecelerimiz zaten dişten dolayı bozuldu ve benim kızım sabah 5.30-6 arası uyandığı için ve gündüzleri sadece 30 dakika uyuduğu için hemen uykusu geliyor. 4 kere falan uyuyor. Toplama bakarsak 1.5-2 saat ama sayı olarak fazla. Bu bir problem midir?
B

Begüm A.

12 Mayıs 2026 15:58
Bence uyku düzeni bebeğe göre ayarlanan bir şey benim bebeğim 7 ay 10 günlük önceden hep şu saatte uyumalı bu olmalı şu olmalı diye kendimi şartlamıştım şimdi uykusu geldiğinde yatırıyorum bazen 3 bazen 4 uyku yapıyor son uykusu çok kısa oluyor bazen bazen uyumak hiç istemiyor .Bebeğe göre hareket etmek en doğrusu bana göre
Y

Yağmur A.

12 Mayıs 2026 15:58
Şuan tam 8 aylık bir bebeğim var.uyku bizim için hep bir problem.Çok okudum çok dinledim.Sonra çocuğu robot zannedip uyumadıpında öfkelendim.Bilerek yapıyor falan diyordum kendime.Uzmanlar instamomlar şunu unutuyorlar her çocuk başka bir alem.dün çok uyur bugün hiç uyumaz.Diş sancısıda kolay değil onlar için.Zihin çok açık herşeyi takip ediyorlar öğreniyorlar izliyorlar.beyin o kadar çok yoruluyor ki bazen kendini sakinleştirip uykuya dalamıyor.ben sadece kızıma gece gündüz ayrımı öğrettim.uykusu geldiğini zaten belli ediyor bizde anneler olarak bebeklerimizi yeni tanıyoruz.Kendinize hiç yüklenmeyin.Benim ki de erken kalktıpında babanla işe gideceksin galiba hadi al götür babası diye gırgıra vuruyorum 🤣🤣 Yani uyut beni dye ağlayıp yerine bıraktıpımda 5 dk uyanıp sanki 1 1.5 saat uyumuş gibi uyanıyor,çok yaşandı bu durum ve yaşanmaya devamda edecek eminimmm ☺️☺️
K

Kevser

12 Mayıs 2026 16:06
Benimkide 5.5 aylık uyku konusunda kafayı yemiş durumdayım sadece son zamanlarda şunu farkettim gündüz 40. Dakika uyanıyor bizimki de işte tam o sırada uykusunu açmadan tekrar uyutmaya çalışıyorum destekleyerek öyle olunca 1.30-2 saat uyumuş oluyor ve çok daha mutlu uyanıyor eğer 40. Dakika uyanmasına izin verirsem hep huysuz hep uykulu denemek isterseniz belki işe yarar
G

Gözde Ö. K.

12 Mayıs 2026 17:09
Begüm Aksoy
Bence uyku düzeni bebeğe göre ayarlanan bir şey benim bebeğim 7 ay 10 günlük önceden hep şu saatte uyumalı bu olmalı şu olmalı diye kendimi şartlamıştım şimdi uykusu geldiğinde yatırıyorum bazen 3 bazen 4 uyku yapıyor son uykusu çok kısa oluyor bazen bazen uyumak hiç istemiyor .Bebeğe göre hareket etmek en doğrusu bana göre
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum ama doktorlar bu konuda öyle söyleyince içime bir kurt düşmedi değil, teşekkür ederim cevap verdiğiniz için 🙏🏻
G

Gözde Ö. K.

12 Mayıs 2026 17:11
Yağmur Avcu
Şuan tam 8 aylık bir bebeğim var.uyku bizim için hep bir problem.Çok okudum çok dinledim.Sonra çocuğu robot zannedip uyumadıpında öfkelendim.Bilerek yapıyor falan diyordum kendime.Uzmanlar instamomlar şunu unutuyorlar her çocuk başka bir alem.dün çok uyur bugün hiç uyumaz.Diş sancısıda kolay değil onlar için.Zihin çok açık herşeyi takip ediyorlar öğreniyorlar izliyorlar.beyin o kadar çok yoruluyor ki bazen kendini sakinleştirip uykuya dalamıyor.ben sadece kızıma gece gündüz ayrımı öğrettim.uykusu geldiğini zaten belli ediyor bizde anneler olarak bebeklerimizi yeni tanıyoruz.Kendinize hiç yüklenmeyin.Benim ki de erken kalktıpında babanla işe gideceksin galiba hadi al götür babası diye gırgıra vuruyorum 🤣🤣 Yani uyut beni dye ağlayıp yerine bıraktıpımda 5 dk uyanıp sanki 1 1.5 saat uyumuş gibi uyanıyor,çok yaşandı bu durum ve yaşanmaya devamda edecek eminimmm ☺️☺️
Tamamen aynı şeyler gerçekten. Hem bizim işimiz zor hemde onların. Diş sancısı, ek gıdaya alışma, her şeyi keşfetme derken ister istemez huzursuz oluyorlar sonuçta onlarda küçük insan 🥹 her kafadan bir ses çıkınca insan ister istemez sorguluyor ama en doğrusu yeri gelince onlara ayak uydurmak galiba. Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için 🙏🏻
G

Gözde Ö. K.

12 Mayıs 2026 17:12
Kevser
Benimkide 5.5 aylık uyku konusunda kafayı yemiş durumdayım sadece son zamanlarda şunu farkettim gündüz 40. Dakika uyanıyor bizimki de işte tam o sırada uykusunu açmadan tekrar uyutmaya çalışıyorum destekleyerek öyle olunca 1.30-2 saat uyumuş oluyor ve çok daha mutlu uyanıyor eğer 40. Dakika uyanmasına izin verirsem hep huysuz hep uykulu denemek isterseniz belki işe yarar
Deniyorum uyutmayı ama özellikle beni gördüğü an iyice ağlamayı arttırıyor biraz oyun yapma durumları da girmeye başladı işin içine. Yinede denemeyi bırakmayacağım 😂 teşekkür ederim cevap verdiğiniz için 🙏🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir