Üç Aylık Süt Alerjisi

193 görüntüleme
S

Sibel Y.

23 Şubat 2026 20:04
üç ay beş günlük doğduğundan beri mukuslu kaka yapıyor huzursuz bir bebek genel olarak gece karın ağrısıyla uyanıyor ya gaz çıkarıyor ya kakasını yapıyor öyle olunca da altını değiştiriyorum ayılıyor geri uykuya zor dönüyor gündüzleri de uyku huzursuzluk problemi yaşıyoruz sütü kestik ama mukus kesilmedi üç gündür yumurtayı da kestim belki ona da alerjisi vardır diye yaşayan var mı?
Ö

Özge T.

23 Şubat 2026 20:13
Allah kolaylıklar versin benim oğlum da bu aylarında hafif kanlı kakadan dolayı süt diyeti yapmıştım bir hafta, sonra tekrar olmadı devam ettim tüketmeye ama büyüyünce 8 ayken yumurta süt grubuna komple alerjisi çıktı. Siz şuanki durumda kaçak yapıyor musunuz ona dikkat edin süt ürünleri her şeyde var hiçbirini tüketmeyin bisküvidir çikolatadır dışarıdaki katı yağlı yemekler vs gibi malesef çok sıkı takip etmek gerekiyor
S

Sibel Y.

23 Şubat 2026 20:19
@Özge Topçu teşekkğr ederim çok sıkı çarşambadan beri yapıyorum her şeyi araştırarak yiyorum kan veya vücuttan kızarıklık gibi olmuyor bizim sadece mukus ve huzursuzluk gaz problemi var yumurtayı da kestim bakalım inşallah işe yarasın yeter ki yemesem de olur…
B

Begüm A.

23 Şubat 2026 21:33
Mukus ve huzursuzluk en son geçen şeyler sanırım ben 2 aydır diyet yapıyorum mukus geçmedi tam
S

Sibel Y.

23 Şubat 2026 21:35
@Begüm Aksoy işte bizde başka belirti yok o yüzden emin olamıyorum besin alerjisi mi var acaba diye
B

Begüm A.

24 Şubat 2026 02:22
Sibel Yılmaztürk
@Begüm Aksoy işte bizde başka belirti yok o yüzden emin olamıyorum besin alerjisi mi var acaba diye
Bir arkadaşım da böyle bir sıkıntı yaşamıştı doktor ön sütü fazla alıyor olabilir demişti .Sonra önden biraz sağıp o şekilde verdi arkadaşım düzene girdi .Tek başına mukuslu kaka alerji olmayabiliyor bizde egzama kanlı kaka huzursuzluk beraberinde vardı
S

Sibel Y.

24 Şubat 2026 03:32
@Begüm Aksoy bir de dediğinizi deneyeyim, çok teşekkür ederimm
B

Begüm A.

24 Şubat 2026 09:40
Sibel Yılmaztürk
@Begüm Aksoy bir de dediğinizi deneyeyim, çok teşekkür ederimm
Umarım işe yarar rica ederimm🌸
M

Merve B.

21 Mart 2026 15:35
Merhaba süt alerjisi teshisi nasil koyuldu bende bebegimde supheleniyorum yuzde döküntüler var kakası mukuslu katilarak agliyor gazi olunca
S

Sibel Y.

21 Mart 2026 16:58
@Merve Bariş bizde sadece mukus ve huzursuzluk vardı doktor tek başına bunlar alerji belirtisi değil dedi sert bir diyet uyguladık 1 ay boyunca yediğimiz tüm paketli gıdalarda süt var diyebilirim tuzlu çubukta bile…içerik okuyarak her şeyi yedim yine de mukus geçmedi sonra iki hafta yumurta yemedim yine geçmedi doktor alerji değil demek ki dedi normal mukus olabilir dedi geçti. diyete başlamadan süt alerjisi denmesi için kanlı kaka veya döküntü olması lazımdı ama yine de bi deneyelim dedi. test vs yapılmıyormuş zaten altı aydan önce siz de kesin süt ve tüm süt ürünlerini bir ay deneyin. içinde süt olan poğaçadan bir ısırık bile alsanız süreç başa sarıyor bilginiz olsun. emin olmak için dışarıda yemeğin çünkü her şeyde tereyağı var. süt türevleri asla olmamalı paketli ürünlerde de dediğim gibi arkada kazein peyniraltı suyu vs yazarsa alınmaması lazım doktor liste veriyor neler yazarsa yiyemezsin diye liste iki sayfa..
S

Seda ..

22 Mart 2026 12:09
Merhabalar biz 67 günlüğüz doğumdan sonraki 2.haftada geçmeyen pişik başladı vücutta yüzde döküntüler oluştu.Doktorumuz süt diyeti yumurta beyazı dana etini yasakladı.Diyetimizin 2.haftasında pişik ve vücudu geçti.Ara ara yüzünde kızarıklıklar oluyordu.Gaz sancılarımız akşam saatlerinde ağlamalarımız devamdı.Kakada pek fazla mukus yoktu ara ara oluyordu.Gaz sancıları ağlamalar yüzünden başka doktora gittik kandan alerji testi yaptı.Elma-Portakal-Muz-Süt ürünlerine çıktı.Ama şöyle bişeyde var herşey çıkmayabiliyor testte mesela ben susamlı ya da tahinli bişey yediğimin ertesi günü yüzü hemen döküntü oldu ve inanılmaz huzursuzdu.Testte çıkmamıştı oysaki.Uzun bi süreç maalesef ki 1 ayı geçti bnm diyet ve devam ediyoruz
M

Merve B.

23 Mart 2026 11:18
Sibel Yılmaztürk
@Merve Bariş bizde sadece mukus ve huzursuzluk vardı doktor tek başına bunlar alerji belirtisi değil dedi sert bir diyet uyguladık 1 ay boyunca yediğimiz tüm paketli gıdalarda süt var diyebilirim tuzlu çubukta bile…içerik okuyarak her şeyi yedim yine de mukus geçmedi sonra iki hafta yumurta yemedim yine geçmedi doktor alerji değil demek ki dedi normal mukus olabilir dedi geçti. diyete başlamadan süt alerjisi denmesi için kanlı kaka veya döküntü olması lazımdı ama yine de bi deneyelim dedi. test vs yapılmıyormuş zaten altı aydan önce siz de kesin süt ve tüm süt ürünlerini bir ay deneyin. içinde süt olan poğaçadan bir ısırık bile alsanız süreç başa sarıyor bilginiz olsun. emin olmak için dışarıda yemeğin çünkü her şeyde tereyağı var. süt türevleri asla olmamalı paketli ürünlerde de dediğim gibi arkada kazein peyniraltı suyu vs yazarsa alınmaması lazım doktor liste veriyor neler yazarsa yiyemezsin diye liste iki sayfa..
Gerçekten zor bir durum bizde bugün çocuk dr gittik kaka ve idrar tahlili ultrason istedi idrar yolu enf alerji hersey sebeb olabilir dedi sonuçlari gorelim ona gore degerlendircem dedi bakalim cis ve kaka yapmasini beklicez
T

Tülay Ö.

27 Mart 2026 01:47
Begüm Aksoy
Bir arkadaşım da böyle bir sıkıntı yaşamıştı doktor ön sütü fazla alıyor olabilir demişti .Sonra önden biraz sağıp o şekilde verdi arkadaşım düzene girdi .Tek başına mukuslu kaka alerji olmayabiliyor bizde egzama kanlı kaka huzursuzluk beraberinde vardı
Bu şikayetler bizdede var on sutden dolayimi ama sütüm az önceden olsa ewt on süt fazla alıyordu yağlı sütü yiyemiyordu kısa emdiği için 2.3 dkika emmesi vardı 2.3 saatde 1 besleniyor 3 haftalık diyete rağmen tamamen gecmedi mukus diyeti bozdum sütlü tatlı çikolata yedim baya pütür oldu dışkıda yağ pozitif cikmisdi diyetdeyken al cavap lütfen
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir