Uyku
104 görüntüleme
N
Nuray T.
18 Temmuz 2025 10:29
Hocam bebeğim geceye 20.00-21.00 arasında geçiyor 21 haftalık gündüz 1er saat 3 uyku yaptırmaya çalışıyorum fazla uyaranada magruz bırakmamaya gayret ediyorum ama yinede geceleri ilk uykuyu 3 saat uyuduktan sonra sabah 6 ya kadar saat başı uyanıyor odamızda serin diş sancısıdır diye tetagilde veriyorum uyku saatini erkenede çektim geçede çektim denedim her türlü aynısı oluyor lütfen bana bir öneri sunun çok yıprandım nerdeyse 5 haftadır böyleyiz

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
18 Temmuz 2025 13:09
Merhabalar,
4. Ay uyku gerilemesi dönemi içinde olabilirsiniz. Destekli uyuyorsa desteksiz uyku çalışmalarına başlayabilirsiniz. Son uykuya geçerkenki uyanıklık süresi 3 saatten fazla ise yorgunluktan dolayı sık uyanıyor olabilir. Gün içerisindeki uykuları toplam 4-5 saat olabilir. Yetersiz geliyorsa bu da uyanıklık yapabilir. Sabah 7 buçuktan sonra uyanmamasına uyanıklık sürelerinin 2 buçuk saati geçmemesine dikkat edebilirsiniz
4. Ay uyku gerilemesi dönemi içinde olabilirsiniz. Destekli uyuyorsa desteksiz uyku çalışmalarına başlayabilirsiniz. Son uykuya geçerkenki uyanıklık süresi 3 saatten fazla ise yorgunluktan dolayı sık uyanıyor olabilir. Gün içerisindeki uykuları toplam 4-5 saat olabilir. Yetersiz geliyorsa bu da uyanıklık yapabilir. Sabah 7 buçuktan sonra uyanmamasına uyanıklık sürelerinin 2 buçuk saati geçmemesine dikkat edebilirsiniz