Uyku Düzeni
140 görüntüleme
C
Ceyda A.
7 Mayıs 2026 08:25
4 aylık bebeğimi şuana kadar gece 12-1 de uyuttum sabah 8- 8:30 gibi uyanıyor aslında ben öyle yapmadım onun düzeni öyle oluştu hiç uyku eğitimi almadım günde gün içinde 3-4 kere uyutuyorum bazen 2 saat bazan 1 saat bazen yarım saat sürüyor akşamları da 8-10 arası uyuyor daha sonra gece 12-1 e kadar uyanık oluyor ve bana bu şekilde uykunun sağlıksız verimsiz olacağı söylendi bu konuda fikir almak istiyorum yanlışsa nasıl düzeltebilirim
B
Betül K.
7 Mayıs 2026 08:39
Benim bebeğimde 3 aylık en geç 8de uyur sabah beşte kalkar chate sordum vala ben onun yönlendirmesiyle yavaş yavaş geriye çekiyorum isterseniz deneyin

Göktenur B.
7 Mayıs 2026 08:39
Bu bütün çocuklar için geçerli aslında akşam en geç 10 diye biliyorum ben büyüme hormonu salgıliyorlar 12 1 geç bı saat çocuklar için belki akşam 8 uykusunu yaptirmayip 9 gibi uyutup gece uykusuna geçirebilirsiniz zaten daha küçük ilerleyen dönmelerde diş ağrısı büyüme atakları herşeyi etkiliyor şuan oğlum 9 aylık bu zamana kadar oluşan rutinlerimiz bozuldu gündüz uykusu çok sıkıntılı geçiyor ama gecesi dahada kötü gündüz ne kadar uyumasada 6 dan sonra uyutmuyorum akşam en geç 9 da gece uykusuna geçiyor tabiki uyanıyor ama uykusu açılmadan geri uyutuyorum sizin burda yapabiliceginiz gece uykusunu daha erkene çekmeniz
C
Ceyda A.
7 Mayıs 2026 08:43
Teşekkürler aslında ben de uyku şablonuna baktım bir makaleden gündüz uykuları saatleri ve süreleri çok uygun şablona göre sadece yapmam gereken çocuğu 8-9 arası uzun uykuya daldirmak tabi inşallah alışır tek endişem acaba acıkır mı

Afranur K.
7 Mayıs 2026 08:59
Teşekkürler aslında ben de uyku şablonuna baktım bir makaleden gündüz uykuları saatleri ve süreleri çok uygun şablona göre sadece yapmam gereken çocuğu 8-9 arası uzun uykuya daldirmak tabi inşallah alışır tek endişem acaba acıkır mı
Saat 20.00 da yatmak Avrupa sistemine uygun bir uyku sistemi, Türkiye de yapılan araştırmada 7-36 ay arası bebeklerin uykuya 9.00-9.30 arasında geçtikleri ( ev içi yaşam, aile dinamiği vs.) ve bunun sağlıksız olmadığı belirlenmiş.
Yani bebeğim 8.00 de uyuyacak diye direnmeyin ama 22.00 da aşırtmamaya çalışın.

Feride Y.
Premium Üye
7 Mayıs 2026 09:46
Aklıma bir şey takılıyor. Türkiye uzun zamandır yaz/kış saat uygulamasına son verdi. Böylelikle gün içerisinde aslında çok daha erken bir sürede hayata başlıyoruz. Bu mantıkla ben bebeklerin de zorlanabildiğini düşünüyorum. Bilmiyorum size saçma gelebilir ama düşünsenize dünyanın tam tersine göre bir uygulamamız var ve güne erken başlayıp gündüz ışığının olduğu saatlerde aslında akşamı yaşıyoruz. Ben ışıklar yüzünden ekstra perde alıp karanlık ortam yapıyorum. Benim gibi yapan var mı acaba bilmek isterim 😁

Afranur K.
7 Mayıs 2026 09:48
Aklıma bir şey takılıyor. Türkiye uzun zamandır yaz/kış saat uygulamasına son verdi. Böylelikle gün içerisinde aslında çok daha erken bir sürede hayata başlıyoruz. Bu mantıkla ben bebeklerin de zorlanabildiğini düşünüyorum. Bilmiyorum size saçma gelebilir ama düşünsenize dünyanın tam tersine göre bir uygulamamız var ve güne erken başlayıp gündüz ışığının olduğu saatlerde aslında akşamı yaşıyoruz. Ben ışıklar yüzünden ekstra perde alıp karanlık ortam yapıyorum. Benim gibi yapan var mı acaba bilmek isterim 😁
Tek olduğumuzu da düşünmüyorum kızımın 9-9.30 gibi uyuması için 7.30-8.00 gibi kakması lazım. Sabah 5 de hava aydınlanıyor. Doğal olarak erkenden kalkmak istiyor bu sefer, tüm hayat akışı değişiyor.
Karartma perde sayesinde 7.30-8 e kadar uyuyor. 🫠

Feride Y.
Premium Üye
7 Mayıs 2026 09:55
Ben 😂 sabah 8 de perdeyi açıyorum kızım öyle kalkıyor.
Tek olduğumuzu da düşünmüyorum kızımın 9-9.30 gibi uyuması için 7.30-8.00 gibi kakması lazım. Sabah 5 de hava aydınlanıyor. Doğal olarak erkenden kalkmak istiyor bu sefer, tüm hayat akışı değişiyor.
Yükleniyor...