Uyku Düzeni
141 görüntüleme
T
Taze a.
25 Eylül 2025 19:13
Bebeğimin uyku düzenine olabildiğince dikkat ediyorum uyuduğu saatlerde dışarı çıkmıyor yahut birilerini kabul etmiyorum insanlar bana esnetemez misin bi günlükde olsa uyutmasan vs diyor ben mi çok abartıyorum boraz daha esnek mi olmalıyım
S
Saziye G.
25 Eylül 2025 19:17
Ay saçmalamayın bozmayın sakın bizimkisi bozuldu düzene sokamıyoruz şuan.
T
Taze a.
25 Eylül 2025 19:19
Bu tarz tepkiler alınca acaba yanlış yapan ben miyim diye düşündüm teşekkürler cevabınız için

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
25 Eylül 2025 19:21
Uyutmasan demek doğru olmayabilir ama esnetmek sizin için daha iyi olur, bazen sizinde bir nefes almanız gerekebilir. Örnek veriyorum bebeğinizin uyku saatinde bebek arabasıyla kısa bir yürüyüş yapmak onun daha kolay uyumasını, o uyuyunca bir yerde kahve molası vermekte sizin zihnen dinlenmenizi sağlar. Evinize misafir gelmesi bebeğinizin düzenini bozmanız gerektiği anlamına gelmez, uykusu geldiğinde kısa bir müsade isteyip kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Annelik bir hapishane değil, şimdi bu düzeni uygulayabiliyor olmanız ilerde beden ve ruhsal olarak yorulmayacağınız anlamına gelmiyor.
Annelik bir hapishane değil, şimdi bu düzeni uygulayabiliyor olmanız ilerde beden ve ruhsal olarak yorulmayacağınız anlamına gelmiyor.
T
Taze a.
25 Eylül 2025 19:23
Teşekkür ederim fakat esnedigim durumlarda fazlaca bana düşüyor yani bu da beni geriyor yine de esnemek hususunu düşüneceğim

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
25 Eylül 2025 19:30
Cansu hanıma katılıyorum ancak ben de esnemiyorum sizin gibi 🤭 sadece eşimin ve kendimin konforunu arttıracak ve bebeğimi strese sokmayacak durumlarda esniyorum. Bazı günler dışarıda bebek arabasıyla uyumak istiyor bazen yatağını, çoğunlukla uyku saatinde evde olmak ve onu uygun şekilde uykuya geçirmek istiyorum ve sık uyandıkları bu dönemde önemli olduğunu düşünüyorum. Bu düzenin düzenli işlemesi benim açımdan daha büyük rahatlık o sebeple bunu bi engel olarak görmüyorum ve ısrar edilirse de gece benimle bebeğe kalkmadıklarını yineliyorum 🤣
T
Taze a.
25 Eylül 2025 19:35
😅 gerçekten gece bebekle başbaşayız ve gurbetteyim destek alma gibi bir durum söz konusu olmuyor. ondan sanırım bu hassasiyet.

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
25 Eylül 2025 19:47
Destek alsanız dahi 1. Bakım veren kişi siz olduğunuz için ve belirli aydan sonra anne veya babayı istediği için o gece uyanmalarında bence neyi nası yapacağına anne karar vermeli 🤣 elbette bebeğiniz hayatınıza bir engel değil, onunla uyumlanmayı öğreneceksiniz, öğreneceğiz ama ben 9 aylık bebeğimle şu aşamada ona göre şekillenmeyi uygun buluyorum. Kendim nefes almak istediğim zamanlarda onun gündüz uykularına denk getiriyorum, ya uyuyup dinleniyorum ya kendime ona uygun bir program yapıyorum. Bence bebek ‘bi günlük de olsa esnet’ denilecek bir konu değil çünkü o rutinlerini arıyor. Her doktor/danışman/eğitmen bu rutinleri vurgularken elde imkan varsa kendinizi bunaltmadan bozmayın derim 🫶🏻 onlar vakitlice gelsin, size uysunlar. Siz onlara değil🥰
E
Elif D.
Psikolojik Danışman
25 Eylül 2025 20:03
Abartmıyorsunuz. Öncelikle kendi alanınızı belirlemeniz ve buna uygun program yapmanız çok değerli. Uyku beslenme oyun düzeni ve rutinleri bebeklerin hem güven duygusu hem sağlıklı gelişimi için önemli. Siz müsait zamanlarınızı belirleyip sevdiklerinizle de o saatlerde görüşmeniz abarttığınızı değil aksine hayat rutitinizi sahiplendiğinizi gösterir. Kendinizi suçlu hissetmeyin. Sınırlar gereklidir ve değerlidir. Sevgiler💚
T
Taze a.
26 Eylül 2025 03:42
Teşekkür ederim yorumlarınız için 💖🫠