Uyku
260 görüntüleme

Melike G. ..
29 Mayıs 2025 17:31
Kızım 3.5 aylık ve gündüzleri yarım saat veya 20 , 25 dk uyuyor. Sürekli memede uyumak istiyor memeyi bırakınca uyanıyor ve uyumuyor kundak yapıyorum kundaktan rahatsız olup çıkıyor kendi kendine. Geceleri ise uyku rutini oluşturdum kısa bir duş ve sonra uyutuyorum lakin gündüz uyumuyor meme istiyor bu gibi sorun yaşayan oldu mu olduysa süreci nasıl takip ettiniz ?
B
Buse N.
29 Mayıs 2025 17:39
Çok doğal benim kızımda öyleydi 3.5 aylıkken şimdi 4 aylık huy değiştirdi kucaktan başka yerde uyumayan kız şimdi sadece bacağımda uyuyor. 15 20 güne o da düzene girer merak etmeyin
D
Derya S. ..
29 Mayıs 2025 18:29
Biz de öyleydik bebeğinizin uyku sinyallerini öğrenmeniz gerekiyor ve bu zaman alıyor biz de dördüncü aya girince artık bir şeyler oturdu sabah uyandığında yaklaşık bir buçuk saat kadar birlikte zaman geçiriyoruz ve sonra tekrar uyutuyorum gece mamayla birlikte uyumaya alıştı ama gündüz uykusu geldiğinde kucağımda sallamam yetiyor başta uykuya direniyor ama birkaç dakika sonra kendini bırakıyor önce sadece kırk dakika kadar çıkarabilmistim şimdi arttı bebeğin oyun oynayıp yorulması önemli bence

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
29 Mayıs 2025 21:24
Daha önce de söylenildiği gibi uyku sinyallerini öğrenip bu yaş grubunda beklenti uyanıklık sürecinin sonlarına doğru uyutmayı teklif etmelisiniz. Genellikle zamanını geçirdiğini bildiğimiz bebeklerde bu tarz bir sorun yaşıyoruz.