Uyku
87 görüntüleme
B
Buse Ö.
25 Nisan 2026 22:56
5inci aya yeni girmemizle uykuya dalmamız sallamama ragmen bi hezimet. ağlayarak krize girerek ancak beyaz gürültüyle sakinlesiyor , uyuyuyo yaninda ben yatmiyorsam 5 dakkada bir uyaniyor uykusu bu sekilde bir daha uyumuyor , akşam uykularinda surekli uyanip yatiyor belli bir sure daha sonra daliyor bu uyku problemi ne zaman geciyor 4 uncu ay atagimi oluyor bu gerçekten cok yorucu kendimi çok kötü hissediyorum

Betül Ö. M.
25 Nisan 2026 23:08
Buse Hanım yalnız değilsiniz. Hepimiz anneler olarak aynı yollardan ve sınavlardan geçiyoruz. Önce bebeğiniz neden uykuya dalmakta zorlanıyor ya da sürekli uyanıyor altındaki nedeni bulmanız lazım. Gerçekten uyku gerilemesi mi? Ki uyku gerilemesi dediğimiz şey evet zor bir süreç fakat bu bebeğimizin yavaş yavaş yetişkin uykusuna ayak uydurmaya çalışmasıdır. Geçiş yapmaya çalışıyor ve zorlanıyor. Bu geçici bir süreç. Fakat altında yatan neden belki gaz sancısı belki dişi patlayacak onun ağrısı belki beslendikten sonra gazı tamamen çıkmadı. Belki de sadece uyutma şeklinizini değiştirmeniz gerekiyordur. Biraz gözlemlemenizi tavsiye ediyorum. Uyku öncesi rutinleri oluşturmalısınız. Ayrıca uykusunda uyandığı zamanlarıda gözlemleyin hangi zaman aralıklarında uyanıyor. Tam uyanmadan yanına gidip usulca dokunun/okşayın. Bebeğinizin uyku döngüsü yumuşak bir şekilde kırılacak ve uyuma süresi böylece uzayacaktır. Lütfen sabırlı olun. Hepsi geçiyor. Geriye dönüp baktığımızda güzel hatırlayalım bu zamanları. İyi akşamlar.
B
Buse Ö.
25 Nisan 2026 23:15
Buse Hanım yalnız değilsiniz. Hepimiz anneler olarak aynı yollardan ve sınavlardan geçiyoruz. Önce bebeğiniz neden uykuya dalmakta zorlanıyor ya da sürekli uyanıyor altındaki nedeni bulmanız lazım. Gerçekten uyku gerilemesi mi? Ki uyku gerilemesi dediğimiz şey evet zor bir süreç fakat bu bebeğimizin yavaş yavaş yetişkin uykusuna ayak uydurmaya çalışmasıdır. Geçiş yapmaya çalışıyor ve zorlanıyor. Bu geçici bir süreç. Fakat altında yatan neden belki gaz sancısı belki dişi patlayacak onun ağrısı belki beslendikten sonra gazı tamamen çıkmadı. Belki de sadece uyutma şeklinizini değiştirmeniz gerekiyordur. Biraz gözlemlemenizi tavsiye ediyorum. Uyku öncesi rutinleri oluşturmalısınız. Ayrıca uykusunda uyandığı zamanlarıda gözlemleyin hangi zaman aralıklarında uyanıyor. Tam uyanmadan yanına gidip usulca dokunun/okşayın. Bebeğinizin uyku döngüsü yumuşak bir şekilde kırılacak ve uyuma süresi böylece uzayacaktır. Lütfen sabırlı olun. Hepsi geçiyor. Geriye dönüp baktığımızda güzel hatırlayalım bu zamanları. İyi akşamlar.

Betül Ö. M.
25 Nisan 2026 23:26
Betül hanım oncelikle tesekkür ederim tavsiyeleriniz icin, normalde bebegimi kendi uykuya gecsin diye sallamamaya alistirdim yanina yatarak uyutuyordum ve sonrasinda kendi kendine cok rahat uyuyordu ama sanki dogdugundan beri bi turlu gunduz uykuyu sevemiyor gibi geliyor bana geceleri cok guzel uyuyor gunduzleri 5 dk 10 dakika , diş olabilir evet cunki damaklarindan belli ama yine de uykuyu bu sekilde etkilermi bilmiyorum cok uykusu olmasina ragmen kisa sureli bir kriz yasiyoruz ve beyaz gurultu ile 3 dakika falan suruyor uyumasi kucagimda vrya yanimda gayet iyi iken ayrilinca uyaniyor . İyi anne olmaya calisirken daha mi kötü oluyor bilmiyorum bu aralar çok zorlaniyorum
Yükleniyor...