Uçuk
136 görüntüleme
S
Seda S. S.
24 Haziran 2025 16:24
Kızın 7 bucuk aylık 3 gündür yorgunluk ve stres yaşamaktan bugün uçuk çıkardığımı fark ettim fark edene kadar onu öptüm ve menenjit aşısı perşembe günü vurulacaktı şimdi ne yapmam gerekiyor anksiyete oldum lütfen yardımcı olun o aşı da etki olarak ateş yapıyormuş ya ayrımını yapamazsam

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
24 Haziran 2025 16:48
Uçuk bu kadar kolay bulaşacak bir durum değildir. Sadece izlemeye devam edin. Uçuk olsa dahi genellikle sinir köklerinde kalır ve bir sonraki aşamada çıkar. Yani ateşli bir enfeksiyon beklemiyoruz. Doktorunuz aşı öncesinde muayene yapar ve her şey yolunda derse. Bu durumda aşı sonrasında çıkan ateşi aşıdan diye düşünürsünüz. Eğer aşı ateş yapmışsa endişe etmeniz gerekmez düzenli olarak ateşini düşürmeniz yeterli olacaktır…
G
Gözde K.
26 Haziran 2025 12:51
Merhaba geçmiş olsun benimde 3 aylık kızım var dün uçuklu biri kızımın elini ağzına götürdü çok sinirlerim bozuk sizde bir belirti oldu mu
S
Seda S. S.
26 Haziran 2025 12:52
Yok çok şükür şuana kadar normal seyrediyor maske takıyorum bende daha geçmedi maalesef ama çok haklısınız insan korkuyor
G
Gözde K.
26 Haziran 2025 17:20
Şükür şükür bizde de şuanlık yok ama yarın genede bir doktora gideceğim annelik çok zor 🥹
H
Hanife G.
9 Temmuz 2025 20:43
Son durumlarınız nedir acaba uçuk korkutucu özellikle bebekler için 😢
S
Sedanur A.
8 Ağustos 2025 19:19
Son durum ne oldu çıkmış mıydı ?
S
Seda S. S.
8 Ağustos 2025 19:26
Çok şükür herhangi bir belirti vermedi