Ürtiker *kurdeşen

98 görüntüleme
N

Nilhan B.

Premium Üye
3 Eylül 2026 14:27
Merhaba 11 aylık bebeğim kurdeşen olduğunu söyledi çocuk doktoru. Süt ürünleri, yumurta her turlu hayvansal gıdalardan uzak durmamizi soyledi. Alerji testini 8 aylıkken yaptirmistik hiçbir şeye alerjisi cikmamisti. Onların yüzeysel olduğunu daha kapsamlı alerji testi yaptırmamiz gerektiğini söyledi. Ben ne zaman orgu kıyafet giydirsem vücudunda döküntü oluyordu. En son yine bir örgü hırka giydirdim ve o günden sonra cildinde kabar kabar kırmızı minik minik ve uçları beyaz dokuntuler oldu. Çok kaşınıyor, yoluyor, yara yaptı kollarını. Alerji şurubu da yazmış her gün akşam verecekmisiz. Çok tedirgin oldum. Bu durumu yasayaniniz var mı? Ayrıca nasıl yedirmemeliyim? Ben 11 aylık bebeğe ne yediricem. Öncelik katı gidayken ustelik.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Eylül 2026 14:28
Ürtiker (Kurdeşen) ve Beslenme

Ürtiker, ciltte ortaya çıkan kızarıklık, kaşıntı ve döküntülerle karakterize bir durumdur. 11 aylık bebeğinizde ürtiker teşhisi konulmuş ve doktorunuz süt ürünleri, yumurta gibi her türlü hayvansal gıdalardan uzak durmanızı önermiş. Ayrıca, daha kapsamlı bir alerji testi yaptırmanız gerektiğini de söylemiş.

Alerji Testi ve Tedavi

Daha önce 8 aylıkken yapılan alerji testinde hiçbir şeye alerjiniz çıkmamış, ancak doktorunuz bu testlerin yüzeysel olduğunu düşünüyor. Bu nedenle, daha kapsamlı bir test yapılması gerekebilir.

Bebeklerde Ürtiker ve Beslenme

Bebeklerde ürtiker genellikle besin alerjileri veya cilt tahrişi nedeniyle ortaya çıkar. 11 aylık bebeğinizin beslenmesinde öncelik katı gıdalar olmasına rağmen, ürtiker teşhisi konulmuşken bazı gıdalara dikkat etmeniz gerekir.

Gıdaları tek tek ekleyin: Yeni gıdalar eklerken, birden fazla gıda eklemeyin. Bu, hangi gıdanın sorumlu olduğunu belirlemeyi zorlaştırabilir.
Hipoalerjenik gıdalar tercih edin: Pirinç, yulaf, patates gibi hipoalerjenik gıdaları tercih edebilirsiniz.
Kaşıntı ve döküntüleri yönetin: Bebeğinizin kaşıntısını ve döküntülerini yönetmek için doktorunuzun önerdiği alerji şurubunu kullanabilirsiniz.
Giyimde dikkatli olun: Örgü kıyafetler giydirmeyin, çünkü bu cilt tahrişini artırabilir.

Sonuç

Ürtiker teşhisi konulmuş bir bebek anne-babası olarak, bebeğinizin beslenmesi ve sağlığı konusunda endişe duymak normaldir. Doktorunuzun önerdiği şekilde hareket ederek ve bebeğinizin tepkilerini izleyerek, onun sağlığını koruyabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yeter A.

Yeter A.

3 Eylül 2026 16:46
Benim bebegimde de oldu bı sanah uyandığında mama içtikten sonra baktım vuxudu komple dökmüş asırı kasıyordu. Hastaneye gittşk bogaz enfeksiyonu dedi . Acilde tabi .coxuk doktoruna götürdm oda normal dedı bisşey alerjı yapmış dedı bi kaç gün sürdü cıkıp kaısntı yapıyor tekrar sönüyordu inanın o süreçte ne dokundu bılmıyurm yogurt kestim yumurta mamadan dedim ama hiçbşseyden degıldı bence oyle anlık ne dokundu bılmıyurm alerjı srubu içirdim gecti .yaklaşık bu hafta sürdü. Sorna kestıgım şeyleri yedirdim bişey cıkmadı
N

Nilhan B.

Premium Üye
3 Eylül 2026 16:49
Yeter Akan
Benim bebegimde de oldu bı sanah uyandığında mama içtikten sonra baktım vuxudu komple dökmüş asırı kasıyordu. Hastaneye gittşk bogaz enfeksiyonu dedi . Acilde tabi .coxuk doktoruna götürdm oda normal dedı bisşey alerjı yapmış dedı bi kaç gün sürdü cıkıp kaısntı yapıyor tekrar sönüyordu inanın o süreçte ne dokundu bılmıyurm yogurt kestim yumurta mamadan dedim ama hiçbşseyden degıldı bence oyle anlık ne dokundu bılmıyurm alerjı srubu içirdim gecti .yaklaşık bu hafta sürdü. Sorna kestıgım şeyleri yedirdim bişey cıkmadı
Çok geçmiş olsun sizlere, insan ne yapacağını şaşırıyor. Aşırı kaşıntılı ve rahstsiz edici her türlü yaşam kalitesini etkiliyor. Doktor demiş ki, yattığı çarşaf da olabilir, sakal da yapmış olabilir, güneş de. Yani alerji yapan şeyler çok kapsamlı. Biz direkt yiyecek olarak düşünüyoruz.
Yeter A.

Yeter A.

4 Eylül 2026 14:19
Nilhan Bayır
Çok geçmiş olsun sizlere, insan ne yapacağını şaşırıyor. Aşırı kaşıntılı ve rahstsiz edici her türlü yaşam kalitesini etkiliyor. Doktor demiş ki, yattığı çarşaf da olabilir, sakal da yapmış olabilir, güneş de. Yani alerji yapan şeyler çok kapsamlı. Biz direkt yiyecek olarak düşünüyoruz.
En kısa zamanda gecer inşalla valla cok stres yapıp üzülüyor insan bebegını öyle gördükçe rabbim can sağlığı versin yavrularımıza
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir