Üye Diye Başlayarak İnfluenza Tedavisi Diye Devam Eden 15 Günümüz

49 görüntüleme
N

Nihan Ö.

12 Ocak 2026 11:08
Merhaba,emzik ve biberon kullanırken burundan bir horultu sesi ile başlayan sürecimizde bu üç gün Sterimar ve burnu aspire ederek ilk önce evde çözüm aradık. 4. Gün 1 ocakta sabah kalkınca ince çığlık atar gibi acı bi öksürük sesi duymamızla hastaneye gittik. Öksürük devamlı değildi günde iki üçtü fakat başlayınca tekrarlayan acı bi öksürüktü. Dr’umuza anllattık. Cortier+ serum fizyolojik karışımını ( 7 gün sabah akşam) nebülazitör ile uygulamamızı beraberinde kalmoks ve asist verdi. Ayın 7sinde akşam üzeri 5 civarı ateş başladı ben ateşi yakaladığımda 38.3 ve hızla 40a tırmandı kafa ateşi olduğu için vücut ateşinin 38.6 civarı calpol verdim. 3 saat ateş düştükten sonra yeniden tırmanmaya başlayınca hastaneye acil gidip aynı hastanedeki acil çocuk doktoruyla görüştük bir haftadır uygulanan tedaviyi ateşi ve öksürük ve burun akıntısını anlattık. Burun akıntısı ve ateşin yeni başlaması sebebiyle ilgili doktor influenza testi ( negatif) kan tahlilleri yaptı. Kan tahlillerinde crpnin (38.4) yüksek çıkması ve antibiyotiğe rağmen bu kadar yüksek olması sebebiyle İnfluenza olduğunu söyleyerek enfluvir şurup yarım ölçek sabah akşam reçete etti ( çocuklarda influenza testinin negatif çıkabildiğini belirtti). 4 gün geçmesine rağmen carpolle ateşi düşürüp hiç hastalık durumunda iyileşme görmediğim için öksürük arttığı için dün başka bir hastahane ve başka bir çocuk doktoru görsün istedim. Tedaviye devam etmemiz gerektiğini doktorun doğru söylediğini söyledi. 2 gün daha enfluvire rağmen ateş durumunda bir değişim olmazsa gelmemizi yeni tahlillerin yapılacağını söyledi. Asist ve cortier nebülü kesmemizi balgam ve öksürüğü arttıracağını söyledi nebülü ayın 7 sine kadar 7 gün uygulamıştık zaten uygulamıyorduk. Asist de bu sabah tavsiyesi üzerine kesmiş olduk. Dün akşam enfluvirin 6. Dozu alındı gece inanılmaz bir öksürük ve kriziyle uyandı. Öyle bir öksürük ki 1 saat boyunca ağlayarak öksürdü ve ne yapabileceğimizi bilemedik. Nöbetçi bir eczaneden bitkisel bir öksürük şurubu aldı zarbees 5ml verir vermez,Pera direk kustu kustuğu şey yaklaşık ölçü büyük boy bir kase kadar balgamdı. Balgam şeffaftı. Ayın 1 inden beri doğru düzgün birşey yemiyor 12 kilo idi şuan 11.1 … formula mamasını da içmiyor 10-30ml kadar uyumak için akşamkullanıyor.
Bu öksürükle ilgili ne yapabilirim?
İştahsızlığını nasıl giderebilirim?
Uygulanan tedavi gerçekten doğru mu doğruysa biz günlerdir neden iyileşme hali gözlemlemiyoruz da daha çatallaşan, daha öksüren ve hala ateşlenen bir durumdayız?

Oda da nem cihazı kullanıyoruz, odaları sık havalandırıyorum, ateş 38.5 geçerse calpol veriyorum.

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir