Uçukk
121 görüntüleme
S
Sedanur A.
1 Temmuz 2025 18:00
Bebeğim 4 aylık uçuklu biri farkında olmadan beneğimin elinden ve yanaklarından öpmüş ben farkettiğimde bebeğim çokta ellerni gözüne ve ağzına götürmüştü çok endişleniyorum ne yapmam gerekiyor belirti olmadığı halde doktora gitmeli miyiz ? O kişide uçuk 5 gün önce çıkmış
A
Ayşe G.
1 Temmuz 2025 22:33
Ben uçuk çıktığında sadece ağzıma maske takıyorum. Ama bazen unuttuğum oluyor bebeğimin elleri değiyor hemen yıkıyorum tabiki. İçgüdüsel midir neden bilmiyorum ama annenin bebeğine ciddi bir hastalık bulaştırabileceğini sanmıyorum. Bebeğiniz sizin bağışıklığınızı çekti kendine hamilelik boyunca. Hem anne sütünden bebeğe antikor geçiyor zaten bence korkmayın.
S
Sedanur A.
1 Temmuz 2025 22:35
Pek değdiği uçuk yeni mi çıkmıştı yoksa kurumuş şekilde mi bebeğim ilk yoğun olduğu zaman dokundu
R
Rabia Ö. B.
2 Temmuz 2025 08:43
Böyle durumlarda maske takın lütfen. Uçuk hızlı bulaşır
Ş
Şeyda Ö. B. ..
23 Temmuz 2025 17:42
Merhaba benimde ateşli hastalıktan sonra ucugum cikti . Henüz kabarcıklar yok . Kızarıklık var sadece. Bebeğimle aynı odadayken maske takmam gerekiyor mu?
S
Sedanur A.
23 Temmuz 2025 21:48
Maske takılsa tabiki çok daha iyi olur ama bebeğim o sıra çok kucağımda olmak istiyordu sürekli maske takamazdım . Çok fazla uçuğa rağmen şükür bulaşmadı el hijyenine çok fikkst etmek lazım

Yasemin İ. K.
23 Temmuz 2025 21:55
Uçuk virüsü doğrudan temas, öpme veya ortak havlu, bardak vs kullanımında bulaşır. Havayolu ile bulaşmadığı için aynı odadayken maske takmanız şart değil Şeyda Hanım. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda tedbir amaçlı takabilirsiniz tabi. Bu sıcak havalarda evin içinde kendinize eziyet etmeyin. Birkaç kez öpmüştüm ben yanlışlıkla oğlumu, çok şükür bulaşmadı ama unutmamak dikkatli olmak gerekiyor