Uyku Belası
224 görüntüleme
E
Ece G.
24 Eylül 2025 02:04
Bebeğim 4 ay 28 günlük son 1 haftadır uykuları berbat kesintisiz maximum 2 saat uyuyo oda belki 2 kez eskide 3 2 2 2 şeklindeydi şimdi yarım saat 1 saat aralıklarla uyanıyor ağlıyo memede uyuyo saat 4te tam uyandı 5 oldu cin gibi desteksiz büyütüyorum dayanamıyorum sinirleniyorum yoruluyorum sallamaktan bacağıma ağrı giriyo bu ne ya ( beyaz gürültü hiç kapanmıyor kundak karanlık ortam sallama her şey var bu arada asla konuşmuyorum)
Ş
Şeyma ..
24 Eylül 2025 02:19
Şuan atak haftasındasınız bi iki hafta az daha sabır 35. Hafta atağından bilidiriyumbu dönem daha berbat baya bildiğin kalkıp oynamak istiyor ama izin yok tabi ki
S
Selma Y.
24 Eylül 2025 02:35
Yani ilk 5 ay sizin gibi mücadele ettim hatta 2 saat bile uyumazdı. Ben oğlum kadar az uyuyan bebek görmedim bazen günde 1 saat uyurdum artık nereye bastığımı dahi bilmiyordum dengem bozulmuştu 5. Aydan sonra düzeldi ta ki son 2 haftaya kadar şuan 10 aylık geceleri 10 saat uyuyan oğlum 2 haftadır 2-3 gibi kalkıyor gözleri kapanıyor ama uyumuyor mesela şuan saat 05:33 hala sallıyorum ve benimde onunda gözleri kapanıyor hadii ilk5 ay ataktı şuydu buydu şimdi niye uyumuyor bu bebiş aklım almıyor dengem bozuldu gerçekten huni istiyorumm 😂😭
G
Gamze P.
24 Eylül 2025 02:46
9 aylık oğlum gazlı bebek di 4 5 ay hiç uyumadık ssdece kucak ve memede uyudu sonrasında biraz düzeldi ama gece sürekli uyanıyo ve bazen geri dalamiyo bugünde o gunlerden biri şuan saat 5:45 ben 4 den beri çocuk uyutmaya çalışıyorum ilk gece uykusun da 8 de başladım 10 da zor uyudu geceleri ne zaman uykumuzu alcaz biz 🥹 artık gaz di kolik di atak diş bahane kalmadı kendimi kandiramiyorum çok yoruldum
E
Ece G.
24 Eylül 2025 04:09
Işık yok yani.. bıktım valla aşırı sinirleniyorum eşimi dövesim geliyo hdjdjdjd 4te uyandı 6da uyudu 7de kalktı bebeksin sen ya hiç mi yorulmuyosun bilmiyorum çok tuhaf anne olmak sandığımdan daha zor çıktı çevremde de bi benim bebeğim böyle kuzenimin 3üz bebeği var onlar bile uyanmadan uyuyo ağlamıyo bu kadar şans
G
Gamze P.
24 Eylül 2025 05:35
Benim bildiğim bebeklerde uykusu gelince uyur bunlar acayip tuhaflar 🥹

Ümran A.
24 Eylül 2025 06:23
Merhabalar
Benim kızımda 4 ay 15 günlük ve iki gecedir uykular tabiri caizse haram oldu 🥹Doğdupundan beri gündüz uykusu nedir bilmiyor zaten kucakta ya da memede yarım saat ne uyursa uyuyor , geceleri biraz daha iyiydi iki saate bir kalkıyordu. Ama iki gecedir saat başı bazen yarım saate bir uyanır oldu . Her seferinde memede uykuya dalıyor ve her saat başı emiyor . Aç mı yoksa atak haftası mı anlayamadım 🥲
Atak haftası ise tez vakitte geçmesini temenni ediyorum. Hepimize kolaylıklar diliyorum canım anneler ❤️
Benim kızımda 4 ay 15 günlük ve iki gecedir uykular tabiri caizse haram oldu 🥹Doğdupundan beri gündüz uykusu nedir bilmiyor zaten kucakta ya da memede yarım saat ne uyursa uyuyor , geceleri biraz daha iyiydi iki saate bir kalkıyordu. Ama iki gecedir saat başı bazen yarım saate bir uyanır oldu . Her seferinde memede uykuya dalıyor ve her saat başı emiyor . Aç mı yoksa atak haftası mı anlayamadım 🥲
Atak haftası ise tez vakitte geçmesini temenni ediyorum. Hepimize kolaylıklar diliyorum canım anneler ❤️

Fatma U.
Uzman Psikolog
24 Eylül 2025 06:36
Merhaba 🌼 Bu durum uyku gerilemesi olarak adlandırılmakta. Bu süreçte tutarlı bir uyku rutini oluşturmak çok önemlidir. Uykudan önce banyo yaptırmak veya ninni söylemek gibi sakinleştirici aktivitelerle bebeğinizi uykuya hazırlayabilirsiniz. Uykusunun kalitesini artırmak için ortamı tamamen karanlık ve sessiz hale getirin. Beyaz gürültü kullanıyorsanız, uyku boyunca açık kalmasına özen gösterin. Bebeğiniz uyandığında, hemen kucağınıza almak veya sallamak yerine, önce hafifçe sırtını sıvazlayarak tekrar uykuya dalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Ümran A.
24 Eylül 2025 06:42
Teşekkürler Fatma hanım . Peki bu uyku gerilemesi ne zaman düzelecek ? Bir de uyku esnasında yatağın içinde kıpır kıpır sürekli bu da uyku gerilemesinin bir etkisi mi acaba ?
Ö
Özge T.
27 Eylül 2025 08:31
Merhaba, nacizane eklemek istediğim kendi bebeğimde gördüğüm (5aylık) bazen sesimi duymak istiyor. Yani pışşşşpışşş yaparken direniyorsa fısıltıyla güzel bişeyler söylüyorum ve gözleri kapanıyor. Unutmayalım biz anneleriyiz ve onlar için her şeyiz:)
B
Betül H.
27 Eylül 2025 10:38
Merhaba konuyu yeni gördüm yanlız olmadığım bilmek rahatlattı ancak hepimize vallahi çok üzüldüm .4 ay 10 günlük oğlum bir haftadır gece belli bir saatte uyanıyor ve2 3 saat uyumuyor .Memedede uyumuyor .Tam dalıcakken kıpırdanıyor ve dalmıyor .Ben 4. Ay atağını gündüz bilirdim meğer bunun 2.raundu varmış ya .Yani geçip gidiyor değil mi…İnanın çok yoruldum bende tek bakıyorum .Esim var yardım etmeye çalışıyor ancak bir hafta olduğu ikimizinde sinirleri geriliyor .Demir damlasından gaz yapıyor dedim ama suçlu o değilmiş demek ki.
E
Ece G.
27 Eylül 2025 10:40
Betül hanım biz demir ilacına başlamadık benim bebeğim gazlı bir bebek doktorumuz 6.ayda başlayalım dedi ona rağmen hala gece ıkınmalarımız oluyo sebep o değil 🥺 sabırla bekliyorum düzelmesini
Ö
Özge T.
27 Eylül 2025 11:45
Betül hanım gece gündüz direnmeler var biz geçirdik biraz daha dayanın bitecek.. ben memede direnirse ayağa kalkıp hareket ediyordum o zaman dalıyor bi deneyin isterseniz
B
Betül H.
29 Eylül 2025 06:44
Bir deneyeyim Özge hanım çok çok teşekkür ediyorum yanıtlarınız için .Ece hanım sizede . O zaman sabretmekten başka çaremiz yok .İlk zamanlarımızda çok zor gelmişti hep kucaktaydı.Simdi o zamanları özlüyorm.Belki de bir gün bu zamanları özleyeceğiz bilemedim .Annelik delilik ..Allah yardımcımız olsun huzurlu sağlıklı bebişlerimiz olsun .