Uyku
167 görüntüleme
H
Hilal ..
3 Nisan 2026 11:55
bebeğim bugün 1 aylık oldu sadece kucağımda ya da memede uyuyor normal mi sonrasında da alışkanlık olmasından çekiniyorum
N
Nazlıcan
3 Nisan 2026 12:20
Benim bebeğim de 9,5 haftalık, hala öyle gündüzleri hiç uyumuyor gece de ağlayarak bayılıyor heralde sonrasında sık sık uyanıyor. Sorduğum doktorlar ve ebeler ilk 3-4 ay bunların normal olduğunu söylediler
H
Hilal ..
3 Nisan 2026 12:38
Benim bebeğim de 9,5 haftalık, hala öyle gündüzleri hiç uyumuyor gece de ağlayarak bayılıyor heralde sonrasında sık sık uyanıyor. Sorduğum doktorlar ve ebeler ilk 3-4 ay bunların normal olduğunu söylediler

Afranur K.
3 Nisan 2026 12:45
Daha çok küçük, hiç bir şey görmüyor, karmaşık bir şeyler duyuyor ve hissediyor. Güvende olduğu tek yer sizin memeniz. Memenizin etrafındaki o kahverengi alamdan plesantada aldığı kokuyu alırmış bebekler. İlk 3 aylık döneme de 4. Trimestr adı verilir. Yani hala gebeliğin bir uzantısı.
Birinci ayda bebeklerin uyku düzeni olmaz, bulduğu her fırsatta ki bu fırsat bence sıklıkla meme uyurlar. Şöyle uyku rutini yapabilirsiniz bu benve güzel ve işe yarayan bir şey; uyuyacağı odaya geçmek, ışıkların loş olması, pijama giymek ( Bebek için de evet :)) , banyo yaptırmak ( benim kızım banyodan sonra cin gibi oluyor ben tercih etmiyorum) , bir şeyler dinletmek ya da minik bi sesli kitap okumak, emzirmek…. Bu bebeğinizin bir süre sonra aaaa uyku vakti geldi demesine yarar.
Ama bunların sonucunu 4. Aydan önce alamazsınız bence, o ilk 3 ay anne kucağı, baba kucağı hissettiği o sıcaklık onu rahatlatacak, daha sonra evine yuvasına alışacak.
Birinci ayda bebeklerin uyku düzeni olmaz, bulduğu her fırsatta ki bu fırsat bence sıklıkla meme uyurlar. Şöyle uyku rutini yapabilirsiniz bu benve güzel ve işe yarayan bir şey; uyuyacağı odaya geçmek, ışıkların loş olması, pijama giymek ( Bebek için de evet :)) , banyo yaptırmak ( benim kızım banyodan sonra cin gibi oluyor ben tercih etmiyorum) , bir şeyler dinletmek ya da minik bi sesli kitap okumak, emzirmek…. Bu bebeğinizin bir süre sonra aaaa uyku vakti geldi demesine yarar.
Ama bunların sonucunu 4. Aydan önce alamazsınız bence, o ilk 3 ay anne kucağı, baba kucağı hissettiği o sıcaklık onu rahatlatacak, daha sonra evine yuvasına alışacak.
N
Nazlıcan
3 Nisan 2026 12:48
evet çok sık uyanıyor gece özellikle benim doktorum da temas ihtiyacından dolayı böyle dedi ama birinci ay sonrası uyku rutini yapanları görünce canım sıkılıyor
H
Hilal ..
3 Nisan 2026 12:48
Daha çok küçük, hiç bir şey görmüyor, karmaşık bir şeyler duyuyor ve hissediyor. Güvende olduğu tek yer sizin memeniz. Memenizin etrafındaki o kahverengi alamdan plesantada aldığı kokuyu alırmış bebekler. İlk 3 aylık döneme de 4. Trimestr adı verilir. Yani hala gebeliğin bir uzantısı.
H
Hilal ..
3 Nisan 2026 12:51
Ben de onları gördükçe oturup ağlıyorum ben neyi yapamıyorum diye, doktor doktor gezdim hepsi normalinin benim yaşadığım olduğunu söylüyor, biraz da çocukların karakterleriyle ilgiliymiş bu durum. Benim bebeğim ilk 5 gün küvezde kaldı sarılık nedeniyle sonrasında 10 gün boyunca da full uyudu zorla besliyorduk. Ardından 20 gün de gündüz uyuyup gece oturmaya başladı. 40ı çıktıktan sonra da gündüz 1 dakika bile uyumamaya başladı. Gece 12-1 gibi gece uykusuna ağlaya ağlaya geçiyor, 7-8 e kadar sürekl uyanarak uyuyor sadece o kadar

Afranur K.
3 Nisan 2026 13:03
Sizin yaşadığınız normal , buradaki annelere bakın eski soru cevaplara bakın hepsi sizin yaşadıklarınızı ( ben dahil) yaşamış durumdayız.
İnternet göz boyayıcı, geçen takip ettiğim bir doktor youtuba da size zarar verdiğini düşündüğünüz hiç bir hesabı takip etmeyin demişti bence çok haklı, ilk ve önemli olan sizin psikolojiniz.
Bu arada ben mesela tersciyim 😂 bence bebek büyüdülçe rahat edeceksiniz, siz onu o sizi tanıyacak. Huyunu suyunu bileceksiniz neden ağladı anlayacaksınız. Şu an sudan çıkmış balık gibisiniz bi anda hayatınızda hiç olmayan değişiklikler oldu, hormonlarınız yer değiştirdi. O kadar haklısınız ki yorulmakta….
İnternet göz boyayıcı, geçen takip ettiğim bir doktor youtuba da size zarar verdiğini düşündüğünüz hiç bir hesabı takip etmeyin demişti bence çok haklı, ilk ve önemli olan sizin psikolojiniz.
Bu arada ben mesela tersciyim 😂 bence bebek büyüdülçe rahat edeceksiniz, siz onu o sizi tanıyacak. Huyunu suyunu bileceksiniz neden ağladı anlayacaksınız. Şu an sudan çıkmış balık gibisiniz bi anda hayatınızda hiç olmayan değişiklikler oldu, hormonlarınız yer değiştirdi. O kadar haklısınız ki yorulmakta….
H
Hilal ..
3 Nisan 2026 13:07
Sizin yaşadığınız normal , buradaki annelere bakın eski soru cevaplara bakın hepsi sizin yaşadıklarınızı ( ben dahil) yaşamış durumdayız.
N
Nazlıcan
3 Nisan 2026 13:23
süreçlerimiz çok benziyor benim bebeğim de erken doğdu sarılık nedenli sürekli uyandırıp beslemek zorunda kaldık. hala uzamış sarılığı devam ediyor. gündüz uykuları çok daha huzurlu, gece sürekli gaz sancısı çekip meme istiyor. inşallah bu günler de geçecek, tedbiri elden bırakmadan içimizi ferah tutalım
N
Nazlıcan
3 Nisan 2026 13:38
evet o kadar çaresiz hissediyorum ki derdini anlayamayınca sürekli eksik mi yaptım yanlış mı yaptım sorgusundayım. ben de dört gözle bekliyorum biraz büyümesini en azından bir ses çıkarması bile yeterli olacak gibi geliyor 🥹
Ben de hala her gün ağlıyorum, yapamıyorum olmuyor herkes yapıyor bir ben halledemiyorum diye, evim darmaduman her yerde bir şeyler var. Bütün gündüz çocuğum uyanık ve kucağımda durduğu için yemek temizlik yapamıyorum, kendime bakamıyorum çoğu gün kahvaltı bile yapamıyorum. Ama galiba hepsi normal 😅 Sabredeceğiz geçiyormuş hepsi 🫶🏼
N
Nazlı
3 Nisan 2026 13:47
Bebeğim ilk 3 ay memede yattı kalktı. Gündüz hep kucağımdaydı. Kahvaltımı o şekilde yapardım o derece. Şimdi 8 aylık memede uyumak istemiyor. O kadar özlüyorum ki o anlarımı 🥹 Evet çok yoruluyorsunuz ama zaman ilerledikçe o anlarınızı özlüyorsunuz. Her biri çok güzel çok özel anlar. Sonradan anlıyorsunuz. Keyif almaya bakın derim 😊
H
Hilal ..
3 Nisan 2026 15:41
İnanın çaresiz değilsiniz, hiçbirimiz değiliz. 9 ay boyunca karnımızdaydı bir anda dünyaya geldi üzerine bez, kıyafetler giydirdik. Karnı sürekli tokken sürekli aynı sıcaklıktayken bir anda acıkma hissini farketmeye ve bunun için bir çaba sarfetmeye başladı, sıcaklık ve basınç değişimlerini hisseder hale geldi. Onlar için dünyaya alışma süreci, bizim için de yeni halimize alışma süreci tabii ki. Kimimiz uzun saatler sancı çektik kimiz ameliyat yerinin acısını çektik o yorgunlukla elimize sadece ağlamayı bilen minik bir canlı verdiler al buna bak dediler.
Ben de hala her gün ağlıyorum, yapamıyorum olmuyor herkes yapıyor bir ben halledemiyorum diye, evim darmaduman her yerde bir şeyler var. Bütün gündüz çocuğum uyanık ve kucağımda durduğu için yemek temizlik yapamıyorum, kendime bakamıyorum çoğu gün kahvaltı bile yapamıyorum. Ama galiba hepsi normal 😅 Sabredeceğiz geçiyormuş hepsi 🫶🏼
H
Hilal ..
3 Nisan 2026 15:43
Bebeğim ilk 3 ay memede yattı kalktı. Gündüz hep kucağımdaydı. Kahvaltımı o şekilde yapardım o derece. Şimdi 8 aylık memede uyumak istemiyor. O kadar özlüyorum ki o anlarımı 🥹 Evet çok yoruluyorsunuz ama zaman ilerledikçe o anlarınızı özlüyorsunuz. Her biri çok güzel çok özel anlar. Sonradan anlıyorsunuz. Keyif almaya bakın derim 😊
N
Nazlıcan
3 Nisan 2026 15:48
insan yaşarken bu pencereden o kadar bakamıyor ki arada gelip okuyacağım bu yazdıklarınızı unutmamak için. biz kadınlar, anneler iyi ki varız hepimiz bebeğimiz için biriciğiz 🥹
N
Nazlı
3 Nisan 2026 15:53
ben de her şeyimi memede yapıyorum şuan. başkalarının da yaşadığını normalin bu olduğunu bilmek çok iyi geldi 💓
H
Hilal ..
3 Nisan 2026 15:57
Ben de bunları yazarken bazen bebeğime kızarak konuştuğum için bir kere daha üzüldüm, gerçekten onların biz ve bizim mememizden başka bildikleri bir şey yok, benim bebeğim aşırı gazlı ve reflüsü olduğu için bazen mecburen memeden uzak tutmaya çalışıyoruz çok emince fışkırarak kusma oluyor, ama bazen de yapacak bir şey yok diyip koynumdan çıkartmıyorum, biz de yemekleri ya sırayla yiyoruz ya da hep beraber oturursak oğlum da bizimle beraber oluyor o da emerek sofraya katılıyor ☺️
H
Hilal ..
3 Nisan 2026 15:58
Evet dediğiniz gibi normal şeyler bunlar😇. Ben hep o anlarımda fotoğraf çekerdim. Şimdi bakıyorum fotoğraflara nasıl dayanmışım diyorum. Nasıl özlerim o anları diyorum. Galiba güvendiği liman olmak çok hoşuma gidiyordu. Şimdi çevreye çok ilgili olduğu için emzirene kadar canla başla uğraşıyoruz. Sakin sakin emmeler rafa kaldırıldı 😅 Bunları anlatmak bana da iyi geldi. Teşekkür ederim bu konuyu açtığınız için 🌸
N
Nazlıcan
3 Nisan 2026 16:02
Biz de öyle geçenlerde 2 gün boyunca ambulans sireni gibi aaaa aaa diyerek ağladı sadece sancıdan, doktora götürdüm korkudan pek istemeyerek de olsa doktor önerisiyle ilaç kullandık sancıdan her yeri kaskatı kesilmişti sinir uçlarına kadar bütün kasları kemikleri ağrıyordur şu an ama yapabileceğin bir şey yok emmek istedikçe emecek dedi 🤷🏻♀️ Bizimki böyle günde 1 veya 2 kere falan kusarsa rahatlıyor onu farkettim, sancı çekip ağlayacağına kussun istiyoruz. Gerçekten her bebeğin huyu farklı biraz onlara göre hareket etmek zorunda kalıyoruz.