Tuzsuz Peynir Önerisi

133 görüntüleme
M

Melisa

14 Temmuz 2026 21:52
Rica etsem tuzsuz peynir onerir misiniz hazirlardan
Afranur K.

Afranur K.

14 Temmuz 2026 22:01
Bu arada marketten markete içerikler değişiyor, bundan dolayı ben alırken hep buradaki içerikle kıyaslayıp alıyorum. Hepsi de lezzetli bu arada.

Bir de burafa olmayan, file marketlerde satılan kelle loru var. O da hem lezzetli hem de tüketime uygun.
M

Melisa

14 Temmuz 2026 23:21
Afranur Keskin
Bu arada marketten markete içerikler değişiyor, bundan dolayı ben alırken hep buradaki içerikle kıyaslayıp alıyorum. Hepsi de lezzetli bu arada.

Bir de burafa olmayan, file marketlerde satılan kelle loru var. O da hem lezzetli hem de tüketime uygun.
Teşekkürler
M

Momyy ..

15 Temmuz 2026 00:13
Linktekilerin hepsi tuzlu değil mi ben mi yanlış okuyorum içindekileri. Tuzsuz peynir aramadığım yer kalmadı sadece Raya Markasının Jersey sütünden yapılmış organik lorunun içinde tuz yok. Taze direkt’ten alıyorum onu. Onun dışında tuzsuz peynire hiç denk gelmedim.
Afranur K.

Afranur K.

15 Temmuz 2026 07:02
Momyy
Linktekilerin hepsi tuzlu değil mi ben mi yanlış okuyorum içindekileri. Tuzsuz peynir aramadığım yer kalmadı sadece Raya Markasının Jersey sütünden yapılmış organik lorunun içinde tuz yok. Taze direkt’ten alıyorum onu. Onun dışında tuzsuz peynire hiç denk gelmedim.
Evet çünkü içerikten gelen doğal tuz diye bir kavram var, bebeklerde tuzsuz beslenmedeki kavram sizin düşündüğünüz kavram değil tam olarak.

dışarıdan ekleme ( added salt) olmamalı, aynı zamanda da 100 gram da içerdiği miktar da değerlendirilmeli alınırken. Aynu hesabı kontrol ederseniz eğer 1 yaş üstü beslenmedeki tuz-peynir önerileri de mevcut.

Tuz bizim vücudumuz da da mevcut, bebeğimizin burnunu açtığımız serum fizyolojikte de, damardan verilen serumda da. Ama buradaki sağlıksal amaç bebeklere hayatlarının ilk 1000 gününde (anne karnındaki süreç dahil) dışarıdan eklenmiş tuzlu gıda vermemek, doğal içeriğindeki tuz oranı en düşük besini sunabilmek. Mesela aynu profilde zeytin ezmesi önerisi de mevcut. Bebeğinize zeytin verme potansiyeliniz var mı aynı bakış açısı ile baktığınızda aslında yok. Çünkü tüketim ve üretim olarak zaruri tuz içeren bir gıda. Bu durumda ne yapılıyor bebeğin günlük alabileceği doğal miktar hesaplanıp ona göre ürün alınıyor.

Aslında ekonomik olarak güç yeterliliği olsa bir çok insanın ek gıda döneminde profesyonel destek alması gerektiğine inanan taraftayım. Maalesef toplumsal MİT ler ile sağlıksal gerçekler bu anlamda inanılmaz farklı ilerliyor.
Afranur K.

Afranur K.

15 Temmuz 2026 07:13
Momyy
Bu arada iyi açıklayamadıysam eğer linkteki hesabın öne çıkan hikayelerinin birinde tuza dair açıklama var. Okumanızı öneririm.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir