Uyku

76 görüntüleme
Şeyma N. G.

Şeyma N. G.

28 Temmuz 2025 05:28
Benim sekiz aylık ve gece en az dört defa uyanıyor mama veriyorum ama mamayı tam bitirmeden uyuyor geri anlayamıyorum
Z

Zeynep ..

28 Temmuz 2025 06:12
Her uyanma açlık sebepli olmuyor 8 ayda 4 defa beslemek fazla
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

28 Temmuz 2025 07:31
8 aylık bir bebeğin gece rüya öğünü sayısı bireysel farklılıklar göstermekle birlikte, genellikle bu dönemde gece beslenmeleri kademeli olarak azalmaya başlar; dolayısıyla 1 rüya öğünü yeterli olabilir veya bazı bebekler buna ihtiyaç duymayabilir. Bebeğinizin açlıktan uyanıp mama bitmeden tekrar uyuması ise, öncelikle uyku dernekleşmesine işaret edebilir; yani bebeğiniz, uyku döngüleri arasında beslenmeyi bir rahatlama aracı olarak kullanıyor olabilir. Ayrıca, gündüzleri yeterli kalori almaması, uyku ortamının yetersizliği, aşırı yorgunluk veya büyüme atakları gibi gelişimsel süreçler de bu duruma katkıda bulunabilir. Bu durumu anlamak ve yönetmek adına, bebeğinizin gündüz beslenme düzenini, uyku ortamını ve genel rutinlerini detaylıca gözden geçirmeniz faydalı olacaktır.
Şeyma N. G.

Şeyma N. G.

28 Temmuz 2025 07:32
Çok teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir