Uyanmıyor
28 görüntüleme
D
Damla D. B.
16 Ocak 2026 01:57
Merhaba bebeğim 5günlük uyanık kaldığı süre toplam 20 dk yı geçmez zorla emziriyorumm her uyandırmaya çalışmam 1 saat gece hiç uyanmıyor zorla kaşıkla besliyorum normal midir
E
Eda K. ..
16 Ocak 2026 02:07
Normal yenidoğan olduğu için çok uykuya meyilli oluyolar sarılık da bu durumu zorlaştırıyor. Şeker depoları olmadığı içinve sarılığını atması için iki saatte bir emmesi gerekiyo ama uyku ağır basıyo. Çok fazla doktor videosu var nasıl uyandırılabileceğine dair ama ilk önce soyarak başlayın bebeğinizi eğer çok giyinikse sıcaktan uyanmıyor. Reflekslerini kullanabilirsiniz uyandırmak için moro refleksini uyarmak işe yarıyor. Soyduktan sonra hala uyanmıyorsa sırtını kaşıyabilirsiniz boynunu çene altını emerken uyuya kalırsa uyarabilirsiniz. Bazen ıslak mendille hafif silmek de çok iyi uyandırabiliyor biz hastanedeyken hemşireler ayak altına fiske atıyordu o da uyanmasını sağlıyor. Bu dönemde zor ama sık sık emzirmeniz lazım
B
Birce
16 Ocak 2026 02:36
Benim de bebiş öyleydi Eda hanımın yazdığı her yöntemi denedim ve gerçekten işe yaradı. Şimdi 15 günlük oldu memeden ayrılmıyor 😅