Uyku Düzeni
126 görüntüleme
Y
Yağmur
7 Nisan 2026 19:54
Merhaba benim üç ay 22 günlük bebeğim var kendisi yaklaşık iki aylık olduğundan beri gündüzleri çok kısa uyuyor yarım saat 40 dakika ya da çok nadir 1 saat uyuyor ama kucakta uyutursak uzun uyuyor geceleri ise gayet normal uzun uyuyabiliyor emziriyorum emerken geri uyuyor ve yatağına geri koyuyorum lakin bizim şöyle bir sıkıntımız var benim oğlum sürekli gece 11:12 arasını bekliyor uyumak için yani gece uykusuna bu saatte geçiyor çok uğraştım deniyorum ailem de deniyor bana destek amaçlı geldikleri zaman dokuzda yatırmayı veyahut da en geç onda uyutmayı ama yatağa koyunca geri uyanıyor uyuyor 5 dakika sonra geri kalkıyor uyku düzeni kurmak zorunda mıyım bebeğimin kendi doğal isteğine bağlı ilerlesem bu benim için ileride sorun olur mu çok büyük sonuçta bizi yetiştiren ailelerimiz de eskiden bu tarz şeylerle uğraşmıyordu uykunuz ne zaman geldiyse o zaman uyutuyorduk diyorlar acaba bu dönemde biz anneler çok mu yükleniyoruz kendimize çok mu stres yapıyoruz amacımız bebeğimizin iyiliği düzenli bir hayatı olması ama bunun için ugrasirken kendi psikolojik sağlığımı da kaybettiğimi hissediyorum çünkü kafaya çok takıyorum niye uyumuyor diye doktorumuz üçüncü ay kontrolümüzde bunun normal olduğunu uyku düzeni veyahut da rutinini genelde bir yaştan itibaren oluşturmam gerektiğini söyledi ama bakıyorum ki anneler hep üçüncü aydan dördüncü aydan itibaren başlıyor kimisi altıncı aydan sonra başlıyor ve ben bebeğime kış pışlayarak totosuna vurarak sallayarak uyutuyorum ne yapmam gerekiyor fizyolojik olarak kendiliğinden uyku düzelir mi zorlamalı mıyım zorlamammalı mıyım kafamda deli SORULAR.

Mihriban Y. ..
7 Nisan 2026 20:15
Erken uyutmanın istenme sebebi büyüme hormunu ile alakalı geç yatan bebek daha az faydalanmış gibi düşünülüyor konunun uzmanı olmadığım için net bir şey söyleyemem ama erken uyusun istiyorsanız sabah 6 veya 7 den sonraki uyanmayı gün başladı olarak kabul edip uyandırmanız lazım bebeğim 11 aylıl sabah 6 -7 arası mutlaka uyanmış olur gece uykusu da en geç 8 de dalmış olur.
Y
Yağmur
7 Nisan 2026 20:28
Erken uyutmanın istenme sebebi büyüme hormunu ile alakalı geç yatan bebek daha az faydalanmış gibi düşünülüyor konunun uzmanı olmadığım için net bir şey söyleyemem ama erken uyusun istiyorsanız sabah 6 veya 7 den sonraki uyanmayı gün başladı olarak kabul edip uyandırmanız lazım bebeğim 11 aylıl sabah 6 -7 arası mutlaka uyanmış olur gece uykusu da en geç 8 de dalmış olur.

Mihriban Y. ..
7 Nisan 2026 20:34
Kendisi uyanmasa eğer sabah ben uyandırıyorum sizin bebeğiniz henüz küçük ama uyku aralıklarına ve uzun uyuduğunda gece uykusunu etkilememesi adına uyandırırsanız eğer ilerde daha iyi bir uyku düzeni olur umarım
Y
Yağmur
12 Nisan 2026 20:29
Kendisi uyanmasa eğer sabah ben uyandırıyorum sizin bebeğiniz henüz küçük ama uyku aralıklarına ve uzun uyuduğunda gece uykusunu etkilememesi adına uyandırırsanız eğer ilerde daha iyi bir uyku düzeni olur umarım
Yükleniyor...