Üc Ayından Küçük Bebeklerde Ateş
181 görüntüleme
İ
İlkay Y. O.
Premium Üye
19 Ocak 2026 02:42
Merhabalar. Bebeğim 2 aylık.38 derece ustu ateşle acile gittik gece yarısı. Bize calpol verip ateşi düşürüp yolladılar. Üç ayından küçük olduğu için ben hastaneye gittim yatış veriliyor diye biliyordum riskli diye biliyorum yoksa gitmezdim .cunku hastaneler daha çok virüs yuvası. başına gelen var mi bu doğru bir uygulama mı. Kreşe giden oğlum var o da hasta diyince ondan bulaşmıştır diyip calpol yazıp yolladılar. Oğlumda ise ateş yok.
A
Asya A.
19 Ocak 2026 02:59
İyide neden çıkmış ateşi ona bakmadılar mı ne kadar saçma sanki biz bilmiyoruz mu ateş düşürücü vermeyi benim bildiğimde üç aydan küçüklerde önemli hastalık süreci

Afranur K.
19 Ocak 2026 07:44
Burada 3 ay altı yazıyor ama genellikle yenidoğan dönemi denilen ilk 28 gün hatta biraz daha esnetirsek ilk 40 gün de yatış veriliyor bebeklerde. Yatıştan kastımız da yoğunbakıma almak bebekleri, sıklıkla da yanına anne alınmıyor bu dönemde sadece kanguru saati oluyor.
Sizdeki durumun virak olduğunu anlıyorum mesajınıza göre yani hekim size antibiyotik kullanımı öngörmediğğ için yatış yapmadı büyük ihtimalle bu arada.
Çünkü yetişkinliği düşünün bir grip ( popüler adı ile influenza 😂 ) olduğunuzda doktorunuz size antibiyotik yazmaz, bi ağrı kesici verir bol bol C vitamini ve su tüketip dinlenmenizi önerir.
Bunu bebeğe uyarlarsak şu an bebeğinizin bol bol emmesi gerekir. Destek olarak da ağrı kesici ile rahatlaması sağlanır. Eğer bebeğinizi yoğunbakıma alırlarsa sizin emzirme süreniz günde 2 en fazla 3 e düşer. Bu durumda da virak bi enfeksiyonun en güzel iyileşme yolağı engellenmiş olur.
Bebek yatışı sizin bulunduğunuz tablo için tedavisel açıdan zaten mantıklı değil.
Mesela biz hiç ateşimiz olmadan bacakta minik bir şişlikle gidip yatış almış bi aileyiz. Çünkü bebeğimin 1 haftalık antibiyotik kullanımı gerekliydi. Yani söz konusu durumu sadece ateşi var bu çocuk yatmalı olarak değerlendirmek biraz basit ve sığ bi davranış olur.
Sizdeki durumun virak olduğunu anlıyorum mesajınıza göre yani hekim size antibiyotik kullanımı öngörmediğğ için yatış yapmadı büyük ihtimalle bu arada.
Çünkü yetişkinliği düşünün bir grip ( popüler adı ile influenza 😂 ) olduğunuzda doktorunuz size antibiyotik yazmaz, bi ağrı kesici verir bol bol C vitamini ve su tüketip dinlenmenizi önerir.
Bunu bebeğe uyarlarsak şu an bebeğinizin bol bol emmesi gerekir. Destek olarak da ağrı kesici ile rahatlaması sağlanır. Eğer bebeğinizi yoğunbakıma alırlarsa sizin emzirme süreniz günde 2 en fazla 3 e düşer. Bu durumda da virak bi enfeksiyonun en güzel iyileşme yolağı engellenmiş olur.
Bebek yatışı sizin bulunduğunuz tablo için tedavisel açıdan zaten mantıklı değil.
Mesela biz hiç ateşimiz olmadan bacakta minik bir şişlikle gidip yatış almış bi aileyiz. Çünkü bebeğimin 1 haftalık antibiyotik kullanımı gerekliydi. Yani söz konusu durumu sadece ateşi var bu çocuk yatmalı olarak değerlendirmek biraz basit ve sığ bi davranış olur.
İ
İlkay Y. O.
Premium Üye
19 Ocak 2026 07:53
İyide neden cikti atesi ona bakılmadı ki büyük oğlum da hasta onu hastaneye götürmedim bile .çünkü biliyorum viral bir enfeksiyon. Ama 3 ayın altındaki bir bebekte ateşin neyden kaynaklandığını kesin bilemezler ki. Kan alınmadı idrar a bakılmadı. Başka belirti yok. Viral olup olmadığını nereden anlıyorlar. Bilemedim.
İ
İlkay Y. O.
Premium Üye
19 Ocak 2026 08:12
Birde Allah korusun popüler adı infulanza demişsiniz yetişkinlik te ki bi insanın infulanza geçirmesi ile bebeğinki bir olur mu . Onun durumu çok daha ağır seyredebilir beslenemeybilir bile çocuk ya hava yolları zaten çok dar bağışıklığı çok düşük.Allah korusun ya. Bu kadar basit olduğunu sanmıyorum. bilemiyorum gerçekten.

Afranur K.
19 Ocak 2026 08:25
Siz doktora ateş harici bir semptom söylediniz mi? Beslenmede güçlük, hırıltılı solunum, sürekli uyku hali ya da zıttı uykusuzluk vs.
Size şöyle basit bi açıklama yapayım enfeksiyon dediğiniz şeyi sadece kan tahlili ile karar vermiyoruz genel olarak. Çok bariz 5 temel belirtisi vardır. Kandaki crp vs. Aslında bu belirtileri desteklemek için kullandığımız bir araç. Eğer bebeğinizin genel hal durumunda bir iyilik varsa o bebeği hastanede tutmak daha kötü bir seçenek olabilir.
Mesela biz yoğun bakım sürecimizden 1 hafta sonra hırıltı-öksürük-ateş şikayeti ile yeniden doktorumuza gittik. Bize kurduğu cümle şuydu. Burnunu yıka, düzenli emzir hastanelerden uzak tutmamız lazım bebeklerimizi burada sık sık bulunmak da ona zarar verebilir. Enfeksiyon kaynağının hastane olma potansiyeli de var.
bi de annelik inanılmaz bi nörogelişimsel yolak oluşturur beynimizde. artık bebeğimizin temel ihtiyaçlarını sezen duygularımız bir çok doktordan; profesörden iyi durumdadır kendi çocuğumuza karşı. Siz onun durumunun kötüye gittiği anı anında farkedersiniz, iyileştiremeyeceğinizi anladığınız anı. Asla bir anne kendini bu konuda yetersiz görmemeli.
Size şöyle basit bi açıklama yapayım enfeksiyon dediğiniz şeyi sadece kan tahlili ile karar vermiyoruz genel olarak. Çok bariz 5 temel belirtisi vardır. Kandaki crp vs. Aslında bu belirtileri desteklemek için kullandığımız bir araç. Eğer bebeğinizin genel hal durumunda bir iyilik varsa o bebeği hastanede tutmak daha kötü bir seçenek olabilir.
Mesela biz yoğun bakım sürecimizden 1 hafta sonra hırıltı-öksürük-ateş şikayeti ile yeniden doktorumuza gittik. Bize kurduğu cümle şuydu. Burnunu yıka, düzenli emzir hastanelerden uzak tutmamız lazım bebeklerimizi burada sık sık bulunmak da ona zarar verebilir. Enfeksiyon kaynağının hastane olma potansiyeli de var.
bi de annelik inanılmaz bi nörogelişimsel yolak oluşturur beynimizde. artık bebeğimizin temel ihtiyaçlarını sezen duygularımız bir çok doktordan; profesörden iyi durumdadır kendi çocuğumuza karşı. Siz onun durumunun kötüye gittiği anı anında farkedersiniz, iyileştiremeyeceğinizi anladığınız anı. Asla bir anne kendini bu konuda yetersiz görmemeli.

Afranur K.
19 Ocak 2026 08:28
Yani eğer annesi olarak durumun kötüye gittiğini, bebeğinizin doktorun düşündüğünden de kötü olduğunu düşünüyorsanız. Başka bir hekime götürüp yeniden muayene ettirin bebeğinizi.
Sizin zihniniz burada birilerinin size söylediğinden daha net çalışıyor kendi çocuğunuza karşı
Sizin zihniniz burada birilerinin size söylediğinden daha net çalışıyor kendi çocuğunuza karşı

Hatice C. ..
19 Ocak 2026 08:51
Baska hastaneye gidin gecmis olsun
İ
İlkay Y. O.
Premium Üye
19 Ocak 2026 09:05
Bulundugum ilde başka hastane yok başka illere de gidis yok yollar kardan dolayı kapalı. Hastaneye de ambulansla anca gidebildik zaten. Bugünde hafta içi polikliniğe gideceğim benim başlığı açma nedenim eğer bu uygulama yanlışsa bi sesimi duyurmak. Yanlışsada bi farkındalık oluşturmak.
Yükleniyor...