Uyku
171 görüntüleme
M
Merve Y.
18 Temmuz 2026 11:13
3 ay 3 haftalık bebeğim var 2 saat uyanık kalır yarım saat uyur tam yarım saat artmaz hiç şimdi sorum şu bu zamanlarda bebekleri olan anneler gündüz uykularınız nasıl kaç saat uyanık kaç saat uyur.internetten uykuları nasıl olmalı diye bakıyorum 1 saat bir buçuk saat gündüz uykuları yazmış bu zamanlar için benim bebeğim gündüz hiç o kadar uyumadı ki sorun biz de mi acaba siz nasıl uyutuyorsunuz ne kadar uyuyor ne yapmalıyım uzun uyuması için ??

Sinya Ç.
18 Temmuz 2026 11:24
Bizim genelde 1.5-2 saat uykularımız olur gün içinde sadece çok direniyor uykuya bazı günler dediğiniz gibi yarım saat uykularda oluyor ama. Yarım kundak öneririm ve beyaz gürültü
M
Merve Y.
18 Temmuz 2026 11:24
Bizim genelde 1.5-2 saat uykularımız olur gün içinde sadece çok direniyor uykuya bazı günler dediğiniz gibi yarım saat uykularda oluyor ama. Yarım kundak öneririm ve beyaz gürültü
M
Merve Y.
18 Temmuz 2026 11:25
H
Hatice N. ..
18 Temmuz 2026 12:05
Bebeğin mizacıyla ilgili bence [6-7.aya](6-7.aya) kadar bizimkide aynıydı yarım saatten gündüz uykusu 3-4 kez yapardı sonra uykuları oturdu 2-3 kez bir tanesi uzun diğerleri yine 30-45 dk oluyor

Hatice E.
Premium Üye
18 Temmuz 2026 12:11
Ne güzel çok şanslısınız biz daha 45 dk göremedim

Sinya Ç.
18 Temmuz 2026 13:03
Bence de zamanla oturur diye düşünüyorum uykuları, benim oğlumda bugün tam 4 aylık ağlaya sızlaya uyuyor hep zar zor uyutuyorum uyutmak en zoru benim için hep kucakta pilates topunda uyutuyorum herkes zamanla düzelecek diyor bakalım

Sinya Ç.
18 Temmuz 2026 13:04
Kundakta asla durmuyor biraz hareketli bir bebek kollarını ondan cıkarana kadar savaş veriyor beyaz gürültü ise hiç umrunda bile değil 🥴
M
Merve Y.
18 Temmuz 2026 13:18
Peki nasıl uykuya geçiyor kucakta mı
M
Merve Y.
18 Temmuz 2026 13:19
Benim bebeğimde 5. Ayına girdi bu zamana kadar günde 4 uyku tam 40 dk şaşmaz kurulu saat gibiydi. Bende bir yerde görmüştüm eğer bebeğinizin uyku saatleri böyle ise 35 veya 38. Dk da aslında kıpırdanmaya başladığında direk uykuya geri döndürmeyi deneyin diye yani ya sırtını sıvazla ya popoya patpat şeklinde die bende biberonla uyuduğundan en azından 1 uykusu uzun olsun diye uyanma saatine yakın yada kıvranmaya başlayınca biberon veriyorum çoğu zaman işe yarıyor bu sabah ilk uykusu 1 saat oldu dün ise 1,5 saat 🥰
D
Duygu A.
Premium Üye
18 Temmuz 2026 14:03
Bence her çocuk farklı. Benim oğlum 10 aylık. O dönemlerde gündüz 20 dk dan 30 dk ya geçtiğinde rahat yemek yiyebilmeye başlamıştım. Sonra 6. Ay gibi 45 dk oldu gündüz uykuları şimdilerde nadiren 1.5 saat yapıyor.
Ben hep onun ritmine göre gittim, benim için gece uykuları daha kritikti ve o yüzden daha çok geceyi bölmeden uyuyabilmesine odaklandım. Şimdilerde diş hastalık vs bişey olmazsa akşam 20.00 dan sabha 07.30 a kadar 1 rüya emzirmesi 1 de sabah 5 gibi kendi uyanıyor. Onu da hızlıca yatağına geri koyabiliyorum. Gündüz ise 11 de 45 dk 16 da 45 dk uyku yapıyor. Şuan uyku yeme saatleri noktasında yeni yeni düzene gireceğiniz dönem. Kişisel tavsiyem Bence bebeğinizi takip edin ve bir standart olmadığını bilerek ona uyumlu düzeni sağlamak için uğraşın.
Ve hep şunu söylüyorum. İyi haber su ki 4. Aydan sonra normal bir surecteyseniz daha kötüsünü görmüyor ve her anlamda daha iyiye gidiyor olacaksınız. 拾拾
Ben hep onun ritmine göre gittim, benim için gece uykuları daha kritikti ve o yüzden daha çok geceyi bölmeden uyuyabilmesine odaklandım. Şimdilerde diş hastalık vs bişey olmazsa akşam 20.00 dan sabha 07.30 a kadar 1 rüya emzirmesi 1 de sabah 5 gibi kendi uyanıyor. Onu da hızlıca yatağına geri koyabiliyorum. Gündüz ise 11 de 45 dk 16 da 45 dk uyku yapıyor. Şuan uyku yeme saatleri noktasında yeni yeni düzene gireceğiniz dönem. Kişisel tavsiyem Bence bebeğinizi takip edin ve bir standart olmadığını bilerek ona uyumlu düzeni sağlamak için uğraşın.
Ve hep şunu söylüyorum. İyi haber su ki 4. Aydan sonra normal bir surecteyseniz daha kötüsünü görmüyor ve her anlamda daha iyiye gidiyor olacaksınız. 拾拾
M
Merve Y.
18 Temmuz 2026 14:38
Bence her çocuk farklı. Benim oğlum 10 aylık. O dönemlerde gündüz 20 dk dan 30 dk ya geçtiğinde rahat yemek yiyebilmeye başlamıştım. Sonra 6. Ay gibi 45 dk oldu gündüz uykuları şimdilerde nadiren 1.5 saat yapıyor.

Kader T.
18 Temmuz 2026 14:49
Ben de aynı durumu yaşıyordum, sabahları ilk uykusundan önce emzirdikten hemen sonra hergün dışarı yürüyüşe çıkardım (saat 8-9 arası). Hem kendim yürümüş oldum hem onun uykularını düzene soktum. Genellikle eve gelirken uyuyakaldı 1 saate yakın uyuyor ilk uykusunda. Böylece ilk uykuyu güzel alırsa diğer uykularında da bu istikrarı koruyor. Ayrıca gün içinde güzel uyku alırsa akşam da erkenden gece uykusuna yatıyor. Gece 2-3 defa uyanan kızım şimdi sadece bir defa uyanıyor emiyor ve uyuyor. Sadece üşenmeyip her sabah çıkarmak gerekiyor. 4 ay 5 günlük
M
Merve Y.
18 Temmuz 2026 15:01
Ben de aynı durumu yaşıyordum, sabahları ilk uykusundan önce emzirdikten hemen sonra hergün dışarı yürüyüşe çıkardım (saat 8-9 arası). Hem kendim yürümüş oldum hem onun uykularını düzene soktum. Genellikle eve gelirken uyuyakaldı 1 saate yakın uyuyor ilk uykusunda. Böylece ilk uykuyu güzel alırsa diğer uykularında da bu istikrarı koruyor. Ayrıca gün içinde güzel uyku alırsa akşam da erkenden gece uykusuna yatıyor. Gece 2-3 defa uyanan kızım şimdi sadece bir defa uyanıyor emiyor ve uyuyor. Sadece üşenmeyip her sabah çıkarmak gerekiyor. 4 ay 5 günlük
Yükleniyor...