Uyku Düzeni
113 görüntüleme
Z
Zeynep T. ..
2 Ocak 2026 14:25
Uyku düzeni nasıl oluşturabilirim
H
Handan A. ..
2 Ocak 2026 14:46
Merhaba Zeynep Hanim benim bebeğim 2 gün sonra 4 aylık olacak ben bu süreçte saat 18 den 19 a kadar bebeğimi uykuya hazırlıyorum.
Işıkları kapatıyorum sadece odadaki gece lambası açık kalıyor. Banyosunu yaptırıp masaj yapıyorum sonra pis pis sesiyle besliyorum. Kundak yapınca yavaş yavaş uykuya daliyor. Yarım saat sonra bir uyanıyor derin uykuya dalmadan önce orda da yanına oturup ses çıkarmadan pispisliyorum yanında olduğumu hissedince tekrar uykuya dalıyor. Çok faydasını gördüm sizinle de paylaşmak istedim
Işıkları kapatıyorum sadece odadaki gece lambası açık kalıyor. Banyosunu yaptırıp masaj yapıyorum sonra pis pis sesiyle besliyorum. Kundak yapınca yavaş yavaş uykuya daliyor. Yarım saat sonra bir uyanıyor derin uykuya dalmadan önce orda da yanına oturup ses çıkarmadan pispisliyorum yanında olduğumu hissedince tekrar uykuya dalıyor. Çok faydasını gördüm sizinle de paylaşmak istedim
R
Rabia Ş.
2 Ocak 2026 17:26
Öncelikle bebeğnizi izleyin. Uykusu gelince yapmaya başladığı davranışlar olacaktır. İlk işareti alınca hemen uykuya götürmeyin biraz onu yatıştırın, sakinleştirin bu sırada biraz daha yorulacaktır. Sonrasında kendinize bir uyutma metodu seçin. Herkesin uygulayabildiği bir metod seçmek önemli bence ben emzirerek uyutabiliyorum sadece dolayısıyla uyumak için hep bana ihtiyaç duyuyor bu da bir noktada yorucu oluyor. Uyuttuğunuzda beyaz gürültü açabilirsiniz çevresindeki keskin sesleri duymayacağı için uyku süresi artabilir. Benim bebeğim şu an sabahları 2-3 uyku yapıyor son uykuyu mutlaka 17.30 gibi bitirmeye çalışıyorum ki 19.30 gübi uykusu gelsin. Gece uykusu geldiğinde banyo masaj ve emzirme ile uyutuyorum. Şu an 3 aylığız her gün saati saatine uymak zorunda hissetmiyorum bebeğimin verdiği işaretlere uyuyorum. Ama tavsiyem her kosulda uyumaya alıştırın.
İ
İpek
2 Ocak 2026 17:54
Bebeginiz ne kadar belirtmemissiniz, 4 aydan kucukse onerilmiyor yani pek sonuc vermeyebilir