Uyaran Eksikliği
176 görüntüleme
M
Merve Ö.
25 Temmuz 2025 10:12
Oğlum 20 aylık olacak dün ilk defa oyun grubuna gitti orda etkinlikleri yapmak istemedi oturmak istemedi alanda kalktı dolaştı evde sürekli kitap okuyrz her komutu algılıyor yapıyor çoğu nesneyi tanıyor biliyor konuşması aktif değil ama işaret diliyle çok rahat bir şekilde her şeyi ifade ediyor göz teması çok iyi adına bakma çok iyi ama oyun grubunda ilgilenmedi ve psikoloj uyaran eksikliği var dedi hiç beklemediğim bir şeydi ve çok şaşırdım sadece bir saat gözlemledi ve ilk gündü bu tanısı doğru mudur çok tedirgin oldum
B
Burcu U.
25 Temmuz 2025 10:39
Bizde aynı durumdayız hatta yazınızı okurken ben mi yazdım acaba dedim :) ben doktorumla konuştuğum zaman normal olabileceğini 2 yaş sendromunun yaklaştığını onun etkileri olabileceğini söyledi fakat benim içim rahat etmedi ergoterapistten randevu aldım oraya gideceğiz

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
25 Temmuz 2025 13:43
Merve hanım, eşlik eden tüm diğer belirtileri de incelemek lazım. Ekran ile ilişkiniz ne kadar? Dışarıda yaşıtlarıyla nasıl anlaşır? Seslendiğinizde bakar mı? Kaç kelimeye sahip? Sizin komutlarınızı alıyor mu?
M
Merve Ö.
25 Temmuz 2025 14:30
Ekran konusunda ben çok katıyım hiçbir zaman vermedim ama babası vermeye başladı 10 dk civarı ismine bakıyor komutlarımızı alıyor topu getir at gibi bize uçağını ver yada itfaiyenin sirenine bas kediyi göster bütün komutları alıyor çoğu nesneyi biliyor mesela tarakla napılır dediğimde saçının tarandığını gösteriyor kapı zili çaldığında geldi diye kapıya gidiyor kelimeleri var 10 üstü kelimesi var ama aktif konuşma yok çok nadir yaşıtlaryla bir araya geldi