Uçuk.

69 görüntüleme
E

Eda

5 Ocak 2026 07:39
Merhaba , dün kızımın dudağının kenarında uçuk başlangıcı gibi kızarıklık olduğunu fark ettim . Herhangi su kabarcığı yok ve takipteyim. Ek gıda sürecinde olduğumuz için gıda bulaş tahrişi mi yoksa uçuk mu nasıl ayırt edebilirim
7. ayına yeni girdi
Özlem

Özlem

5 Ocak 2026 08:08
Uçuğu olan kimse öpmediyse uçuk değildir çünkü uçuk öyle birşey ki ancak bulaş ile olur bebeklerde kendiliğinden görülme imkansız . Bize hemşire söylemişti bu konuda çok hassas olun riski birşey eğer evde uçuk olan yoksa alerjik olabilir korkmayın benim bebeğimde olmuştu kulak çöpünün ucuna az bi damla kolanya damlatıp sürün sonra yıkanmış ıslak mendil yada pamuk ile silin kalmasın mikrop kırılsın .
E

Elifnur Ç. ..

5 Ocak 2026 08:09
Dokunduğunuz da canı yanıyorsa çevresi kızarık ve su kabarcıkları varsa bu uçuktur. Bu uçuk bulaşıcı bir durum olduğu için çevrenizi de takip edin. Bir süre öptürmeyin. Hatta bu süreçte hiç. Tahriş olma ihtimali daha yüksek olmalı çünkü ekgıda sürecinde hassas ciltler hemen kızarıyor
E

Elifnur Ç. ..

5 Ocak 2026 08:14
Birde son dönemde ne yedirdiğinizi kontrol edin asitik yiyecekler daha çok tahrişe sebep oluyor kalıntısı kalmışsa (domates yoğurt..)
E

Eda

5 Ocak 2026 08:15
Teşekkür ederim ben de tahriş olmuştur diye düşünüyorum ama yine de evham yapıyor insan:) uçuk olan kimse öpmedi ama bu virüsü taşımayan çok az insan var toplumda maalesef.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir