Ürün Çeşitliliği

183 görüntüleme
N

Nazlıcan K.

4 Nisan 2026 07:59
16 aylık bebeğim başlangıçta ek gıdayı reddediyordu, ancak son aylarda alıştırmayı başardım. Genellikle protein ağırlıklı besleniyor et, yumurta, yoğurt ve peynir tüketiyor. Karbonhidrat ve meyve de yiyor, ancak sebzeleri sadece mücver şeklinde kabul ediyor. Çorba gibi sulu yemekleri ise hiç yemiyor. Bu şekilde beslenmesi bir sorun oluşturur mu? Sabah ve akşam mama veriyorum, fakat gün içinde ek gıdayı iyi aldığı için artık mamayı da içmek istemiyor.
A

Aslı T.

4 Nisan 2026 08:06
Nasıl alıştırmayı başardınız ? Yardımcı olur musunuz
D

Duygu İ.

4 Nisan 2026 08:11
Nasıl alıştırdınız anlatır mısınız
N

Nazlıcan K.

4 Nisan 2026 13:03

Aslı Taşan

Nasıl alıştırmayı başardınız ? Yardımcı olur musunuz

Bebeğim ilk 7 ay anne sütü aldı. Sonrasında ne mamayı ne de ek gıdayı kabul ediyordu. Mamayı çok zor içiriyordum, ek gıdayı ise neredeyse hiç ağzına almıyordu. Bu durum 14 aylık olana kadar sürdü. Mamayı bile içmediği için mecburen ekran açarak beslemeye çalışıyordum ek gıdadan da ancak 2–3 kaşık zor yedirebiliyordum. kilosu 8 kiloydu zayıftı. Sonrasında doktorum, kesinlikle zorlamamam gerektiğini, hiçbir bebeğin açlıktan ölmeyeceğini ve benim beslemeye değil yemek alışkanlığı kazandırmaya odaklanmam gerektiğini söyledi. Ben de ekranı tamamen kestim mamayı sadece gece yatmadan önce ve sabah uyandığında verdim. Gün içinde ben yemek yerken bebeğin önüne koydum bir oynadı iki oynadı ama asla yemiyordu. Bir de benim elimden yemek yemeyi reddettiği için arada çikolata yediğimde bir iki ısırık verdim ya da bisküvi yediğimde ( biliyorum zararlı) ama bu sayede elimden bir şeyleri tatmaya başladı. 1 ay sadece sevdiği yemekleri verdim makarna ve pilav bunun dışında başka hiç bir besinle zorlamadım yavaş yavaş pilava kıyma kattım makarnaya havuç kattım. Ayrıca doktorum gaviskon miğde ilacı ve alerji ilacı da başlattı 3 ay boyunca bir de multivitamin. Başlarda asla yemiyordu bir gün boyunca belki tek öğün yiyordu ve hiç kilo almıyordu. Ama ben yine de önüne koymaya devam ettim bazen balkonda bazen bahçede verdim böyle böyle bir ayda yavaş yavaş elindekileri yemeye başladı ekranı da unutunca iştahlandı yavaş yavaş yeni tatlar denedim sevdiyse yedi sevmediyse zorlamadım ve açlığı anlayınca yemeye başladı mesela bütün gün aç kalıyordu akşam tavuk yemeyen çocuk tavuğu yemeye başladı. Bu biraz uzun sürdü ama şuan dört öğün dolu dolu ve kendi isteğiyle yiyor ve bizimle masada oturup yiyor hiç kilo almayan çocuk bir ayda 900 gr aldı. Evet çok zor bir süreç ve çok sabır istiyor ama deneyin gerçekten işe yarıyor benim kızım bile yediyse her bebek yer.

M. K.

4 Nisan 2026 22:27

Nazlıcan Kara

Bebeğim ilk 7 ay anne sütü aldı. Sonrasında ne mamayı ne de ek gıdayı kabul ediyordu. Mamayı çok zor içiriyordum, ek gıdayı ise neredeyse hiç ağzına almıyordu. Bu durum 14 aylık olana kadar sürdü. Mamayı bile içmediği için mecburen ekran açarak beslemeye çalışıyordum ek gıdadan da ancak 2–3 kaşık zor yedirebiliyordum. kilosu 8 kiloydu zayıftı. Sonrasında doktorum, kesinlikle zorlamamam gerektiğini, hiçbir bebeğin açlıktan ölmeyeceğini ve benim beslemeye değil yemek alışkanlığı kazandırmaya odaklanmam gerektiğini söyledi. Ben de ekranı tamamen kestim mamayı sadece gece yatmadan önce ve sabah uyandığında verdim. Gün içinde ben yemek yerken bebeğin önüne koydum bir oynadı iki oynadı ama asla yemiyordu. Bir de benim elimden yemek yemeyi reddettiği için arada çikolata yediğimde bir iki ısırık verdim ya da bisküvi yediğimde ( biliyorum zararlı) ama bu sayede elimden bir şeyleri tatmaya başladı. 1 ay sadece sevdiği yemekleri verdim makarna ve pilav bunun dışında başka hiç bir besinle zorlamadım yavaş yavaş pilava kıyma kattım makarnaya havuç kattım. Ayrıca doktorum gaviskon miğde ilacı ve alerji ilacı da başlattı 3 ay boyunca bir de multivitamin. Başlarda asla yemiyordu bir gün boyunca belki tek öğün yiyordu ve hiç kilo almıyordu. Ama ben yine de önüne koymaya devam ettim bazen balkonda bazen bahçede verdim böyle böyle bir ayda yavaş yavaş elindekileri yemeye başladı ekranı da unutunca iştahlandı yavaş yavaş yeni tatlar denedim sevdiyse yedi sevmediyse zorlamadım ve açlığı anlayınca yemeye başladı mesela bütün gün aç kalıyordu akşam tavuk yemeyen çocuk tavuğu yemeye başladı. Bu biraz uzun sürdü ama şuan dört öğün dolu dolu ve kendi isteğiyle yiyor ve bizimle masada oturup yiyor hiç kilo almayan çocuk bir ayda 900 gr aldı. Evet çok zor bir süreç ve çok sabır istiyor ama deneyin gerçekten işe yarıyor benim kızım bile yediyse her bebek yer.

Benım bebegım 14 aylık malesef hıc bır sey yemedı dogru duzgun corba hıc ıcmek ıstemıyor sadece erıste porzola yerdı ve yogurt corbası.sımdı hasta oldu 10 gundur ywmıyor acmıyor agzını ben bu surecte cok yıprandım. Oglum yemek yemedıgınden cognemeyı ogrenemedı.Bunu nasıl astınız cıgneyıp yutacagı seylerı bır kasık alıyor bırakıyır.Ergoterapı aldım cıgneme becerisi gelısmedıgı ıcın kaslar gucsuz ve yoruluyor dıyor.Kasık reddı var yenı yemegın tadına bakmak ıstemıyor.Belkı benım durumum ıcın de yol gosterebılırsınız bana
A

Aslı T.

4 Nisan 2026 22:29

Mine Köksal

Benım bebegım 14 aylık malesef hıc bır sey yemedı dogru duzgun corba hıc ıcmek ıstemıyor sadece erıste porzola yerdı ve yogurt corbası.sımdı hasta oldu 10 gundur ywmıyor acmıyor agzını ben bu surecte cok yıprandım. Oglum yemek yemedıgınden cognemeyı ogrenemedı.Bunu nasıl astınız cıgneyıp yutacagı seylerı bır kasık alıyor bırakıyır.Ergoterapı aldım cıgneme becerisi gelısmedıgı ıcın kaslar gucsuz ve yoruluyor dıyor.Kasık reddı var yenı yemegın tadına bakmak ıstemıyor.Belkı benım durumum ıcın de yol gosterebılırsınız bana

Benim bebeğim de çiğnemeyi düzgün yapamıyor . Çiğnemediği için bütün yutmaya çalışıyor ,öğürüp kusuyor z ben de sizin gibi çözüm arıyorum
N

Nazlıcan K.

4 Nisan 2026 23:09

Mine Köksal

Benim kızım da başta her şeyi tükürüyordur ve öğürüyordu ama ben tadını seveceğini düşündüğüm şeyi verince çiğnemeye başladı mesela yemek falan asla çiğnemezdi tükürürdü bir kez çikolatalı gofret ısırdı ve çiğnemeyi sevmese bile tadı güzel olduğu için çiğnemek istedi ve yedi ben de bebe büskivisi verdim sırf tadı güzel diye onları çiğnedi. Siz de bir deneseniz mesela çikolatalı gofret ısırtsanız bakalım onu çiğneyip yiyecekmi eğer çiğnerse biraz bu tarz şeylerle çiğnemeye alıştırabilirsiniz evet sağlıklı değil ama ne yapalım bende öyle denedim ve gerçekten de sevince kocaman kocaman çiğnedi yedi

M. K.

4 Nisan 2026 23:13
Cok tesekkur ederım yanıtınız ıcın.Aslında yemek yemeyı sevmesı ıcın tatlı seyler vermeknıstoyorum ama bır yandan da zaten hıc yemek yemeyen sebzelerın tadını bılmeyen bır bebek ya onları sevmezse kabul etmezse dıye korktum.Ben de eegoterapı aeanslarında bebe bıskuvısı cubuk krakerle calısmaya basladım bu arada ama ılerleyemedık abur cubur yıyor yemek yemıyor.ınsallh zmanla acılır
N

Nazlıcan K.

4 Nisan 2026 23:18

Mine Köksal

Cok tesekkur ederım yanıtınız ıcın.Aslında yemek yemeyı sevmesı ıcın tatlı seyler vermeknıstoyorum ama bır yandan da zaten hıc yemek yemeyen sebzelerın tadını bılmeyen bır bebek ya onları sevmezse kabul etmezse dıye korktum.Ben de eegoterapı aeanslarında bebe bıskuvısı cubuk krakerle calısmaya basladım bu arada ama ılerleyemedık abur cubur yıyor yemek yemıyor.ınsallh zmanla acılır

Ben de başta korktum ama ilginç şekilde onları verince yemek yemeyi sevdi tabiki çok vermedim bir iki ısırım tadımlık ama yemek yemeye o kadar tepkiliydiki sanırım güzel yiyeceklerde varmış diyip yemeye başladı. Ben bir ay nerdeyse her gün makarna ve pilav yedirdim sırf yemek yemeye alışsın diye yavaş yavaş farklı tatlar kattım ve kesnlikle ara öğün vermeyi bıraktım iyice acıkmasını bekledim mesela 12 de verdiysem akşam yemeğine kadar hiçbir şey vermedim akşam 6 da açlıktan verdiğim yemeği yedi

M. K.

6 Nisan 2026 14:45

Nazlıcan Kara

Ben de başta korktum ama ilginç şekilde onları verince yemek yemeyi sevdi tabiki çok vermedim bir iki ısırım tadımlık ama yemek yemeye o kadar tepkiliydiki sanırım güzel yiyeceklerde varmış diyip yemeye başladı. Ben bir ay nerdeyse her gün makarna ve pilav yedirdim sırf yemek yemeye alışsın diye yavaş yavaş farklı tatlar kattım ve kesnlikle ara öğün vermeyi bıraktım iyice acıkmasını bekledim mesela 12 de verdiysem akşam yemeğine kadar hiçbir şey vermedim akşam 6 da açlıktan verdiğim yemeği yedi

Cok haklısınız bebeklere yemek yemenın keyıf alnacak bır sey oldugunu bence de gostermelıyız.Bu arada makarna ve pılav da bızım favorılerımız ama besleyıcılık yok dıye ben hep denedım yanında et yogurt ekledım.Bır de benım oglum emıyor su durumda sans mı sanssızlık mı bılemedım.Bazıları dıyor 2yasına kadar anne sutt verırlerdı eskıden vs ama doktorlar ana gıda [9.aydan](9.aydan) sonra ek gıda dıyorlar .Ac kalınca meme ıstemeye basladı memeyy mı bırakayım bılmıyorum.Sımdı hasta oldu ıyıce memeye sardı.Cok yordu cok.Ben sıze sey sormak ıstıyorum porsıyonlarınız ne kadar ornegın ac kalınca tavuk yıyor ya o tavugu cıgneye cıgneye bayaa yıyor mu?Ben bunu yapsam tavugun yanına pılav koysam sadece pılavı yer sız bu gecısı nasıl yaptınız?kendı mı yedı?Bır de gastroentolojıye neden gıttınuz yemeyen bebeklerın gıtmesı mı gerekıyor acaba ne dedı gastroentolog size?ılac fayda sağladı mı?
N

Nazlıcan K.

6 Nisan 2026 14:49

Mine Köksal

Cok haklısınız bebeklere yemek yemenın keyıf alnacak bır sey oldugunu bence de gostermelıyız.Bu arada makarna ve pılav da bızım favorılerımız ama besleyıcılık yok dıye ben hep denedım yanında et yogurt ekledım.Bır de benım oglum emıyor su durumda sans mı sanssızlık mı bılemedım.Bazıları dıyor 2yasına kadar anne sutt verırlerdı eskıden vs ama doktorlar ana gıda [9.aydan](9.aydan) sonra ek gıda dıyorlar .Ac kalınca meme ıstemeye basladı memeyy mı bırakayım bılmıyorum.Sımdı hasta oldu ıyıce memeye sardı.Cok yordu cok

Zaten bebek emiyorsa ek gıda yemek istemiyor benim yengem de 1.5 yaşta kesti sonra yemeye başladı çünkü doyuyordu sütle

M. K.

6 Nisan 2026 14:52

Nazlıcan Kara

Zaten bebek emiyorsa ek gıda yemek istemiyor benim yengem de 1.5 yaşta kesti sonra yemeye başladı çünkü doyuyordu sütle

Nazlıcan hanım benım de bebegımın reflusu vardı ara ara da agzını burusturuyor sız gastroentologa gıttıgınuzde ne dedıler yememe durumu ıcın ben de mı gotursem acaba?
N

Nazlıcan K.

6 Nisan 2026 14:56

Mine Köksal

Nazlıcan hanım benım de bebegımın reflusu vardı ara ara da agzını burusturuyor sız gastroentologa gıttıgınuzde ne dedıler yememe durumu ıcın ben de mı gotursem acaba?

Ben o bölüme gitmedim çocuk doktorum özeldi o çok iyi bir doktor gerçekten ve bebeğim anne sütü alırken çok kusuyordu sonra mamaya geçince kusma durdu ama yine de rahatsız oluyordu ek gıda almak istemiyordu uyurken sürekli dönüyordu ve kendisini yay gibi yapıyordu bazen kusma da oluyordu sürekli hıçkırık tutuyordu. Doktorum da dedi reflü olabilir bunu denememiz için ilaç başlayalım dedi zaten gaviskon zararlı bir ilaç değil 3 ay kullandık üç öğün ve işe yaradı rahatladı çocuk

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir