Uyku Artık Çok Yoruldum.

182 görüntüleme
M

Müjgan K. ..

15 Temmuz 2025 21:08
Merhabalar bebeğim 6 ay iki haftalık gece çok gec saatlere kadar uyanık uykusu varsa bile uyumak istemiyor mu başka biseymi var bilmiyorum saatlerce uğraşıyorum uyutabilmek için ilk emiyor yarım saat kadar uyuyor sonra uyanıyor ve geri uyutmak çok zor ne sallanmak istiyor ne kucak ne meme artık çok yoruldum napmaliyim lütfen bir akıl verin
T

Tuba K.

15 Temmuz 2025 21:12
Neden bi uyku danismaniyla gorusmuyosunuz uyku egitum araligi gelmis ama aglatmadan uyutan ..
M

Müjgan K. ..

15 Temmuz 2025 21:12
Fiyat aralıkları nedir bilmiyorum çok durumum yok maalesef onerdiginiz biri varmı acaba
Merve B.

Merve B.

15 Temmuz 2025 21:58
Gündüz çok mu uyuyor ya da hiç uyumuyor mu
M

Müjgan K. ..

15 Temmuz 2025 22:04
Gündüz iki kez Yada 3 kez uyur nadir 3 olur ama her uyku en fazla 25 dk
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

15 Temmuz 2025 22:09
Müjgan Hanım uyku eğitimi danışmanına felan ihtiyacınız yok. Kendiniz verebilirsiniz. Söyleceğim şeyleri aynen uygulayın ve sabırlı olun yeter. İnternetten bebeğinizin ayına göre günde kaç uyku yapması gerektiğini, bu uykuların hangi saatler ve kaçar dakika veya saat olması gerektiği, gece uykusuna kaçta yatıp sabah kaçta kalkması gerektiği hep yazıyor. Lütfen bakın bulursunuz, kaydedin telefonunuza. Bebeğinizin kilosuna ve ayına göre gece kaç kez beslenmesi gerektiğini de hesaplayın. Mesela gece iki kez emmesi yeterlidir bu aylarda artık. Diğer uyanışlarında emzirmeyin. Daha sonra bebeğinizin gün içinde uyku sinyallerini takip edin mutlaka. Esneme, huzursuzluk, gözlerini ovma, kulaklarını çekme gibi…her bebekte değişir. Onu gördüğünüz an uykuya geçirin. Her gece uykusuna yatarken mutlaka bir uyku rutini oluşturun. Bir uyku müziği belirleyin. Bu müziği evde,dışarda, gündüz gece farketmez ne zaman uyku vakti geldiyse odasına götürdüğünüz anda açın. Göreceksiniz bebeğiniz artık siz onu açınca uyku vakti olduğunu anlayıp eee eee demeye başlayacak. Gece uykusu rutininize yatacağı odada loş ışıkta masaj yapmak, pijama giydirmek i, banyo yaptırmak vs gibi şeyler ekleyebilirsiniz. Bebeğinizin akşam olduğunu anlaması gerekiyor. Akşam olunca uyku saati gelince aydınlık ortamda tutmayın iyice alışana kadar. Bu rutinleri iyice oturtana kadar destekli uyutmaya devam edin. Bebek saatlerine alışınca destekleri azaltarak devam edin. Uyku vakti deyip rutinlerinizi yapıp sarılıp öpüp yatağına koyun. Ninni söyleyin, hadi eee vakti gibi şeyler söyleyin. İlk başlarda popusuna hafif vurarak pış pış yapın. Bekleyin. Ağlarsa çok huzursuz olursa tekrar alın kucağınıza, tekrar yatırın. Aynı şeyleri defalarca denemeniz gerekiyor. İlk başlarda asla o tam uykuya geçene kadar odadan çıkmayın. Çaresizlik sanarak kendi kendine uyuması iyi bir durum değil. İlerleyen zamanlarda her uyandığında hemen müdahale etmeyin. Uyanıp dönüp dönüp tekrar uyumasını bekleyin. Gün geçtikçe bekleme sürenizi bebeğiniz ağlayana veya çok huzursuz olana kadar uzatın. Göreceksiniz ki çok sürmeden kendi kendine uyuyacak geri. Uyku danışmanlarının size söyleyeceği şeyler bunlar. Bunlar benim kendi tecrübelerim ve araştırmalarım. Umarım faydası olur. Kararlı olun, kendinize de bebeğinize de iyi gelecek onun desteksiz uyuması. Kolaylıklar dilerim
M

Müjgan K. ..

15 Temmuz 2025 22:11
Çok teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım elimden geldiğince inşallah ise yarar 🙏🙏
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

15 Temmuz 2025 22:15
Ayrıca yanlış anlaşılmasın ben kendi bebeğime bu şekilde verdim ve başarılı oldum, ondan kendi tecrübelerim dedim. Araştırıp bebeğim için uygun bulduğum ve işe yarayan yöntemler. Unutmadan şunu da söyleyim ki beneğim hasta olunca verebildiğim tüm desteği veriyorum. Sallamak, kucağımda uyutmak, yanında yatmak her şey. İyileşince tekrar aynı rutine dönüyoruz. Şu an 20aylık ve artık müziklere duş aldırmaya felan gerek kalmadı. Biliyor uyku saatini. Zamanla daha kolaylaşıyor
M

Müjgan K. ..

15 Temmuz 2025 22:27
İnşallah bizde de ise yarar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir