Uçuk Başlangıcında Öpme

40 görüntüleme
G

Gözde E. U.

16 Nisan 2026 07:35
Merhaba, 2 aylık 10 gunluk bebeğimiz var. sabah uyku sersemi uyandığım zaman yanlışlıkla kafasının arkasından öptüm. Dünden de uçuk başlangıcı gibi dudağımın köşesinde karıncalanma vardı. Birşey olur mu acaba
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Nisan 2026 07:35
Merhaba,

Uçuk başlangıcında bebeği öpmek gerçekten riskli bir durum. HSV (Herpes Simplex Virus) virüsü, uçuk yarası olan bir kişiden başka bir kişiye, özellikle de bebeklere, kolayca bulaşabilir.

Bebeğiniz 2 aylık 10 günlük ve henüz bağışıklık sistemi tam olarak gelişmediği için, bu virüse karşı oldukça hassas. Eğer sizde uçuk başlangıcı varsa, bebeğinizi öpmekten kaçınmalısınız.

İlk 6 ayda bebekler, anneden geçen antikorlarla korunur, ancak bu koruma tam değil. Bu nedenle, önlem almak çok önemli.

Bebeğinizde herhangi bir belirti veya semptom görülürse (ateş, huzursuzluk, emme güçlüğü, ağız çevresinde döküntü gibi), hemen pediatriste başvurmalısınız.

Sizin de uçuk şikayetleriniz için bir doktora başvurmanız ve gerekli tedaviyi almanız önemlidir.

Geçmiş olsun, umarım bir şey olmaz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yüzüstü Uyuma İsteği
2. Uçuğum Çıktı Farketmeden Bebeği Öptüm.
3. Uyku Gerilemesi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gözde E. U.

16 Nisan 2026 07:36
Kafasının arkasından öptüm ama birşey olurmu
D

Dilehan F.

16 Nisan 2026 09:11
Bende de oldu aynı şey. Hatta kaç kez eli değdi,gittim yıkadım. Öpmedim, hep dikkat ettim ama daha fazla yapılacak bişey yok. Bakımı bende olduğu için bu kadar koruyabiliyorum. Siz de rahatlayın, olmaz bişey inşallah.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir