Uyku Düzeni
63 görüntüleme
D
Damla Ö.
11 Şubat 2026 10:31
52 günlük bebeğim 2 saatte bir besleniyor uyku düzeni nasıl olmalı ve günde kaç saat uyumalı
K
Kader B.
11 Şubat 2026 10:45
Merhaba bebeğin kilosuna göre uyku düzeni değişiyor eğer bebeğiniz uyuyorsa uyandırmayın bırakın uyusun acıkınca zaten uyanıyor Osman beyin bu konuda videosu var izlemenizi tavsiye ederim ☺️

Afranur K.
11 Şubat 2026 11:11
İlk 3 ayda maalesef uyku düzeni diye bir kavram yok, gece-gündüz ayrımı yapamıyor bebek, sirkadiyen ritim ve melatonin hormonu da üretmiyor vücudu, günün çok büyük kısmını 16-18 saatini uykuyla geçirebilir ama gece şu kadar saat uyuyabilir diye bir düzeni olmuyor.
Mesela benim kızım 45 dk uyanık kalır-45 dk uyurdu. Gece bir kere 3.30-4 saatlik uzun bir uyku yapardı daha sonra yine 45-45 e dönerdi.
şu an 4. Trimestr denen anne karnında olmanın bir uzantısının olduğu dönem olduğu için bir düzeni maalesef olmaz, olması için de diretmenizi önermem kendiniz yıpranırsınız. sizin kucağınızda 10 dk uyuyup sonra o uykuyu almış olarak da hayatına devam edebilir. Kendi yatağında 1-1.5 saat de uyuyabilir. Tamamen bebeğiniz ile alalı.
4.5-5 aydan sonra bir düzen oturabilirsinix rahatlıkla. Artık gece-gündüz ayrımı yapmaya başlayacaktır bu süreçten sonra.
Mesela benim kızım 45 dk uyanık kalır-45 dk uyurdu. Gece bir kere 3.30-4 saatlik uzun bir uyku yapardı daha sonra yine 45-45 e dönerdi.
şu an 4. Trimestr denen anne karnında olmanın bir uzantısının olduğu dönem olduğu için bir düzeni maalesef olmaz, olması için de diretmenizi önermem kendiniz yıpranırsınız. sizin kucağınızda 10 dk uyuyup sonra o uykuyu almış olarak da hayatına devam edebilir. Kendi yatağında 1-1.5 saat de uyuyabilir. Tamamen bebeğiniz ile alalı.
4.5-5 aydan sonra bir düzen oturabilirsinix rahatlıkla. Artık gece-gündüz ayrımı yapmaya başlayacaktır bu süreçten sonra.