Uyaran eksikliği ,iletişim sorunu
446 görüntüleme
G
Gizem Ö. ..
2 Haziran 2025 09:23
Merhaba çocuk gelişim uzmanı ile görüştük sorunumuz oğlumun cizfi filmdeki cümleleri replik halinde tekrarlamasıydi (gecikmiş ekolali) ara sıra yapınca rahatsız olduk ama çok izledikten sonra oldu ( akıllı araba) çoktan kasıt sadece yemek siraisnda 40 dk dan günde 3 kez. Sosyal bı çocuk her zaman dışarıda benle babasıyla bakım.veren birde ananesi var bende evden çalışıyorum yanındayım ama yetememisiz. Göz kontağı var ama az dedi ekranı kestik inanılmaz fark etti bizde evde iletiism kurmuyormusuz onu fark ettik şuan siliklestirmeue çalışıyoruz ama duyusal bütünleme de önerdi ergoterapiy3 gideceğiz. Mikser sesinden kornadan irkiyo korkuyor ama dışarıdan korna sesi gelince AA korna sesi diyor okuduğu kitabı 3 kez okusam sayfaları ezberliyor bizle konuşuyor. Sadece çok koşuyor durmuyor enerji hiç bitmiyo inşallah süreci atlatırız yazmak istedim öneriniz var mıdır
F
Fatma S. ..
2 Haziran 2025 11:07
Merhaba 3.5 yaşındaki kızım okuduğumuz bütün kitapları ezberliyor. Dediğiniz gibi izlediği şeyleri de ezberliyor ama onları oyun oynarken söylüyor. Bir saniye susmuyor sürekli konuşuyor. Sizin sorununuz tam olarak neydi anlayamadım o yüzden merak ettim bizde de destek almaya gerek var mı acaba diye. Dışarda herkes le konuşur. Parkta çocukların yanına gider oynamaya. Göz teması falan var.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
5 Haziran 2025 08:25
Tabii ki çocuğunuzun kaç yaşında olduğu süreci yönetme konusunda oldukça belirleyici olacak fakat anlattiginiz şeyler de direk hastalık diyebileceğim bir nokta yok. Bu tarz durumlar için takip eden çocuk doktoruyla ya da online görüşmelerle süreci yönetmeniz daha doğru olacaktır. Çünkü karşılıklı soru-cevap şeklinde gittikten sonra ancak belli noktalar netleştirililebilir ve işaretleri ortadan kaldırılabilir. Şu an için endişe etmemenizi ama ekran temasını azaltmanız işe yaradığı için bu şekilde sürece devam etmenizi tavsiye ederim…
G
Gizem Ö. ..
5 Haziran 2025 12:30
Hocam çok teşekkür ederim ekranı kesmek inanılmaz fark etti. Fatma hanım merhaba ekranı tamamen kesin benim oğlum da kitabı 3 okumam ra ezberliyo onları tekrarliyo kitabı da azalttım daha etkili iletişim kurmaya daha çok sosyal olmasını destekliyoruz. Park akran pazar yerleri gibi.. kitabı da ezberleyince ekolali yaptı saniyoruz geriliyoruz birde oğlumun çok arabası vardı inanilmaz. Araba delisi uzman arabayı da kaldırın dedi ve biz. Duyu terapisen3 de başladık sizin cocugunuzun akrani ile iletisi olması çok güzel bnm pek yoktu ama bizle herşeyi konuşurdu. Dün çocuk gelişim uzmanına gittik ilerleme var dedi bayağı konuşması üretmesi artmış. Ekran çok koreltmis biz fark etmedik ve en önemlisi anne baba birlikte oyun oynuyoruz ve baba annr sohbet ederken inanılmaz dikaktli dinliyor sonra onları bize söylüyor yani bu çocuk tekrar edecek ki öğrensin tabi aşırısı fazla siz yine benzer durum için uzman ile görüşün bence biz ek olarak duyu terapisti de alıyoruz
G
Gizem Ö. ..
5 Haziran 2025 12:31
2.5 yaşında bu arada
F
Fatma S. ..
14 Haziran 2025 20:50
Aslında bizde tekrar etme yok sadece ezberleme var.kelime haznesine inanamazsınız.evde hayal gücüyle birsürü oyun oynar.ekran bazı günler hiç yok bazen de çok az izler.bizimki o kadar dikkatli dinliyor ki bizi harfi harfine anlatır herkese.aylar önce olan şeyi bile unutmaz.sen bu tişörtü şuraya gittiğimizde giymiştine kadar dikkatli.kitapları günlük hayatımıza dahil eder.ordan bir sürü kelimeyi doğru yerde kullanır.boş defter alıp dakikalarca okur.etrafına bakıp gördüğü herşeyi şarkı yaparsöyler
F
Fatma S. ..
14 Haziran 2025 20:59
Etkinlik kitabı yapar. Toplama işlemi yapıyor.aslında ekolaliden çok bunlar yaş grubuna uygun mu onu daha çok merak ediyorum.tabiiki üstün zekalımı diye bir gayem yok ama bazı yaşıtlarına göre yaptığı bazı şeyler çok önde gidiyor.çocuğu doğru yönlendirmek adına merak ediyorum.
G
Gizem Ö. ..
14 Haziran 2025 21:04
Merhaba Fatma hanım benim oğlum da şuan çok küçük tabi sozin çocuğunuz kaç yaşında blmiyorum. 2.5 yaş benim üç kez okuyayım kitaptaki iki paragrafı ezberler ara ara kitabı okur kitaptaki cümleleri uzun zaman sonra da söyler bana da tanilarinin asperger olabileceğini söyledi birkaç kişi amma bilmiyorum şuan çok küçük sizin cocugunuzun yaş durumuna göre mutlaka bı gorusun. Keşke geç kalmadık ama daha da erken gitseydik diyorum hep ve inanın ben ekran için konuşanlara abartiyor derdim yani kesilmeli sıfır olmalı çocuk resmen yüz kar değişiyor tabi yaşına da bağlı da kucukken vermek baya mantiksizmis keşke daha bilinçli olabilseydim bende
F
Fatma S. ..
14 Haziran 2025 21:32
3.5 yaşında kızım. Dediğinizi araştıracağım teşekkür ederim. Görsel ve işitsel hafızasının çok iyi olduğunu düşünüyorduk biz umarım benim düşündüğüm gibidir. Mesela bu yakınlarda hiç yeni puzzle almadık. Ama 6 ay önce doğum gününde alınan 72 parçalı puzzle ları bile 1 kere yapınca ezberledi. Etkinlik kitaplarındaki soruları da kendi soruyor kendi çözüyor. Sürekli aynı olmasın diye hem hikaye hem etkinlik kitabı alıyoruz sürekli.
G
Gizem Ö. ..
14 Haziran 2025 21:46
Maşallah sübhanallah Allah size bağışlasın. Siz o tanıya bakın bence de , iyi geceler 🌸
F
Fatma S. ..
14 Haziran 2025 21:50
Çok teşekkür ederim. Sizin evladınızı da size bağışlasın Rabbim. İyi geceler 🙂