Uçuk
72 görüntüleme
S
Sibel ..
Premium Üye
29 Temmuz 2026 17:03
Dudağımda ufak bir uçuk çıktı bebeğim kucağımda beslerken elini birden attı. Ucuklu kısma dokundu mu farkında değilim. Dışarı da olduğum için de su ve sabun yoktu o an ıslak mendille sonra da su ve sabunla temizledim inşallah bulaşmaz artık bu konu beni fazla geriyor. Fazla dikkat ediyorum. Kafamda takıntı oldu. Bu tarz durumlar yaşayan var mı bulaşma oldu mu

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Temmuz 2026 17:03
uçuk enfeksiyonunun bulaşma ihtimali konusunda endişe duyuyorsunuz. Uçuk genellikle Herpes Simplex Virus (HSV) tarafından gâyır ve oldukça bulaşıcıdır.
Bebeğinizi kucağınızda beslerken dudağınıza uçuk çıkması ve elini uçuklu kısma değdirmesi durumunda, bebeğinize uçuk bulaşma ihtimali vardır.
Bebeğinizi uçuk konusunda kontrol altında tutmak için şu adımları takip edin:
1. Bebeğinizin ellerini sık sık yıkayın: Bebeğinizin ellerini ılık su ve sabunla yıkayarak temiz tutun.
2. Uçuklu bölgeye dokunmaktan kaçının: Uçuklu bölgeye mümkün olduğunca dokunmaktan kaçının ve dokunursanız ellerinizi hemen yıkayın.
3. Bebeğinizle temas ederken dikkatli olun: Bebeğinizle temas ederken uçuklu bölgeye temas etmemeye özen gösterin.
4. Bebeğinizin ağzını temiz tutun: Bebeğinizin ağzını temiz tutun ve uçuk konusunda dikkatli olun.
Eğer bebeğinizde uçuk belirtisi görürseniz, hemen pediatriste başvurmanız önemlidir.
Bebeğinizi kucağınızda beslerken dudağınıza uçuk çıkması ve elini uçuklu kısma değdirmesi durumunda, bebeğinize uçuk bulaşma ihtimali vardır.
Bebeğinizi uçuk konusunda kontrol altında tutmak için şu adımları takip edin:
1. Bebeğinizin ellerini sık sık yıkayın: Bebeğinizin ellerini ılık su ve sabunla yıkayarak temiz tutun.
2. Uçuklu bölgeye dokunmaktan kaçının: Uçuklu bölgeye mümkün olduğunca dokunmaktan kaçının ve dokunursanız ellerinizi hemen yıkayın.
3. Bebeğinizle temas ederken dikkatli olun: Bebeğinizle temas ederken uçuklu bölgeye temas etmemeye özen gösterin.
4. Bebeğinizin ağzını temiz tutun: Bebeğinizin ağzını temiz tutun ve uçuk konusunda dikkatli olun.
Eğer bebeğinizde uçuk belirtisi görürseniz, hemen pediatriste başvurmanız önemlidir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tuğba B. ..
29 Temmuz 2026 17:33
Kaç aylık bebeğiniz. 6aydan sonra çok sıkıntı olmuyor yanlış hatırlamıyorsam .
S
Sibel ..
Premium Üye
29 Temmuz 2026 18:44
Kaç aylık bebeğiniz. 6aydan sonra çok sıkıntı olmuyor yanlış hatırlamıyorsam .
F
Füsunnn
1 Eylül 2026 07:09
Bende bu konuda çok takıntılıyım 6 ay olmak üzere 2. Uçuğu çıkardım önceden de çok çıkarırdım ama psikolojimi cidden bozuyor bu durum uçuk yokken bile kızımı doğru düzgün öpüp sevemiyorum
Yükleniyor...