Tuz Kullanimi

88 görüntüleme
C

Cigdem K.

30 Ocak 2026 13:37
Merhaba. Biz New York’ta yasiyoruz. Doktorumuz 9. Ay muayenesinde artik tuz kullanabilirsiniz yemeklerinde dedi. Az miktarda. 1 yasina kadar yasak diye biliyordum. Yemeklerinde tuz kullanan var mi? Simdiden paylasimlariniz icin tesekkurler
Betül �.

Betül ..

30 Ocak 2026 13:41
Bizim doktorumuz gerekmedikçe atmamızı tavsiye etmişti.Mesela artık sizinle aynı şeyleri yeme vaktine gelince tuz oranı önemli değil ama sırf atmak içinde atmayın derim
C

Cigdem K.

30 Ocak 2026 13:42

Betül 🧸

Bizim doktorumuz gerekmedikçe atmamızı tavsiye etmişti.Mesela artık sizinle aynı şeyleri yeme vaktine gelince tuz oranı önemli değil ama sırf atmak içinde atmayın derim

Iste bizim doktorumuz artik bizim yedigimiz seyleri yiyebilecegini soyledi. Ancak henuz erken oldugunu dusunuyorum. Ben yine de dikkatli davranmayi planliyorum
Afranur K.

Afranur K.

30 Ocak 2026 13:53
Tuz yasaklı gıdalar arasında değil ama gelecekteki hipertansiyon riskinden dolayı kullanımının minimumda olması öneriliyor.

Mesela peynir aldınız tuzunu çıkartmak için uğraşmanıza gerek yok. Ama yumurta yiyor tuz atmanıza gerek yok gibi düşünebilirsiniz.

Genellikle yemeğinizi tuzsuz yapıp bebeğinize ayırdıktan sonra tuz atmanızı öneririm.

Hem ekstra yemek yapmak zorunda kalmazsınız, ek gıda süreci bir eziyete dönmez hem de bebeğiniz sizin damak tadınıza adapte olur.
Betül �.

Betül ..

30 Ocak 2026 13:56
9. Ay çok erken.Tuzsuz hafif yağlı yiyebileceği yemekleri yaparsanız daha iyi olur.Zaten çocuğunuzun neyi öğütüp öğütmediğini bilirsiniz
C

Cigdem K.

30 Ocak 2026 14:00

Afranur Keskin

Tuz yasaklı gıdalar arasında değil ama gelecekteki hipertansiyon riskinden dolayı kullanımının minimumda olması öneriliyor.

Mesela peynir aldınız tuzunu çıkartmak için uğraşmanıza gerek yok. Ama yumurta yiyor tuz atmanıza gerek yok gibi düşünebilirsiniz.

Genellikle yemeğinizi tuzsuz yapıp bebeğinize ayırdıktan sonra tuz atmanızı öneririm.

Hem ekstra yemek yapmak zorunda kalmazsınız, ek gıda süreci bir eziyete dönmez hem de bebeğiniz sizin damak tadınıza adapte olur.

Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin 🙏
C

Cigdem K.

30 Ocak 2026 14:01

Betül 🧸

9. Ay çok erken.Tuzsuz hafif yağlı yiyebileceği yemekleri yaparsanız daha iyi olur.Zaten çocuğunuzun neyi öğütüp öğütmediğini bilirsiniz

Biz zaten tuzu az tuketen bir eviz. Ben hic aramam. Az tuzlu yapiyorum pekcok seyi

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir