Uyku

123 görüntüleme
Dorşin T. B.

Dorşin T. B.

30 Kasım 2025 08:52
40 çıkmadandaha gece gündüz öğretmeye çalışatım ama gündüz uyku saatinde düzen yok 30 dk sonra uyanıyor yada 2 saat uyuyor ki bu bir yada iki kez olmuştur böyle olunca işte 12 de yatırdım 3 de kalktı gibi bişey bizde olmuyor geceleri uyku saatine dikkat etmeye çalışıyorum ama geceleri çok sık uyanıyor uykuya geçemiyor en az 6 kez kalkıyorum yarısında emerek uyuyor bi kere pişpiş ile diğerinde emsede uyumuyor özellikle 4 den sonra sinirlerim bozuk dün gece 12:30 uyandı 01:30 da zorla uyudu ne meme ne pişpiş ne ayakta sallama kar etmedi çok çaresiz ve yorgun hissediyorum. Oda sıcaklığı karanlık ortam açlık tokluk her şeye dikkat ediyorum ama olmuyor cildırmak üzereyim
Afranur K.

Afranur K.

30 Kasım 2025 08:59
Bebeğiniz kaç aylık yazmamışsınız ama ilk 3 ay bebeğin uyku eğitimi gibi bir durumu olmadığını söylüyor doktorlar, buraya genellikle 4. Trimestr dedikleri için bebek anne ile bir bütün olarak yaşıyor. Uyku-uyanıklık süresini ayarlamakiçin çok erken bir süreç.

Bi de ne biz ne de bebeklerimiz robot, şu saatte yatıp, bu kadar saat uyusunlar demek çok işleyen bir sistem değil. Şu an süreci kabul edip, bebeğin kendi saatlerinde yatıp kalkmasını-siz de bu süreçlerde mutlaka uyuyun- takip edin. 3. Aydan sonra uyku düzeni vermek için yeniden belirli rutinler oluşturursunuz.

4. Ay gerileme atağı vs. Diye düşünebilirsiniz ama Osman bey, atak haftalarının olmadığını her bebeğin kendi gelişim sürecinin farklı ilerlediğini söylüyor. O yüzden şu zaman atak olacak diye beklemek yerine süreç içerisinde kendinizi yeniden ayarlayın.
Dorşin T. B.

Dorşin T. B.

30 Kasım 2025 09:02
4. Ay 14 günlük açıkçası bende atak dönemi vs inanmıyorum. Gündüz yetirinde uyumuyor diye gece uyanıyor diyen var uygulamadakı uyku sinyallerine uymaya çalışıyorum. Uyku rutinide oluşturdum gece için masaj meme uyku tulumu ninni sabah için pişpiş popoya vurma odasına gitme uyku arkadaşı vs gibi çok uğraştığım için artık sonuç almak istiyorum
Afranur K.

Afranur K.

30 Kasım 2025 09:13
Benim bebeğim 2 aylık, kendi deneyimim çok yok bu anlamda ama başka annelerle konuştuğumda yaşadıklarımın normal olduğunu anlayıp, kendimi psikolojik olarak rahatlatabiliyorum.
Yani bir tek siz ya da ben yaşamıyorum herkes dönem dönem sorunlar yaşıyor.
Bir kuzenimin bebeği 13 aylık bütün uyku rutini 2 hafta önce bozuldu hala problem yaşıyor ve düzeltmeye çalışıyorlar.
Bir arkadaşımın bebeği 6 aylık ve 6 aydır hiç bir rutini olmadı.
Kendi kardeşim 9 ay gece- gündüz ağladı ve gitmediği doktor, yapılmayan test kalmamıştı.

Yani her çocuğun kendine ait bir fıtratı var. Siz buna uygun devam edip, kendinizi adapte ederseniz ya bu neden işe yaramıyor diye düşünüp bir şeylere bel bağlamazsanız rahat edersiniz.
Dorşin T. B.

Dorşin T. B.

30 Kasım 2025 09:16
Haklısınız söyledikleriniz çok doğru ama diğer taraftanda 4 aylıktan rutin oluşturdum rahat ettim kendine uyuyor gibi çok büyük bir çoğunluk artık bunların ne kadarı doğru bilmiyorum ama kendimi suçluyorum. 4 aydan sonra iki kere rüya öğünü için uyanmalı bebek diyen var ister istemez kendini suçluyor insan neyi yanlış yapıyorum diye
Afranur K.

Afranur K.

30 Kasım 2025 09:17
Tabi ki rutinleriniz olsun bu arada 😅 gece-gündüz kavramını öğretmek önemli bence de bunaldı uyguluyırum. Banyosunu yaptırıyorum, masajını güzelce sallanmasını yapıyoruz. Ama bunların sonunda ama neden hala uyumadı diye gerilmek yerine bekliyorum. Sallanmak istiyorsa biraz sallıyorum. Ve eğer çok yorulursan eşime devrediyorum. ( o nasıl uyutursa artık 😂 sonuçta ben annesiysem ı da babası)
Siz de özellikle çok gerildiğinizde bebeği destek alabileceğiniz birine devredin, sizin stresiniz bebeği etkiler, bi de kendi gözlememim de şu yönde eğer bebek gündüz güzel uyur, dinlenirse gece de uyuyır ama gündüz uyumaz dinlenemezse gece hiç uyumuyor. Yani yorulsun iyi uyur teorisi işlemiyor bebeklerde.
Fırsat bulduğunuz çocuğun uyumak istediği her an uyutun o yüzden
Afranur K.

Afranur K.

30 Kasım 2025 09:20
Kimse yaşadığı kötü tecrübeleri aktarmaz, o yüzden etrafınızda her şeyi güzel anlatan insanlara çok inanmayın. Onun yerine sadece buradaki blogdaki sorunları bile okusanız anlarsınız aslında herkesin ne kadar zorlandığını. Hiç birimiz mükemmel değiliz ve olmak zorunda da değiliz. Beneğimiz uyumayabilir, yemek yemeyebilir, konuşması gecikebilir. Bunlar hepimizin başına gelebilecek ve aslında herkesin başına gelmiş şeyler.
Siz o çocuk için bu dünyadaki en iyi annesiniz. Geceleri uyumayan, önce onun karnını düşünen, altını düşünen kişisiniz. O yüzden kendinizi suçlamayın 🙏🏻
Z

Zeynep A.

30 Kasım 2025 09:58
Merhaba bebeğim10 ay 16 günlükgece 2 saatte bir uyanıyor napacagimi şaşırdım artık
Dorşin T. B.

Dorşin T. B.

30 Kasım 2025 10:32
Umarım biri bi çözümle gelir mental olarak beden olarak çok yıpranıyor insan. Sürekli mi böyle yoksa bu dönem mi azı dişleride rahatsız ediyordur belki
M

Mediha

30 Kasım 2025 10:53
Merhaba 4. ayda yaşadığınız bu süreç aslında gayet normal ne siz yanlış yapıyorsunuz ne de bebeğinizde bir problem var aslında olması gereken döngüyü yaşıyor. 4. aydan sonra bebeklerin uykuları artık yetişkinlerin uykusuna benzemeye başlar bu da onların uyku geçişlerini zorlaştırır, kısa gündüz uykularına ve gece sık uyanmalara sebep olabilir. kendimden örnek vermek gerekirse bebeğim şu an 5 ay 19 günlük 5. aya kadar çok zorlandım uyku rutinleri tutmadı ayakta gezdirdim pışpışladım olmadı gece saat başı uyandı biz anneler için gerçekten çok yorucu sizi çok iyi anlıyorum ama 5. aydan sonra düzene giriyor gündüz ve gece uykuları daha stabil hale geliyor saatleri oturuyor sadece biraz süreci yaşamak gerekiyor ve sabır istiyor. Şimdi bebeğimi yatağa koyuyorum hafif pışpışla elini tutarak alnını severek uyuyor. Eğer bebeğiniz kucağınızda kendini geriye atıyor aşırı direniyorsa kucağınızda biraz sakinleştirip yatağa koyun bu beşikte olabilir sizin yanınızda olabilir yatak daha stabil olduğu için çok uyarıcı etkenler yok ona yanınızda olduğunuzu hissettirin olabildiğince sizde kendinizi sakin tutun. ben bu yöntem benim bebeğimde çok işe yaramıştı belki sizde de etkili olur
Dorşin T. B.

Dorşin T. B.

30 Kasım 2025 11:01
15 gün sonra 5 olacak umarım dediğimiz gibi olur dua ediyorum başka çare kalmadı zaten

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir