Üşüyor mu Üşümüyor mu?

171 görüntüleme
S

Sümeyye S.

24 Temmuz 2025 08:06
Merhaba. 5,5 aylık bir bebeğimiz var. Klimalı odada, 24 derece oda sıcaklığında askılı body ile uyuyor. Aktif olarak tam tur dönebiliyor bu yüzden herhangi bir örtü örtmüyorum üzerine, uyku tulumu da kullanmıyoruz. Ara ara oda ısısının soğuk olduğu düşüncesi geliyor ensesine, kollarına bacaklarına dokunarak kontrol ediyorum. Ensesi kimi zaman ılık oluyor kimi zaman soğuk. Kolları ve bacakları genellikle soğuk. Bir gece yine böyle bir durumda kulaktan ateşini ölçtüm 35.3 dereceydi. Müslin bir örtü örttüm takip ettim kısa bir süre sonra tekrar ölçtüm 36.2 dereceydi. Neredeyse bir yetişkin gibi uyuyor, sağ sol yan yatıyor dönüyor yüzüstü yatıyor dönüyor sırtüstü yatıyor. Gece 2 defa meme emiyor onun dışında uyuyor. Çok sık dönüyor olması soğuk + huzursuzluk olabilir mi?
Özlem O.

Özlem O.

24 Temmuz 2025 08:11
Bu zor sıcaklarda bebeklere de bize de sabırlar diliyorum öncelikle. Onun haricinde benim çocuğum doğdu doğalı herhangi bir şey üstüne örtmedim örttürmedi de zaten hareketlendiği dönemlerde ya yüzüne çekti ya başka şeyler yaptığından korkup örtmedim ama kayınvalidemin dediği şu oldu göğsüne ve sırtına mendil koy öyle yatır hiç bişe olmaz dedi gerçekten de denedim ensesi ve sırtı sabaha kadar sıcacıktı
G

Gözde K.

24 Temmuz 2025 08:26
Merhaba 4 aylık kızımla bizde klimalı odada yatıyoruz içerisi 25-26 derece oluyor ama ben uzun alt ve uzun kollu üst giydiriyorum çünkü biz bile üstümüze örtü aıyoruz normal hava 25 derece olsaydı dediğiniz gibi yatırırdım ama klima ortamı daha farklı yapıyor daha serin oluyor
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

24 Temmuz 2025 09:21
0.5 tog müslin sıfır kollu uyku tulumu kullanmanızı tavsiye ederim. Sırtı soğuksa üşüyordur muhtemelen ve bundan sürekli dönüyor olabilir. Biz bile üstümüze ince bir örtü alıyoruz klima çalışıyorsa
S

Sümeyye S.

25 Temmuz 2025 13:49
İzmir’de yaşıyoruz. 2 gecedir elektrik kesintisi oluyor. Üşüyor mu üşümüyor mu derken 2 gündür terledi mi terlemedi mi diye kontrol ediyorum. Ben de eşim de sıcağa tahammül edemeyen ama soğuğu seven insanlarız. Biz üstümüzü örtmüyoruz ama dediğiniz gibi klimayla soğutulduğundan ortam ısısı farklı oluyor. Üstüne bir şey örtüldüğünde ayaklarıyla atıyor üstünden, örttüysem eğer takip ediyorum dönerse de altında sağında solunda bir yerlerde kalıyor örtü. Uyku tulumu kullanıyor musunuz bununla ilgili araştırma yapmadım öneriniz varsa şuna bakabilirsiniz diye sevinirim.
C

Cansu Y.

25 Temmuz 2025 17:19
Benim de kızım 5.5 aylık. Ben de geceleri nasıl giydireceğimi bilemiyorum. Klima kullanmıyoruz odamız 24-25 derece oluyor ince uzun kollu giydiriyorum üzerine ama üzerine bir şey örtmüyorum. Bunalıyor mu bilemiyorum. Ancak vücudunda kurumaya bağlı kızarıklıklar oldu bununla alakalı olabilir mi
S

Sümeyye S.

25 Temmuz 2025 18:18
Osman Bey’in şu paylaşımında https://youtube.com/shorts/H0HIgLqt_PA?feature=shared bir soruya verdiği cevap şöyle “24 derecelik bir evde arkadaşlar çocuğa sadece bez lazım, zıbın olabilir de olmayabilir de.” 😅 Bu 24 derece klimayla soğutulmuş bir odanın derecesi değil öyle değil mi? Ben askılı body’i sorguluyorum çünkü. Sıcakla ilişkili olarak biz kısa kollu şort tulum giydirdiğimizde isilik oldu, koltuk altları pişik oldu. Askılı body’le geçiriyoruz yazı şuan. Sizin oda sıcaklığınızda hangisi uygun olabilir bilmiyorum. Biz de bebeğimizi takip ederek öğreniyoruz hangisi uygun hangisi değil.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir