Üreterokutanostomi
185 görüntüleme
S
Selin T. N. ..
3 Temmuz 2025 15:11
Merhabalar, bebeğim şu an 8 aylık kız bebek. 50 günlükken kanlı idrar ve idrar yolu enfeksiyonu ile hastaneye yatışımız yapıldı yaklaşık 2 buçuk ay hastanede kaldık. Yapılmayan test kalmadı dmsa, voiding ve daha ismini şu an hatırlayamadığım bir sürü şey çekildi bunların sonucunda sağ böbreğinde 5. Derece reflü ve mesanede yapısal bir çok bozukluk tespit edildi. Nörojenik mesane olduğunu da düşünüyorlar. Bunların sonucunda sağ böbrekten üreterokutanostomi açıldı idrarının bir kısmını ordan bir kısmını kendi de yapıyor. Benim merak ettiğim bizim gibi üreterokutanostomisi olan başka bebişler çocuklar var mı? Tecrübelerimizi paylaşmayı çok isterim eğer varsa. Bunun dışında bebişin zaten sga küçük bebiş olarak 38+1de 2550 doğdu şu an 8 aylık 7200 bu olaylar bizim büyümemizi biraz yavaşlatmış olabilir mi?
S
Selin T. N. ..
3 Temmuz 2025 15:14
Ayrıca kız bebek olmasına rağmen üretramız uzun ve deliğimiz dar. Deliğe dilatasyon işlemi yapıldı ama hala bazen kendi çil yapmaya çalışırken ıkınıyor. Bu nörojen mesaneyle mi yoksa darlıkla mı ilgilidir?
G
Güler T. ..
3 Temmuz 2025 22:41
Merhaba, çok geçmiş olsun neler yaşadığınızı en iyi ben anlarım. benim oğlumda doğuştan sol böbrek 4. Seviye genişlikle doğdu up darlık düşünüldü nefrostomi takıldı. Yaklaşık 2 ay onunla yaşadı sonra çıkartıldı. Sizin dediğiniz yöntemi tam bilmiyorum ama benzer şeyler sanırım.
S
Selin T. N. ..
5 Temmuz 2025 21:15
Çok geçmiş olsun bizde de vardı nefrostomi onu çıkarıp bu işlemi yaptılar. Şu an nasıl bebişiniz
G
Güler T. ..
5 Temmuz 2025 21:21
Çok şükür iyi bebeğim. Sintigrafide up darlık olmadığı görüldü nefrostomi çıkartıldı şuan takip ediliyor. Siz hangi şehir ve hastanede tedavi oluyorsunuz.
S
Selin T. N. ..
5 Temmuz 2025 21:24
Çok şükür çok sevindim 🙏🏻 Biz ankarada hacettepe üniversitesi hastanesinde çocuk cerrahisinde tedavimizi olduk hala cerrahide ve nefrolojide takipliyiz
G
Güler T. ..
5 Temmuz 2025 21:27
Büyük yerde olmanız iyi olmuş. Başarılı hekimler vardır mutlaka. Bizde konya şehir hastanesi çocuk ürolojide takipliyiz. Burada çare bulamasak ankaraya gidecektik bizde. İnşallah sizin bebeğinizde tez zamanda sağlığına kavuşur 🙏
S
Selin T. N. ..
5 Temmuz 2025 21:31
Amin amin inşallah 🙏🏻 çok şükür çaresi bulunmuş ama eğer ileride ankaraya gelmeyi düşünürseniz hacettepeyi içtenlikle öneririm. Peki genişlik için herhangi bir işlem yapıldı mı? Bizimde 5. Derecede var ama şu an bu mesanesiyle ilgili olan sorun daha önemli olduğu için onun tedavisini ertelediler
G
Güler T. ..
5 Temmuz 2025 21:36
Nefrostomiden sonra herhangi bir işlem yapılmadı. Sintigrafi çekimi ayda 1 oluyordu hastanede onu beklememiz gerekiyordu. Doktor genişleme büyük nefrostomi takalım böbrek fonksiyon kaybı olmasın dedi çekilene kadar. Sonra ameliyat olacak dedi. 3 haftalıkken nefrostomi takıldı. Çekim günü geldi o ay iptal oldu 1 ay daha sarktı vs çocuk 3. Aylığa yaklaştı. Sintigrafi mag3 çekim yapıldı böbrekten mesaneye akış görüldü. Yani up darlık değilmiş. Doktor böbrek gelişimini geriden tamamlıyor sizin durumunuz megaüreter e benziyor dedi. Sonrada nefrostomi alındı takip ediliyoruz. Genişleme azaldı ama hala var şuan ölçüsünü hatırlamıyorum.
G
Güler T. ..
5 Temmuz 2025 21:42
Hacettepede hangi hocalarda takiplisiniz. Ben araştırmıştım ankara üniversitesi Berk Burgu hocaya gitmeyi düşünüyordum.
S
Selin T. N. ..
5 Temmuz 2025 21:43
Anladım çok çok geçmiş olsun tekrardan 🙏🏻 Gerçekten çok ama çok zor süreçler sizi o kadar iyi anlayabiliyorum ki. Bizde mag3 çekildik bizimde sağda reflü olan böbreğin üreteri aynı şekilde megaüreter. Bizim mesanemiz nörojenik olduğu için o böbrekte ve üreterde böyle sorunlara yol açmış. İdrarı atamadıkça geri kaça kaça üreter de zarar gördü böbrekte. Bizim üreteri direk karnından ağızlaştırdılar bu sayede böbrekteki genişleme bitti böbreği kurtardık.
S
Selin T. N. ..
5 Temmuz 2025 21:47
Ankara üniversitesi nasıldır hiç bilmiyorum, sizin söylediğiniz hoca üroloji hocası galiba benim bebişim kız olduğu için ürolojiyi bilmiyorum. Hacettepede cerrahide Saniye Ekinci, Burak Ardıçlı hocalarımıza takipliyiz onlar yaptı ameliyatlarımızı. Nefrolojide Ali Düzova hocamıza takipliyiz
G
Güler T. ..
5 Temmuz 2025 21:50
Evet berk hoca çocuk ürolojide. Sizin isimleride not aldım inşallah lazım olmaz ama ne olur ne olmaz bulunsun tabiki. Nefrostomi sizde ne kadar durdu peki. Onun bakımları ve çocuğun o şekilde yaşaması çok stres yaptı bizde. Tam alıştık enfeksiyon da yaptı. O günler zor geçti biraz.
S
Selin T. N. ..
5 Temmuz 2025 21:57
İnşallah hiç lazım olmaz. Biz yaklaşık 2.5 Ay hastanede yattık bu süreçte iki böbrekte de nefrostomi vardı. 1 Ay kadar kaldı nefrostomiler. Hastanede olduğumuz için her sabah pansumanını asistan doktorlar yaptı aynı gün banyo yapmış olsa bile gelip tekrar pansuman yaptılar o yüzden çok şükür enfeksiyon durumu olmadı bizde. Nefrostominin boşaltılmasını bile bana yaptırmıyorlardı kendileri steril bi şekilde yapıyordu.
S
Selin T. N. ..
5 Temmuz 2025 21:59
Aynı şekilde banyoyu bile tek başıma yaptırmadılar hemşire hanımlar gelip onlar yıkıyordu Allah razı olsun cidden hepsinin haklarını asla ödeyemem.
G
Güler T. ..
5 Temmuz 2025 22:08
Ewet o açıdan rahat olmuş biz hiç bilmediğimiz bir durumla kalakaldık. Doktor bilgi verdi tabi torba boşalacak pansumanı siz yapın başka yere yaptırmayın vs anlattı. Herşeyi yaptık çevremizdeki sağlıkçılarla birlikte ama 3 hafta sonra gibi enfeksiyon başlangıcı oldu. Hortumda beyazlıklar başladı hemen götürdük vs. Banyosu zaten ayrı meseleydi. Doktora sorduk bizmi hata yaptık. Yok dedi herşey düzgün olsada yapabiliyor. Öyle beklemesi çok zordu. Şükür geçti. Sizin bebeğinizin tekrar ameliyat olma durumu varmı şuan ne durumda.
S
Selin T. N. ..
5 Temmuz 2025 22:18
Çok zor gerçekten çok iyi anlıyorum sizi. Şu an işte üreterokutanostomisi var yani karnından delik açtılar üreteri oraya bağlı ordan sağ böbrekteki idrarı direk karnına adaptörle yapışık bi torbaya geliyor. Her gün değişim bakım yapıyoruz. Mesanesi büyüyüp gelişene kadar biraz daha böyle yaşayacağız yaklaşık 1.5 2 yaşına kadar. Daha sonra mesanesi yapısal olarak mı bozuk yoksa nörojenik mi onun için bir mr çektirip sonucuna göre bir ya da birden fazla ameliyat geçirecek. Eğer yapısal bozukluk varsa yapay mesane yapılabilirmiş nörojenikse tak diye bir uygulama var bu olan kutunostomisi kapatılıp karnından direk mesaneye bir delik açılacak oradan katater yardımıyla 4 saatte bir boşaltım yapılacak. Bizim daha çok işimiz var :( Gökçe kuşum sağlıklı olsun yüzü gülsün de yeter valla bize neler çektik gerisi kolay olacak inşallah 🙏🏻
S
Selin T. N. ..
5 Temmuz 2025 22:19
Bu 5. Derece olan reflüsü için de bu ameliyatlardan sonra yapılacak en son işlemmiş
G
Güler T. ..
5 Temmuz 2025 22:50
Zor günlerden geçmişsiniz gerçekten bize 3 ay 3 yıl gibi geçti o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Daha iyi olacak bebeğiniz en azından çaresi olan birşey. Kendimide hep böyle teselli etmiştim. Rabbim şifa versin tüm yavrularımıza 🙏🙏🌸🌸
S
Selin T. N. ..
6 Temmuz 2025 04:09
Çok teşekkür ederim aminn 🙏🏻🙏🏻 Size de çok geçmiş olsun tekrardan inşallah böylelikle gelmiş geçmiş olur bir daha hiçbir sıkıntınız olmaz 🙏🏻🌸