Uçuk Varken Öpücük

513 görüntüleme
M

Merve T.

9 Ağustos 2026 16:31
Merhaba bebeğim 8 [aylık.Annem](aylık.Annem) bebeği öptü bir gün sonra dudağından ucuk çıktı şimdi öpmüyoruz ama dün öpmüş olmasi çok [endişelendirdi.yapabilecegim](endişelendirdi.yapabilecegim) bir sey var mı şu an
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Ağustos 2026 16:52
Merhaba,

Bebeğin 8 aylık ve annesi öptüğü bir gün sonra dudağında uçuk çıktığı için endişeleniyorsun. Uçuk, Herpes Simpleks Virüsü'nden kaynaklanır ve oldukça bulaşıcıdır.

Uçuk varken bebeği öpmek gerçekten riskli. Virüs, doğrudan temas yoluyla kolayca yayılır.

Şu an yapabileceğin bazı şeyler:

1. Bebeği öpme: Uçuk tamamen iyileşene kadar fiziksel temasını azalt.
2. Hijyen kurallarına dikkat et: Ellerini ve dudağını sık sık temizle.
3. Uçuk tedavisi: Uçuk için doktorun tarafından verilen kremleri veya ilaçları kullan.
4. Bebeğinle temas: Uçuk iyileşene kadar bebeğinle temasını minimuma indir.

Uçuk iyileştikten sonra bebeğini öpebilirsin. Geçmiş olsun.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Derya Ö.

Premium Üye
12 Ağustos 2026 09:48
Doktorun söylediğini yazıyorum ; evde uçuk geçmişi de , yani o kişinin uçuğu geçmiş olsa da, gözdeki arpacıya sebep olmuş olabilir di, yakın zamanda arpacık şikayetimiz vardı
M

Merve T.

24 Ağustos 2026 12:08
Derya Ö
Doktorun söylediğini yazıyorum ; evde uçuk geçmişi de , yani o kişinin uçuğu geçmiş olsa da, gözdeki arpacıya sebep olmuş olabilir di, yakın zamanda arpacık şikayetimiz vardı
Teşekkür ederim yanitinizi okumustum dönmeyi unutmusum kusura bakmayin,cok teşekkürler
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir