Uyku

192 görüntüleme
B

Büşra N. T. ..

Premium Üye
11 Nisan 2026 21:45
Yaklaşık 10 gündür bebeğim uykuya geçerken ağlama krizlerine giriyor, onu uyuttuğum odaya uyku zamanı dışında bile götürsem girmek istemiyorum hemen ağlamaya başlıyor, uyanıklık süresine gün içinde dikkat ediyorum bazen 1 saat 30 dakika, bazen 1 saat 45 dakika olacak şekilde uyanık kalıyor. Uyku saatine 20 dakika kala sakin bir şekilde kitap okuyorum ve odasına geçiyoruz ve o noktada ağlamaya başlıyor. odasında alt değiştirme yaparken sözsüz müzik açıyorum sonrasımda emzik verip kucağımda pışlayıp uyutmaya çalışıyorum ama çığlıklar atmaya başlıyor. Ses çıkararak dolap kapağına vurarak dikkatini dağıtmaya sakinleştirmeye çalışıyorum ve sonra birden uyuyakalıyor. Ve Gündüz uykuları 40 dakikadan fazla olmuyor. Gece 19.00 civarı gece uykusuna yatırıyorum, yaklaşık gece boyu 23.00, 02.00, 05.00 ve bazen 06.30 civarı emzirme yapıyorum ve güne 07.00-07.30 arası başlıyoruz. Acaba nerde yanlış yapıyorum, uykuya ve odaya karşı olan bu direncini nasıl kırabilirim.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Nisan 2026 21:46
Bebeğinizin uyku gerilemesi döneminde olduğunu düşünüyorum. Bu dönemde bebekler uykuya karşı direnç gösterirler ve uyumak istemeyebilirler.

Uyku Gerilemesi Nedir?
Uyku gerilemesi, bebeklerin belirli dönemlerde uykuya karşı direnç göstermesi ve uyumak istememesidir. Bu durum, genellikle 4-6 aylık bebeklerde görülür.

Sorununuzun Olası Nedenleri:

Bebeğinizin uyanıklık süresi uzun olabilir. Bebeğiniz 1 saat 30 dakika ila 1 saat 45 dakika uyanık kalıyor. Bu süre bazı bebekler için uzun gelebilir.
Uyku ortamı uygun olmayabilir. Bebeğinizin odasında aşırı ışık, gürültü veya ısı olabilir.
* Yatma zamanı doğru ayarlanmamış olabilir. Bebeğinizin gece uykusu 19:00'da başlıyor ancak gündüz uykuları 40 dakikayı geçmiyor.

Öneriler:

1. Uyanıklık süresini ayarlayın: Bebeğinizin uyanıklık süresini 1-1,5 saat arasında tutmaya çalışın. Bu, bebeğinizin yorgunluk seviyesini yönetmenize yardımcı olabilir.
2. Uyku ortamını düzenleyin: Bebeğinizin odasını loş, sessiz ve serin tutun.
3. Yatma zamanını düzenleyin: Bebeğinizin gece uykusuna yatış zamanını 19:00'dan biraz daha erkene çekmeyi deneyin.
4. Sakinleştirme teknikleri kullanın: Bebeğinizin ağlama krizleri sırasında, ona sakinleşmesi için loş bir ışık, müzik veya beyaz gürültü kullanmayı deneyin.
5. Gündüz uykularını destekleyin: Bebeğinizin gündüz uykularını 2-3 saatte bir düzenleyin. Bu, bebeğinizin gece uykusunu olumlu etkileyebilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Uyku Gerilemesi
2. 8 Aylık Uyku Sorunu
3. 4. Ay Krizi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Sibel Y.

Sibel Y.

11 Nisan 2026 22:38
Bebeğiniz kaç aylık
B

Büşra N. T. ..

Premium Üye
11 Nisan 2026 22:39
Sibel Yılmazer
Bebeğiniz kaç aylık
4 ay 11 günlük
Sibel Y.

Sibel Y.

11 Nisan 2026 22:42
Uyku düzeninize aynı şekilde devam edin bende yaşadım çok uzun sürmeyecek diş etlerini kontrol edin varmı birşey masaj yapın hatta üçüncü aydan sonra algılar değişiyor ev eşyalar dikkatini bir sürü şey çekiyor dünyaya adapte olma süreci bir saati aşmadan uyutun sonra altıncı aya doğru iki saate çıkarırsınız zaten uykuları gelince sinyal veriyorlar
Sibel Y.

Sibel Y.

11 Nisan 2026 22:43
Uyuttuktan sonra acı inleme tarzı bir ses geliyorsa diştir
Sibel Y.

Sibel Y.

11 Nisan 2026 22:44
Birde aktif olduğu süre boyunca egzersizlerle yorun timmy time yaptırın döndürme hareketleri falan
B

Büşra N. T. ..

Premium Üye
12 Nisan 2026 03:35
Sibel Yılmazer
Uyku düzeninize aynı şekilde devam edin bende yaşadım çok uzun sürmeyecek diş etlerini kontrol edin varmı birşey masaj yapın hatta üçüncü aydan sonra algılar değişiyor ev eşyalar dikkatini bir sürü şey çekiyor dünyaya adapte olma süreci bir saati aşmadan uyutun sonra altıncı aya doğru iki saate çıkarırsınız zaten uykuları gelince sinyal veriyorlar
Uyandıktan sonra 1 saat falan geçiyor esneme görüyorum hemen uyutmaya gitsem zaten 40 DK uyuyor uzun uyku göremiyorum gündüzleri o yüzden gün içinde 5 6 defa uyutmam gerekecek bu da çok yorucu bir süreç, dişine buzluğa attığım diş kaşıyıcı ile masaj yapıyorum. Bol egzersizle vakit geçiyorum.
Sibel Y.

Sibel Y.

12 Nisan 2026 07:22
Gündüz uykuları kısalıyor bu süreçte gece uykuları uzuyor
B

Büşra N. T. ..

Premium Üye
12 Nisan 2026 14:30
Sibel Yılmazer
Gündüz uykuları kısalıyor bu süreçte gece uykuları uzuyor
Gündüz uykularımız hep 40 dakika oldu şimdiye kadar düşünün 60 DK olunca çocuğa bi şey mi oldu diye korktuğum zamanlar oldu bir iki sefer ancak
Sibel Y.

Sibel Y.

12 Nisan 2026 21:26
Büşra Nur Toptaş
Gündüz uykularımız hep 40 dakika oldu şimdiye kadar düşünün 60 DK olunca çocuğa bi şey mi oldu diye korktuğum zamanlar oldu bir iki sefer ancak
Benimki yarım saat bazen 40 dakka uyuyor gündüz akşam 20:00 civarı uykuya geçiyor saat 1:30 da besliyorum sabah yediye kadar yatıyor gece uykusu düzenli altı aylık pda
B

Büşra N. T. ..

Premium Üye
12 Nisan 2026 21:48
Sibel Yılmazer
Benimki yarım saat bazen 40 dakka uyuyor gündüz akşam 20:00 civarı uykuya geçiyor saat 1:30 da besliyorum sabah yediye kadar yatıyor gece uykusu düzenli altı aylık pda
Kısa uykular nasıl uzar acaba 1 2 tane 1.5 saatlik uyku yapsa gündüz kendi de çok rahatlayacak
Sibel Y.

Sibel Y.

12 Nisan 2026 21:50
Büşra Nur Toptaş
Kısa uykular nasıl uzar acaba 1 2 tane 1.5 saatlik uyku yapsa gündüz kendi de çok rahatlayacak
Gündüz algıları açıldığı için o düzende devam ediyorlar maalesef uykular kısa oluyor hep
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir