Uyku bölünmesi

113 görüntüleme
E

Emine O. A.

4 Haziran 2025 19:28
Merhaba bebeğimin aksam uyuttugumda uykusu bölünüp tekrar dalmaya çalışırken elini emiyor .uyandiginda aglamaya baslarsa kucagima aliyorum sakinlestirmeye yakin birakiyorum tekrar huzursuzlaninca sakinlestirmek için beyaz gürültüyü aciyorum bu sefer elini agzina alarak devam ediyor .Ben bunu sorun olarak görmemiştim ama farkettim ki ac olmasa da emerek uykuya devam etmek icin bunu yapıyor.Bu da genelde akşam ilk uykusuna yatirdigimda 45 dk sonra uyandığında yapıyor. Her zaman uyanmıyor ama bazen uyaniyor sabah uyanma ve akşam uyuma saatimiz hep aynı. dalmasina yakın elini indirip Sağa sola dönüp uyuyakalıyor.Uyurken elinin agzindan cekilmesi gerektigini soylemisti Doktor .Bir nevi sakinleştire biçimi.Ne yapmalıyız? Emzik hiç almadı 4.aylik erkek bebegim .4 aylik uyku gerilemesi yaşıyoruz çünkü uyanmalar arttı 3 kere uyanmaya başladı. Gecegini biliyorum ama birseyi duzeltirken biseyler bozuluyor bence şuan da da elini emmeye alışacak.
Hilal T.

Hilal T.

4 Haziran 2025 20:29
Oral döneme geçiş yaptığı için elini emmesi normal . Alışacak diye korkmayın bence . Hem uyku gerilemesi hem diş sancıları bu dönemde biraz yoğunlaşıyor ve yorucu olduğunu biliyorum. O yüzden gün içinde dişlerini rahatlatmak için soğuk uygulama yapın ( ben anne sütünü emziğin içine doldurup donduruyordum ) tetagil kullandım . Damaklari rahatlatırsanız bence parmak emme azalır
E

Emine O. A.

5 Haziran 2025 06:22
Evet dişleri çok kaşınıyor dis kasiyiciyi dolapta bekletiyorum eline veriyorum.. teşekkür ederim. Yorumunuz için 🙏
M

Meltem T. ..

6 Haziran 2025 20:54
benim ki de emzik kullanmasına rağmen o aylarda parmağını emerdi, hatta emzikle parmağını aynı anda falan emmeye çalışırdı 😅 dr muza sorduğumda normal oldugunu söylemişti, bırakın yapsın demişti. zaten sonra dediği gibi geçti gitti. ayrıca 3. ayda salyası çok fazla olduğu için tetagil başlattı bize. onun da faydasını çok gördük
E

Emine O. A.

6 Haziran 2025 21:27
Bende elini hic çekmiyorum .Osman bey in bir videosunda hatirliyorum elini cekersek emerken yani buna zorlarsak bebekte olumsuz davranislar ilerde goruluyormus istedigi olmayinca kendini yerlere atan cocuk vb.
Göğsümde emerken elini ağzına götürüp tekrar elini bırakıp emmeye devam ediyor .bu elini emmek dişlerini kaşımak demekki farklı bundan mutlu oluyor .tetagil e ihtiyacı olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz sadece salya mi yoksa damak ağrısı mı belli etmişti kendisini Meltem hanım .teşekkür ederim yorumunuz için. 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir