Udi Hindi Yağı
102 görüntüleme
M
Melisa
19 Aralık 2025 20:15
5 aylık bebeğim bir ay önce sesi kısıldı. Durduğu pozisyona göre hırıltısı oluyor ara ara ökdürük ateş yok burnunu günde 5 kez falan aspiratör ile temizledim. İki kez doktora gittim ikiside burnunu temizle sürekli birşeyi yok dedi. Bugün 3. Kez başks doktora gittim akciğer filmi istedi akciğerlerinde hafif enfeksiyon var dedi antibiyotik verdi alerji damlası verdi kusması içinaurı şurup ve ventolin hava verdi. Sinirlendim başka doktora gittim. Doktor filme baktı hiçbirşeyi yok ciğerlerinde burnunu şok temızledıgın ıcın bronşlarda hafif şişme var dedi burnuna günde bir kez birer damla udi hindi yağı damlatmamı alerji damlası ve sterimar burun spreyi verdi.bulunduğumuz şehrin havasının pis olduğunu söyledi sebebi buymuş. Udi hindi yağını bitek aklım almadı internette kullanmayın yazıyor fikri olan varmı ?

Tolga Ş.
Yazılım Mühendisi
19 Aralık 2025 20:42
Bebeğiniz çok küçük. Tavsiye etmem bitkisel şeyleri.
M
Melike M.
19 Aralık 2025 20:54
Bence bu kadar çok doktora götürüp kafanızı hiç karıştırmayın.Benimde çocugum aynı yollardan geçti.Verilen bütün ilaçları bırakıp sadece burun temizliği yapıp uyku hijjenine dikkat edin yeter.Çok aşırı ilaç yüklemeyin bebeğe.o bahsettiğiniz alerji damlasından bizede vermişti doktor biz 1 kere kullandık sonra kortizollu oldugunu öğrenince bırakmıştım.Ben dediğim gibi yaptım hiç ilaç kullanmadan burnunu temizleyip odasının nem durumunu kontrol ederek bekleyerek atlattım(Tercih sizin tabiki).Umarım bebişinizde kısa sürede atlatır🌸
E
Eslem
22 Aralık 2025 08:19
Peki sterimar burun spreyinin bi zararı olur mu
M
Melike M.
23 Aralık 2025 05:03
Onu bilmiyorum inanın doktora danışmakta fayda var