Tuzlu Yemek İstiyo
103 görüntüleme
G
Gülizar K.
31 Temmuz 2025 20:45
9 aylık katı gıdada biz ne yesek bizim tabaktan yemek istiyo 1 yaşına kadar sadece bal mı yasak yoksa tuz da yasak mı ? Yasak diye duymuştum

Yasemin İ. K.
31 Temmuz 2025 21:01
1 yaşına kadar tuz, 2 yaşına kadar şeker yasak diye biliyorum ama biz yaşına girer girmez ikisinden de önümüzü alamadık. Ayrıca bal kesinlikle yasak 1 yaşına kadar
G
Gülizar K.
31 Temmuz 2025 21:02
Bak biliyorum da Osman hoca çoğu videoda yasaklı besin sadece bal diyo bende tuz şeker yasak diye biliyorum ama kızım durmuyo maalesef benim yediğim tabaktan yemek istiyor

Yasemin İ. K.
31 Temmuz 2025 21:40
Şöyle bir yöntem deneyebiliriz, yemeklerinizi ortak yapın, sizin yediğiniz şeylerden ona da verin ama evde pişen tüm yemekler az tuzlu olsun. Ben de verdim yani kendi yaptığımız yemeklerden yaşından önce. Her zaman bebeğe ayrı yemek de yapamadım açıkçası. Hem böylesi daha kolay oluyor
G
Gülizar K.
31 Temmuz 2025 21:41
Tükendim ayrı yapmaktan yemiyo da 🥺😩o şekilde yapıcam sanırım teşekkür ediyorum 😍

Yasemin İ. K.
31 Temmuz 2025 21:46
Bence çok da takılmamak gerekiyor yani ben o kadar sabırlı ve kuralcı anne olamadım. Olanlara saygı duyuyorum ama çok zor gerçekten. Benimki de tuzsuz hiç sevmedi yemekleri. Bir yaşında doğum gününde doğum günü pastasını tatması ile beraber de şekerci oldu. Her yediği şeyi tatlandırmak zorunda kalıyorum artık. Akışına bırakıp rahat anne olmak bence çok güzel 🙂 kolaylıklar diliyorum
H
Hatice Ö.
1 Ağustos 2025 07:21
1 yaşına kadar bal kesinlikle yasak tuzu eser miktarda kullanabilirsiniz
Ş
Şeyda B.
1 Ağustos 2025 07:31
Bence damak tadı oluşması için ek gıda tadım aşamasından sonra (besinlerin ilk tadını alması ve öğrenmesi açısından) yemeklerini öğün olarak vermeye başlandığında baharat ve tuz kullanılmalı(benim fikrim) netice de eser miktarda tuz lezzetlendirir ve masum faydalı baharatlar da damak tadını oluşturur ( toz nane toz kekik ) bunların miktarları tabi az olmalı ve yiyeceği gıdanın içinde olmalı üzerinde değil harmanlanmış olmalı