Tv İzletiyor Musunuz?

176 görüntüleme
E

Ebru M.

12 Ağustos 2025 11:32
15 aylık oğlum var yemek yerken altını değiştirirken mecburen ekren izletiyorım
Haricinde de gün içinde sıkılıyor ağlıyor çizgi film açınca sakinliyor..
Bende bu durumdan rahatsızım ekran maruziyeti olduğu için..
var mı bizim gibi anneler yorumlarınızı bekliyorum
Seda Ö.

Seda Ö.

12 Ağustos 2025 11:42
Maalesef evet . Doktoru yemek yerken bile açmadım demisti acaba kalsın bırak demisti . Ama olmadi yapamadım
E

Ebru M.

12 Ağustos 2025 11:43
Tam olarak anlamadım yazdığınızı
Ayşenur E. .

Ayşenur E. ..

12 Ağustos 2025 12:18
Merhabalar, Gün içerisinde sıkılıp ağlaması ve huysuz olması tamamen tv ile alakalı tvye alıştığı için böyle davranıyor açmanız için elinden geleni yapıyor. Bence yol yakınken tv yi kaldırın zira bu durum konuşmasını da çok etkileyecektir. Bir iki gün izlemeyince kendi kendine zaman geçirmeyi öğrenecek oyuncakları ile oyunlar kuracaktır. Ya da resim çizecektir. Lütfen ebru hanım siz de bu süreçte çocuğunuzla oyunlar oynayın tvye ihtiyaç olmadığını bilmesi lazım. Tv izlemediği ve ekrana maruz kalmadığı zamandaki değişimine siz bile inanamayacaksınız. İlk 1000 gün çok önemli çocuklarımız için. 0-6 yaş altın çağ çocuklarımızın gelecekte iyi insan ve kariyer hayatınında iyi olmasını istiyorsak beyni uyuşturan aptal eden şeyleri ortadan kaldırmak en doğrusu. Ve bunu başaracağınıza inanıyorum. Sevgiyle kalın…
E

Ebru M.

12 Ağustos 2025 12:20
Yorumunuz için çok teşekkür ederim ayşe hanım..
Oyuncaklarıyla oynuyor bizde onunla oynuyoruz ama tv gene oluyor hayatımızda tekiz ailem uzakta bi ben bi o illaki açıyoruz
H

Hilal G. P.

12 Ağustos 2025 20:35
Benimkide 9 aylık bende çok zorlandığımda açayım dedim acayip alıştı. Ve bunu kullanmaya başladığını farkettim. Evet 9 aylık bebek istediğini yaptırmak için ağlıyo. Ağlama sebebi teletabileri izlemekti. Baktım bu bebeğin hali hal değil komple kestim. Normalde hiç televizyon açmam kendim bile izlemem eğitici olsun dedim. Alkış yapan bebek alkışı kesti bi anda. Bakmamaya başladı ismine tv izlerken. Kafayı yiyecektim korkudan. Arkadaşımda ayn şeyleri ileri yaşta yaşayınca pedagoğa gitmiş ve doktor kesinlikle izletmemesini resmen emretmiş öyle söyleyim. Çünkü anne baba diyen çocuk herşeyi jilet gibi kesmiş,ismine dönmeyi bırakmış. Tv izletmeyi kesince çocuk eski haline dönmüş. Ben kesinlikle kestim örümcek aldım gün içinde turluyo valla bin kat zararsız tv den. Parmak ucuna basması beynini sulandırmasından daha iyi
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

12 Ağustos 2025 20:40
Ekran yavrularımız için maalesef en tehlikeli ama en kolay yöntem. Özellikle yemek yedirmek için kesinlikle ekranı kullanmayın. Rahat nefes alalım diye onları ekrana maruz bırakmak iyi olmayacaktır. Ekrana alışmasın diye unutması için bir daha yanında açmayın 🙏🏼 bebeğiniz için en iyisi ekransız büyümek çünkü
E

Ebru M.

12 Ağustos 2025 20:44
Bugün sadece yarım saat bir saat gibi izledi sonrası yok komple iptal edeceğiz demekki
E

Ebru M.

12 Ağustos 2025 20:46
Oyalamak için neler yapabilirm peki önerileriniz nedir?
Aktiviteler yapmak istiyorum ama resmen bebek yani bi yerde bakıyosunjz ki bebek daha
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

12 Ağustos 2025 20:48
• Top atma–yuvarlama: Yumuşak bir top ile karşılıklı yuvarlama veya hafif atma.
• Engel parkuru: Minder, yastık, düşük kutular ile küçük tırmanma parkuru kurma.
• Yürüme ve itme oyuncakları: Ahşap itme arabası, oyuncak bebek arabası gibi denge geliştirici.
• Dans: Müzik açıp ritme uygun basit hareketler yapmak.

Büyük parçalı yapbozlar , parmak kuklalar, parmak boyalar , kitap okuma olabilir
E

Ebru M.

12 Ağustos 2025 20:53
Top oynuyoruz ve kendide kamyon yürüme arkadaşı gibi arabaları sürüp oyalanıyoruz zaten ama koskoca gün illaki sıkılıyır çocuk
H

Hilal G. P.

12 Ağustos 2025 20:58
15 aylık bebek çok aktiftir. Oturtun tencere tava çaydanlık çırpma teli koyun önüne. Bazen tencerenin arkasını çevirin kaşıkla vurun eşlik etmesi için onada kaşık verin. Veya kek çırpın birlikte. Evin içindeki aktivitelerinize dahil edin. Kitap varsa cırt cırtlı vs sık sık tekrarlayın. Ben evde tencere tava çalıyorum kitaplarla eğliyorum çaydanlık veriyorum mesela. Örümceği seviyo evissüpürürken arkamda dolaşıyo😅 yemek yaparkende yanımda geziniyo çırpma teli küçük leğen falan veriyorum tersini çevirip vuruyo falan. Öyle öyle egliyorum 9 aylık benimki henüz
E

Ebru M.

12 Ağustos 2025 21:03
Rabbim hepimizinkine sağlık sıhhat versin inşallah
Böyle düşüncelere kapılarak hırpalanıyoruz gerçekten
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

12 Ağustos 2025 21:05
Hilal hanım örümcek, hoppala,yürüteç dünya sağlık örgütü tarafından şittele yasaklananlar listesinde. Parmak ucu basmaları tetikliyor , yürüme bozuklukları ,eklem hastalıkları yapabiliyor. Haddim değil ama kullanmayın yazmak vazifem :(
Ayşenur E. .

Ayşenur E. ..

12 Ağustos 2025 21:06
Ebru hanım çocuk oynar yorulur elbet ve mutlaka gündüz uykusu da vardır koskoca günü uyanık geçirmiyordur herhalde. Tv ye alıştığı için oyundan çabuk sıkılıyor. Dışarıya çıkın parka gidin yürüyorsa yürüyüşler yapın. Çevreyi izlesin gözlemlesin parkta elbet kendi gibi bebekte vardır hem sosyal zekası da gelişir bunu sadece 5 gün yapsanız tv yi unutur ve sıkılmaz. Eğer siz yinede onu da yapıyoruz bunu da yapıyoruz illa ki sıkılıyor tv yi açıyoruz derseniz kusura bakmayın bence ama çocuğunuz değil de sizin canınız sıkılıyor tv yi açıyorsunuz gibi düşünce yaratacaksanız.
Cansu A. Ö.

Cansu A. Ö.

12 Ağustos 2025 21:08
Ben izletmiyorum o uyanıkken TV acmiyoruz. Ama onunla ilgileneceğim derken Aşırı yoruluyorum. Bu yuzden bi oyun odası yaptim kızıma tehlikeli olan hic bir şey koymadım. O oynarken az da olsa nefes alabiliyorum. 1 yaş oldu öğrenme kulesi alacağım mutfakta iken ilgilenebilmek icin
E

Ebru M.

12 Ağustos 2025 21:10
Yanılıyorsunuz ayşenur hanım birbirimizin hayatını yaşamadığımız için anca yüzeysel olarak anlattığımız kadarıyla bilebiliriz..
Ancak nacizane fikirleriniz için teşekkür ederim..

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir